Redaktore: 7 atziņas par atpūtu 4 zvaigžņu viesnīcā «Hotel Jūrmala Spa»

Par Latvijas kūrortpilsētu dēvētā Jūrmala ir vilinoša ne vien vasarās, kad tā vien gribas veldzēties pludmalē un ķert ceļojuma sajūtas mūsu pašu jūras krastos, bet arī pašlaik. Protams, kņada Jomas ielā gada siltākajos mēnešos nav salīdzināma ar ziemas mieru, tomēr īpašs šarms Jūrmalas pilsētai ir arī šobrīd, kad to klāj sniega sega un tik dažādā arhitektūra mazajās piekrastes ieliņās liek ieraudzīt to, kas vasaras skrējienā paslīd garām acīm.

Kamēr ziemas tumsa vēl cīnās ar gaismas ienākšanu un enerģijas līmenis nav vienmērīgs, var rast iespējas pamainīt vidi un - ja vien nav iespējas doties pēc iedvesmas ārzemju ceļojumā, - Jūrmala ir ļoti laba ideja enerģijas līmeņa celšanai.

Travelnews.lv redakcija kādā no janvāra nedēļas nogalēm izmantoja iespēju savas brīvdienas pavadīt vienā no Jūrmalas lielākajām viesnīcām - četru zvaigžņu viesnīcu "Hotel Jūrmala Spa". Aicinām iepazīties ar septiņām atziņām, ko guvām, baudot brīvdienas šajā viesnīcā.

Apskati viesnīcas "Hotel Jūrmala Spa" mājīgos numurus fotogalerijā ŠEIT.

1. Īsa brauciena attālums no Rīgas

Rīdziniekiem Jūrmala ir sasniedzama vien pāris minūšu attālumā, jo atrodas tikai 25 kilometru attālumā no Latvijas un visas Baltijas galvaspilsētas Rīgas. Arī pārējiem Latvijas iedzīvotājiem, kas Rīgas vietā vēlas baudīt rāmu un nesteidzīgu atpūtu pilsētā, ko ieskauj jūras svaigais gaiss, ir vienlīdzīga iespēja mērot gandrīz to pašu attālumu, kā uz galvaspilsētu, lai baudītu pelnītu atpūtu Jūrmalā. Viesnīcā novērojām, ka atpūtu Jūrmalā iecienījuši arī kaimiņi no Lietuvas un Igaunijas.

2. Svaigs gaiss

Ja gada siltākajos gadalaikos daba pašsaprotami vilina doties laukā, tad ziemā ar šo svarīgo fizisko nodarbi ne visiem sokas raiti. "Hotel Jūrmala Spa" iebraukšanas laiks sākas no plkst. 15:00, tādēļ - lai nepalaistu garām dienas gaišo daļu, iesakām ierasties Jūrmalā jau ātrāk. Viesnīca atrodas vien pāris simtu metru attālumā no Rīgas jūras līča pludmales, tādēļ - pirms dodaties baudīt laisku atpūtu viesnīcā, izmantojat iespēju doties pastaigā. Savukārt slēpošanas cienītāji pirms viesnīcas miera, izmantojot savu slēpošanas inventāru, var nodoties šim veselīgajam ziemas sporta veidam, jo Jūrmalas pilsētas pludmalē izveidota slēpošanas trase vairāku desmitu kilometru garumā. Ja nu tomēr noslinkojat un no pastaigas atturaties, viesnīcas numuros svaigo gaisi var baudīt arī franču balkonā (logs ar barjeru) vai balkonā ar plašu teritoriju. Jāpiebilst, ka viesnīcas numuros, kas atrodas devītajā stāvā ir FANTASTISKS skats uz pilsētas panorāmu un jūru - gan saulrieta laikā, gan rītā, kad pilsēta vēl tikai mostas.

