Divas lielākās Vācijas aviokompānijas varētu apvienoties - «Lufthansa» plāno pārņemt «Air Berlin»

Lidsabiedrības "Lufthansa" vadītājs Karstens Špors paziņojis, ka tuvākajā nākotnē redz sevis vadītās lidsabiedrības grupu pilnībā pārņemot aviokompāniju "Air Berlin", kura nonākusi lielās finansiālās problēmās, kā arī piedzīvo uzticības reitinga kritumu.

"Lufthansa" jau ilgāku laiku ir izrādījusi spēcīgu interesi pārņemt savā kontrolē savu nacionālo konkurentu "Air Berlin", taču pirms tas notiek, "Air Berlin" lielākajam akciju turētājam - "Etihad Airways" būtu jātiek galā ar "Air Berlin" uzkrātajiem parādiem.

Iespējamajā divu lielāko Vācijas aviosabiedrību apvienošanās procesā iesaistītas arī Vācijas amatpersonas. "Lufthansa" vadītājs Špors aizvadījis sarunas ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

"Etihad" aviokompānija iepriekš ir paudusi, ka par spīti "Air Berlin" parādiem un sliktajiem uzticības reitingiem, tā, kā "Air Berlin" galvenais akcionārs, turpinās finansiāli atbalstīt šo kompāniju vismaz līdz 2018.gada novembrim. Pagājušajā nedēļā "Etihad" pārskaitījis vairāku simtu miljonu eiro Berlīnes vārdā nosauktajai lidsabiedrībai.

"Lufthansa" norādījusi, ka ja tā pārņemtu "Air Berlin", tā spētu tikt galā ar uzticības reitinga kritumu Berlīnes lidsabiedrībā. Kā piemērus, šādiem pārņemšanas gadījumiem, varot minēt kad "British Airways" un "Air France" ir pārņēmuši savus mazākos konkurentus nacionālā līmenī ("British Midland" un "Air Inter" attiecīgi).

"Air Berlin" finansiālie pārskati par šā gada pirmo ceturksni norāda, ka kompānija piedzīvojusi 782 miljonu eiro lielus zaudējumus, kurus pievienojusi jau iepriekš piedzīvotajiem zaudējumiem. Kompānija paziņojusi, ka meklē jaunus partnerus, kā arī cenšas samazināt izmaksas. Izmaksu samazinājumu Berlīnes aviokompānija saskatot iespējā samazināt īres maksu īrētajām lidmašīnām, kā arī samazinot izmaksas par biļešu tirdzniecību caur globālajām rezervācijas sistēmām.

"Lufthansa" jau šobrīd, pastarpināti, izīrē 38 lidmašīnas "Air Berlin". Ar "Lufthansa" izveidoto pārņemšansa plānu, visas 75 "Air Berlin" īpašumā esošās lidmašīnas varētu tikt integrētas "Lufthansa" piederošajā zemo cenu lidsabiedrībā "Eurowings". Ar šīm lidmašīnām, "Eurowings" kopā būtu vairāk nekā 160 lidmašīnas.

COMMENTS

(name)

SUPPORTED BY

 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14863515sec.