Aktīvās atpūtas cienītāji izvēlas slēpot Siguldā nevis Alpos

Šī ziema Latvijas slēpotājus lutinājusi ar agru iestāšanos un īpaši lielu sniega kārtu, kas veicinājusi vērienīgu slēpotāju pieplūdumu gan Siguldas kalnu, gan distanču slēpošanas trasēs. 2018./2019. gada slēpošanas sezona vēl rit pilnā sparā, bet jau tagad Siguldas slēpošanas bāzes var aplēst, ka slēpotāju pieplūdums ir lielākais pēdējo piecu gadu laikā.

Siguldas Pilsētas trasē šogad ir jūtams, ka līdz ar labvēlīgu ziemu iedzīvotāji daudz vairāk izvēlas pavadīt laiku Latvijas slēpošanas nogāzēs. Šī gada janvārī Siguldas Pilsētas trasē ziemas priekus ir baudījuši par 20% vairāk slēpotāju nekā aizvadītajos gados. Kā papildus vilinājums jaunajiem slēpotajiem šogad ir trasē veiktie uzlabojumi, lai kalns būtu pieejams visiem apmeklētājiem – gan iesācējiem, gan profesionāļiem - ir izveidota jauna, 60 metru gara nogāze ar ērtu virves pacēlāju tiem, kas tikai sper pirmos soļus slēpošanas vai snovborda pasaulē. Prasmes var apgūt sadarbībā ar "Ski Fox" slēpošanas un snovborda instruktoru skolu.

Arī Kaķīškalnā ir jūtama šīs ziemas pozitīvā ietekme uz apmeklētāju skaitu. Gan 320 metrus garā trase (Lielais kaķis), gan 100 metru garā bērnu trase (Mazais kaķis) šogad var lepoties ar lielāku apmeklētību. Šoziem Kaķīškalns slēpotājiem un snovbordistiem piedāvā jaunu un ērtu uzskaites sistēmu, kas fiksē trasēs pavadīto laiku. Kaķīškalnā pieejama inventāra noma un instruktoru pakalpojumi gan individuāli, gan apmācībām dažādās vecuma grupās.

Savukārt Fischer Slēpošanas centrā šīs ziemas laika apstākļi ļāva slēpošanas sezonu uzsākt jau novembra beigās, tādejādi tradicionāli Sigulda ir pirmā vieta Latvijā, kur sākoties ziemai var baudīt distanču slēpošanas burvību. Fischer Slēpošanas centrs ir Austrumeiropā pirmā mākslīgi saldētā distanču slēpošanas trase, kas arī bezsniega apstākļos apmeklētājiem var piedāvāt baudīt distanču slēpošanu apgaismotā, 1,25 kilometrus garā aplī. Pateicoties dabīgā sniega apstākļiem, šogad trasi iespējams pagarināt līdz 5 kilometriem. Šosezon Fischer Slēpošanas centrā var just, ka distanču slēpošana pamazām atgūst savu kādreizējo popularitāti un  kļūst par modes lietu, ļaujot šī gada pirmajā mēnesī uzņemt par 15% vairāk slēpot gribētājus.  Centrā var apgūt vai uzlabot savas distanču slēpošanas prasmes sertificētu treneru vadībā, kā arī darbojās kameršļūkšanas kalns.

Visas Siguldas slēpošanas bāzes piedāvā ne tikai aktīvās atpūtas, bet arī sporta treniņprocesa iespējas un regulāras sacensības, kur mēroties spēkiem un apzināt savas prasmes. Šajā sezonā Siguldā plānotas virkne nozīmīgu slēpošanas notikumu, Latvijas čempionāts un Baltijas čempionāts kalnu slēpošanā, Vilciņa kausa izcīņa, tradicionālais Siguldas kauss, Kaķīškalna kauss, Latvijas čempionāts distanču slēpošanā, kā arī vienas no lielākajām un apmeklētākajām Latvijas skolu sacensībām ziemā "S!-Fischer Ziemas skolēnu čempionāts".

Visi interesenti par jaunākajiem notikumiem, aktīvo atpūtu un slēpošanas trašu jaunumiem var uzzināt Siguldas Pilsētas trases, Fischer Slēpošanas centra, Kaķīškalna sociālajos tīklos un mājās lapā www.siguldassports.lv vai www.kakiskalns.lv.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12968397sec.