3. Atpūta saunu un baseinu kompleksā "Wellness Oasis"

Šis noteikti ir viens no svarīgākajiem iemesliem, kādēļ jāapmeklē viesnīca "Hotel Jūrmala Spa".  Atpūtas kompleksā atrodas četri dažādu temperatūru baseini: 28°C, 31°C, atvēsinošs baseins ar temperatūru 14°C un bērnu baseins ar slidkalniņu, kurā temperatūra ir 30-32°C. Tā kā atpūtā devāmies ar aktīvu divgadnieku, tad droši varam apgalvot, ka interesanti un relaksējoši ir ne vien pieaugušajiem, bet īpaši padomāts ir arī par bērniem. Teritorija ir pārredzama un plaša. Tāpat kompleksā ir arī divas burbuļvannas, aqua bārs jeb bārs, kur, neizkāpjot no baseina, var malkot kādu atspirdzinošu dzērienu. Rūdīšanās cienītajiem pieejama kontrasta duša un krievu duša. Neatņemama baseinu kompleksa sastāvdaļa, protams, ir arī pirts. "Wellness Oasis" var lepoties ar sešām dažādām pirtīm -  Romiešu pirti (47°C, 100°C, 80°C), aromātisko pirti (60°C), sāls pirti (48°C) un bērnu pirti (50°C). Tiem, kas vēlas relaksēties un baudīt profesionālu masieru pakalpojumus, pieejams arī masāžas kabinets.

4. Īpaši padomāts par bērniem

Jau veicot rezervāciju viesnīcas "Hotel Jūrmala Spa" numuram, recepcijas darbiniece laipni apjautājas par visām manām vēlmēm. Kad pieminu, ka atpūtu nedēļas nogalē baudīsim ar bērnu, acumirklī tiek piefiksēts, ka numurā būs bērnu gultiņa. Kas īpaši priecē - bērniem līdz 2 gadu vecumam pieejama mazā bērnu gultiņa bez maksas, bet bērniem līdz 12 gadu vecumam - pieejama gulta bez papildus maksas. Ne katrā atpūtas vietā pieejama šāda pretimnākšana. Arī brokastojot restorānā "Jūrmala", saņēmām draudzīgu palīdzību un atsaucību, kad palūdzām bērnu krēsliņu. Jau minēju, ka atpūtas kompleksā "Wellness Oasis" ir fantastiska bērnu zona, kur pieaugušo uzraudzībā var droši baudīt ūdens priekus. Savukārt bērnu saunā ir liels ekrāns, kas pārraida multiplikācijas filmas. Ja jautā par tā lietderību, tad mūsu gadījumā tas palīdzēja nedaudz ilgāk noturēt bērnu siltumā un ārpus ūdens, jo citādi ir diezgan neiespējami tikt ārā no slidkalniņa un ūdens paradīzes, jo bērni visi kā viens priecīgi un netraucēti plunčājās bērnu zonā.

Vienīgā piebilde, ko ieteiktu vecākiem, kas uz šo viesnīcu dodas atpūtā ar bērniem, jāatceras, ka, reģistrējoties viesnīcā, jāuzrāda visu pieaugušo personu apliecinoši dokumenti. Realitātē zināms, ka bērnus noturēt rindā, kas reģistrācijas karstākajā laikā (kad ierodas lielākā daļa viesu) aizņem vismaz 20-30 minūtes, ir teju neiespējami un bija neliela vilšanās, kad, nonākot pie recepcijas darbinieka, tika palūgti dokumenti arī tam vecākam, kurš aktīvi pavada laiku ārpus garās rindas. Paldies saprotošajiem viesnīcas viesiem un darbiniekiem, kas bija gatavi uzgaidīt, kamēr dokumenti tika dabūti. Novēroju arī, ka atpūtas kompleksā "Wellness Oasis" lietuviešu ģimenei ar gadu vecu mazuli līdzi bija tikai viesnīcas numura durvju kartiņa bez to aptverošā papīra - šī ģimene tikai palūgta doties pakaļ šim papīram pakaļ un manīju, ka atpūtas kompleksā tie ieradās vien pēc 30-40 minūtēm. Uz lapas ir norādīts, ka tā noteikti jāņem līdzi, dodoties ārpus viesnīcas numura, bet es recepcijas darbiniekiem ieteiktu par šo nepieciešamību ģimenēm atgādināt reģistrējoties, jo mani pavisam noteikti sapratīs jaunās mammas, kurām galvā bez šīs lietas ir vēl kāds 50 svarīgo lietu saraksts. 

