Travelnews pēta: Cik atsauksmes nepieciešamas, lai atrastos Booking.com augšgalā Rīgā? [2]

Viena no populārākajiem vietnēm, kur iespējams rezervēt naktsmājas, ir portāls Booking.com. Ieejot Booking.com un apskatot naktsmītņu piedāvājumu, uzreiz redzams, ka piedāvājums ir visai plašs - iespējams apmesties kā 5 zvaigžņu viesnīcā Rīgas centrā, gan arī koju istabiņā kaut kur nostāk no centra.

Tomēr ikviens sevi cienošs ceļotājs raudzīsies ne tikai uz naktsmītņu cenu un atrašanās vietu, bet arī uz iepriekšējām atsauksmēm - ko par šo vietu ir teikuši citi. Šeit nu ierasts, var redzēt dažādus brīnumus (līdzīgi kā Kā neeksistējošs restorāns kļuva par populārāko Londonā). Tāpēc, kārtējo reizi iegājuši Booking.com paskatījāmies ar cik atsauksmēm pietiek, lai Jūsu naktsmītne atrastos topa augšgalā pēc viesu atstātajiem vērtējumiem.

Pirmajā vietā Rīgā ir kāds dzīvoklis "Old Town Charm", kam vidējais vērtējums ir perfekts - 10/10. Šādu vērtējumu dzīvoklis saņēmis no kopā 6 atsauksmēm, kuru atstājēji visi kā viens atzinuši - dzīvoklis ir nevainojams. Taču šā vai tā - secinām, ka ar vien 6 atsauksmēm pietiek, lai Booking.com šo dzīvokli atzītu par labākajām naktsmājām Rīgā.

Pirmā atsauksme par "Old Town Charm" ir atstāta 2017.gada 30.oktobrī, to izdarījis kāds igaunis, kam šis bijis vienīgais vērtējums Booking.com portālā. Tāpat pāris pārējās atsauksmes ir nedaudz neraksturīgas Booking.com (atstājuši cilvēki, kas citus apartamentus īsti nevērtē un nav arī neko komentējuši), bet divas no atsauksmēm izskatās patiesas - kāds beļģis un jaunzēlandietis, kas Booking.com portālā vērtējumus atstāj regulāri, par dzīvokli izteikušies ļoti pozitīvi.

Arī nākamās naktsmājas topā ir dzīvokļi, kuriem nereti ir tikai pāris atsauksmju. Tas gan neliedz šiem dzīvokļiem Booking.com izvirzīt tos augšgalā, balstoties uz viesu vērtējumu. Kā piemēram, otrajā vietā ir dzīvoklis ar tikai 3 atsauksmēm (!) - divas no tām atstājušas kādas lietuvietes, kas nekur citur nav ceļojušas.

Jau ceturtajā vietā meklējamā dzīvokļa vērtējumā vairs nav meklējams "10", bet gan 9,9 - tātad, vismaz viens no viesiem nav licis vērtējumu "10"...

Kopumā, lai iekļūtu topa augšgalā, nepieciešamas vien 3 - 20 atsauksmes. Protams, tām gan visām jābūt maksimāli pozitīvām, teju nevainojamām.

Šajā sadaļā ("viesu atstātie vērtējumi") pirmās 14 vietas tā arī aizņem dzīvokļi - līdz 15 vietā ir kāda viesnīca "Tree House", kas specializējas kopmītņu numuriņu gultu izīrēšanā - vidēji tāds maksā 14 eiro par nakti un cenā iekļautas arī brokastis.

Jebkurā gadījumā, "Tree House" vidējo vērtējumu 9,7 ir ieguvis no 1200 cilvēku atsauksmēm (!), kas nozīmē - šī tiešām ir izcila vieta par 14 eiro.

Starp augstas klases viesnīcām - kuras jau var novērtēt ar augstām zvaigznēm un uzskatīt par nopietnām viesnīcām, pirmās ir jaunatvērtās Grand Kempinski Hotel un Grand Poet by SemaraH, kurām jau arī ir daudz ievērojamāks atsauksmju skaits (44 un 150).

COMMENTS

(name)

1 Gaida 02/08/2018 09:47 Interesanti. Es parasti izskatos lērumu atsauksmju, tad var saprast, kuras "izlec" no viesu vērtējuma/

2 Kaspars 02/07/2018 21:01 Pieļauju, ka dzīvokļi bieži vien ir labāki.
Ja jau nepatiktu, tad neliktu 10


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.3214128sec.