«Siguldas devons» kopš atklāšanas pulcē 10 000 skatītāju

Kopš 2018. gada septembra vidus, kad ar bagātīgu programmu pēc rekonstrukcijas durvis vēra kultūras centrs "Siguldas devons", aizvadīti ļoti intensīvi četri darba mēneši. Šajā laikā "Siguldas  devonā" notikuši 18 profesionālās mākslas pasākumi, kā arī 10 Siguldas amatiermākslas kolektīvu koncerti, kopumā pulcējot turpat 10 000 skatītāju.

"Siguldas devonā" ar lielisku sniegumu skatītājus iepriecināja un iespēju novērtēt izcilo skaņas kvalitāti deva Raimonds Pauls, Daumants Kalniņš, Katrīna Gupalo, Andrejs Osokins, Ivo Fomins, Uldis Marhilevičs, Aija Andrejeva, Guntars Račs un citi. Kultūras centrā katru mēnesi bija iespēja baudīt profesionālas teātra izrādes: "Siguldas devonā" viesojās Dailes teātris, Jaunais Rīgas teātris, Liepājas teātris un Daugavpils teātris, kā arī Sanktpēterburgas Valsts bērnu baleta teātris ar izrādi "Riekstkodis".

Savas darbības pirmajā sezonā "Siguldas devons" spējis piesaistīt gan vietējo publiku, gan arī apmeklētājus no citām pilsētām. Kā rāda biļešu tirdzniecības statistika, siguldiešu īpatsvars profesionālās mākslas koncertos ir nedaudz vairāk kā puse no visiem apmeklētājiem, ap 55%. Aizvadītajos četros mēnešos, piemērojot 20% atlaidi visiem Siguldas novada iedzīvotāju ID karšu īpašniekiem un 40% atlaidi Siguldas daudzbērnu ģimenēm, pašvaldība nodrošinājusi atlaides 4750 eiro apmērā.

Pusi no profesionālās mākslas pasākumiem organizējis pats kultūras centrs, bet pārējos ir piedāvājuši producenti. Kultūras centra telpas ir izmantotas vairāku konferenču un uzņēmumu korporatīvo pasākumu norisei.

Arī  2019. gada ziemas – pavasara sezona plānota ar tikpat plašu kultūras piedāvājumu. "Siguldas devons" priecēs apmeklētājus, dodot iespēju baudīt tādu mākslinieku kā "Big Al & The Jokers", Latvijas Radio bigbenda un Pierre Bertrand (Francija), Mārtiņa Brauna, Mārča Auziņa, "Melo M" sniegumu. Īpaši tiek gaidīta Raimonda Paula mūzikla "Māsa Kerija" pirmizrāde 16.februārī.

Īpašs piedāvājums ir sagādāts programmas "Skolas soma" ietvaros, dodot iespēju Siguldas novada skolēniem tikties ar tādiem mūziķiem kā Ralfs Eilands un Elza Rozentāle programmā "Brīnišķīgais ceļojums", Anniju Putniņu, Miku Dukuru, Laimu Jansoni, DJ Monsta un citiem programmā "Mana tautasdziesma".

Aizvadītie mēneši ir apliecinājuši, ka Siguldas novada iedzīvotāji "Siguldas devonā" ļoti labprāt apmeklē teātra izrādes. Arī šajā sezonas daļā kultūras centrā būs iespējams noskatīties vairākas izrādes: Ģertrūdes ielas teātra izrādi "Āda", Dailes teātra izrādes "Harolds un Moda" un "Equss", kā arī improvizācijas teātra "Spiediens" izrādi.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51814389sec.