5. Plašs, silts un mājīgs viesnīcas numurs

Jau minēju, ka mums laimējās atpūsties un nakšņot viesnīcas devītajā stāvā, kur no balkona vērojama pasakaina ainava. Numurs ir kluss un skaņas izolācija, acīmredzot, ļoti laba, jo viesnīca bija diezgan pilna (lejā bija korporatīvais pasākums vairākiem simtiem viesu), bet viesnīcas numurā valdīja sajūta, ka esam vienīgie tās viesi. Izvelējāmies palikt uzlabotajā numurā un tajā atrodas liela gulta (180 x 200 cm), rakstāmgalds, TV, matu fēns, duša, minibārs un halāts pieaugušajiem, kā arī iepriekš minētā bērnu gulta. Nebijām iepriekš pārliecinājušies par čību pieejamību, jo bijām iedomājušies, ka tās kļuvušas par pašsaprotamu lietu, atpūšoties viesnīcā, kurā ir Spa. Tomēr šoreiz kļūdījāmies. Labā ziņa ir tā, ka čības par diezgan demokrātisku cenu var iegādāties viesnīcas un atpūtas kompleksa recepcijās. Iegādei pieejamas gan mīkstās čības, kas paredzētas, lai pārvietotos pa viesnīcu, gan arī ūdensizturīgās, kas noderēs baseinu un saunu zonas apmeklējumam.

6. Brokastīs zviedru galds ar plašu piedāvājumu

"Hotel Jūrmala Spa" restorāns "Jūrmala" ir visai plašs - tajā ir 280 vietas un, ierodoties brokastot recepcijā norādītajā "karstakajā" apmeklējuma laikā ap plkst. 10:00, nebija sajūta, ka kaut kas ir palaists garām - galdiņi bija brīvi un viesmīļi veikli sakopa galdus pēc katra, kurš pabrokastojis, lai vietā var nākt citi viesi. Izvēle brokastu maltītei ir visai plaša - liela augļu un dārzeņu izvēle, omletes, pankūkas, bekons, putras, pārslas, svaigi cepti kruasāni un daudz kas cits! Protams, tiem, kas pieraduši ikdienā baudīt izcilu kafiju, iespējams, gribēsies to ar spēcīgāku un piesātinātāku garšu nekā kafijai, kas pieejama zviedru galda kopējā piedāvājumā. Bet uz galdiņiem atrodas informācija, ka ir iespējams pasūtīt kafiju, kas pagatavota tieši jums, tādēļ - par atsevišķu samaksu - rīta agrumā iespējams baudīt arī īpašāku kafiju.

7. Viesnīcas numura rezervācija negarantē, ka būs kur novietot auto

Ieradāmies viesnīcā īsi pirms norādītā ierašanās laika - tātad pirms 15:00 - un secinājām, ka abas autostāvvietas rotā uzraksts "brīvu vietu nav". Apmulsām, jo šķita, ka viesnīcas viesiem ir priekšrocība uz autostāvvietas izmantošanu. Kamēr autovadītājs palika gaidīt "lielo laimes brīdi" jeb mirkli, kad kāda stāvvieta atbrīvosies, devos viesnīcā, lai pajautātu, kāda ir stāvvietas "sistēma". Recepcijas darbinieki cītīgi apkalpo patiesi garo viesu rindu, kas, tāpat ka mēs, ieradušies uz norādīto laiku plkst. 15:00, meklēju kādu, kas var atbildēt uz manu jautājumu. Vienīgais šajā mirklī brīvi pieejamais darbinieks ir viesnīcas apsargs, kurš man pastāsta, ka ar auto ir jāstāv "dzīvajā" rindā un vienkārši jāgaida, kad kāds brauks ārā. Pa šo laiku neviens nav izbraucis, līdz mūs pamana autostāvvietas darbinieks, kurš saka, ka varam ierūmēties kādā brīvākā vietā. Pateicoties viņam, beidzot esam nonākuši viesnīcā un dodamies uz recepciju, kur noskaidrojam, ka brīvdienās ierodas arī viesi, kas atbrauc atpūsties tikai uz saunu un baseinu kompleksu "Wellness Oasis" un Spa procedūrām, tādēļ - nevar paļauties, ka stāvvieta būs pieejama uzreiz, līdz kā tiks sasniegta viesnīcas teritorija.

Paldies "Hotel Jūrmala Spa" par patīkamu apkalpošanas servisu un iespēju atpūsties no ikdienas steigas!

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17730594sec.