Travelnews.lv redakcija pusdieno «Hercogs Mārupe»

Tuvojas pusdienlaiks – 12:00 un visi birojā kļūst nedaudz nemierīgāki kā parasti. Tas jau gan saprotams, jo vēders liek par sevi manīt – tas ziņo, ka ir iztukšojis visas tās rezerves, kuras tika uzņemtas jau pirms vairāk nekā četrām stundām.

Kā jau ierasts ap šo laiku, norisinās neliela "diskusija" par to, kur katrs domā šodien doties pusdienās - un vai kādam domas sakrīt. Pēkšņi parādās ideja – braucam uz Mārupes "Hercogu". Tur taču ir arī "biznesa pusdienu" piedāvājums, kas ir lielisks veids pusdienot restorānā, par to samaksājot teju to pašu, ko parastā bistro! Atgādinot par pusdienu piedāvājumu, viss teju momentāli ir izlemts un dodamies uz "Hercogu". Mazāk nekā desmit minūšu brauciens – aptuveni tikpat ilga, cik laika aizņemtu aiziet un rindā izstāvēt ierastajā "bistro", esam jau Mārupē – uz teju pirmais, ko ieraugām ir liels uzraksts "ģimenes restorāns". Pirmais iespaids pozitīvs – ir skaista terase, viss izskatās gana gaumīgs un šiks – un vēl arī nav pārāk daudz mašīnu, kas rada ilūziju, ka pārlieku ilgi jāgaida nebūs!

Dodamies iekšā un mūs uzreiz sagaida ar smaidu un ļauj izvēlēties kur vēlamies sēdēt. Prasām – kurš tad ir restorāna labākais galdiņš – un mums smejoties atbild, ka katram jau ir savas vēlmes. Tā ir arī mums, tāpēc ātri vien piemetamies pie galdiņa, kurš mums liekas labākais – vērā ņemam arī to, ka grasāmies ēdienus un restorānu pašu pabildēt – lai saviem lasītājiem atrādītu Mārupes restorānu.

Vēl nesākuši pētīt ēdienkartes, jau saņemam citron-ūdeni ielietu savās glāzēs. Esam nolēmuši ņemt pusdienu piedāvājumu – divi ēdieni par 6,50 eiro, savukārt trīs – 7,90 eiro. Tomēr, pat šeit, izvēlēties nemaz nav tik viegli – jo ir dzirdēts, ka "Hercogā" porcijas ir gana lielas, turklāt jāizvēlas starp 3 dažādu veidu salātiem, 3 dažādu veidu zupām un 4 dažādiem pamatēdieniem. Līdz ar to iespējamas teju 20 dažādas kombinācijas – un izvēle starp "liellopa sautējums (bourguignon) ar kartupeļu biezeni" vai "butes fileju ar bietēm, rīsu kroketi un kartupeļu pīrāgu un baltvīna velutē" kā arī citiem ēdieniem – nav nemaz tik viegla… Tomēr izsalkums ņem virsroku – tāpēc es pasūtu pirmais. Ēdīšu "bourguignon" jeb liellopa sautējumu! Protams, ņemu arī saldo - kas šodienas piedāvājumā ir rupjmaizes kārtojums – tātad trīs ēdienu kārtu.

Savu izvēli gan drīz vien sāku nedaudz nožēlot – jo tiek atnesta zupa – pupiņu zupa ar kūpinājumiem – no kuras vien, izskatās, ka varētu paēst... Sevi mierinu ar domu, ka trīs ēdienu kārtu pasūtīja taču arī Aija – mūsu biroja vadītāja. Tad jau kādam būs vēl grūtāk… Aija, pretēji man, zupā izvēlējās grillētu dārzeņu krēmzupu, savukārt pamatēdienā - vistas kotleti ar siera mērci un kartupeļu biezeni.

Ēdieni ir garšīgi – un neviens no mums ne par ko nesūdzas (vai kas būtu par sāļu vai kas par daudz). Tikai šefam, kuram dzīvē sanācis pieredzēt ļoti daudz un nogaršot visu, liekas, ka pupiņu zupā pupiņu par maz, tāpēc vajadzētu zupu pārdēvēt par "kūpinājumu zupu". Es gan pret lietām esmu mazāk skeptisks - man zupa liekas sātīga un laba! Pie ēdieniem saņemam arī pašceptu maizi ar īpašiem sviestiem – viena bija biešu maize, otra bija... vienkārša graudu maize, taču svaiga un pat silta! Arī tā garšo visiem un ātri vien "pazūd".

Atmosfēra "Hercogā", vismaz pusdienu laikā, ir interesanta. Restorāna iekārtojums un viss pārējais rada tādu "dārgu" auru, tajā pašā laikā liekas, ka viss ir gana mājīgi. Arī cilvēki, kuri ierodas pusdienās, ir dažādi – ir redzami cilvēki šortos, tajā pašā laikā ir pārīši un arī biznesa cilvēki. Tas liek domāt, ka "Hercogu" iecienījuši dažāda stila un "backgraunda" cilvēki. Porcijas ir lielas – meitenei pietiktu ar zupu vien, savukārt "pabrangākam" vīram ar trīs ēdienu kārtu būs nedaudz pat "jāpacīnās". Īpašo restorāna atmosfēru ļauj saglabāt arī sīkās nianses – šķīvji ir silti (pat karsti), ēdienu viesmīlis nes ar cimdu rokā, kā arī uz galda jau stāv visi nepieciešamie "ieroči" un pat salvetes ir tās – no dārgā gala!

Par to, ka "Hercogs" ir iecienīta vieta pusdienām, liecina arī darbinieku skaits – saskaitīju vismaz 5 cilvēkus darbojamies "ārpus" virtuves. Tātad – cilvēku pusdienu laikā te ir daudz! To arī jutām, jo pusdienojot teju ik pēc 3 minūtēm vērās durvis vaļā un kāds nāca iekšā! Tāpat arī apkalpošana, kā arī pašu ēdienu sagatavošana ir ātra, kā jau biznesa pusdienām pienākas – no pasūtīšanas līdz pirmās kārtas atnešanai pagāja vien pāris minūtes. Mums trīs kārtu pusdienas aizņēma aptuveni 45 minūtes – īpaši nesteidzoties.

Braucot prom, spriedām par to, cik īstenībā izdevīgi sanāk doties šādās pusdienās – ja Rīgas centrā par vienu pamatēdienu vien jāmaksā 5-7 eiro. Pat dodoties pusdienās uz "Lido", jārēķinās ar vairāk nekā to, jo karbonāde pamatēdienam taču vien tur izmaksā jau vismaz trīs eiro. Tāpēc – ja vien ir mašīna, tad no Rīgas centra līdz Mārupes "Hercogam" ir 15-20 minūšu brauciens – un par to pašu naudu, ko atstāsiet "Lido", varat saņemt kvalitatīvu piedāvājumu, izvēles iespējas un arī restorāna atmosfēru – un apkalpošanu.

Fotogalerija no mūsu "Hercoga" apmeklējuma aplūkojama ŠEIT.

"Hercogs Mārupe" šīs nedēļas (3.07-7.07) "biznesa pusdienu" piedāvājums:

Salāti | 3 Eur

galvaspilsētas salāti

- kartupeļu salāti ar rostbifu

- grieķu salāti

Zupas | 3 Eur

- tomātu buljona gaspačo zupa

- grillētu dārzeņu krēmzupa

- pupiņu zupa ar kūpinājumiem.

Pamatēdieni | 4 Eur

- butes fileja ar bietēm, rīsu kroketi un kartupeļu pīrāgu un baltvīna velutē

- vistas kotlete ar siera mērci un kartupeļu biezeni

- liellopa sautējums (bourguignon) ar kartupeļu biezeni

- pērļu grūbu, ķirbju risotto ar kazas sieru

***

Divi ēdieni | 6,50 EUR

zupa, salāti vai deserts un pamatēdiens

Trīs ēdieni | 7,90 Eur

zupa vai salāti, pamatēdiens un deserts

Komplekta cenā ietilpst | ūdens un svaigi cepta maize

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31909609sec.