Kā veiksmīgāk pārdzīvot lidojumus lētākajās klasēs (un lētajās lidsabiedrībās)?

Cilvēkam, kas regulāri lido ar Ryanair vai Wizzair, šie ieteikumi nebūs nekas jauns - tomēr tiem, kas lido retāk - vai pat nav lidojuši nekad. Lūk, padomi kā veiksmīgāk pārdzīvot lētos lidojumus!

Zini, kas ietilpst Tavā biļetē!

Lētākajās biļetēs – vienalga vai tas ir Ryanair, Airbaltic, Lufthansa vai cits lidojums vienmēr izpēti kas tieši ir iekļauts biļetē. Ja biļetē ir paredzēta tāda un tāda bagāžā – ņem to vērā. Piemēram, Turkish Airlines pat lētākās klases biļetē ir iekļauta ēdienreize. Taču ir cilvēki, kas to nezina – un atsakās no ēdiena lidmašīnā, domājot, ka par to būs jāmaksā! Arī par bagāžu – teju visās lidsabiedrībās vari ņemt somu lidmašīnā sev līdzi bez maksas – izpēti paredzētos bagāžas izmērus un apsver vai ar tāda izmēra bagāžu Tev pietiks!

Ņem līdzi maz bagāžu

Vai zināji, ka liela daļa lidsabiedrību (īpaši zemo cenu) lielāko daļu savas peļņas iegūst no papildpakalpojumiem, nevis tieši no biļešu tirdzniecības? Svarīgs ienākumu avots lidsabiedrībām ir tieši bagāžas pārvadāšana – jo bieži vien bagāžas izmaksas ir augstas. Tāpēc lidojot kaut kur – ņem līdzi pēc iespējas mazāk bagāžas. Pirmkārt jau pašam būs vieglāk nekā 20+ kilogramus smagu somu vazāt apkārt. Otrkārt, ja  līdzi ņem tikai rokas bagāžu, tad teju zūd iespēja bagāžu nozaudēt – to ņemsi līdzi lidmašīnā un neviens cits, izņemot tevi pašu, viņu neaiztiks! Treškārt – ietaupīsi naudu, jo nebūs jāmaksā par papildu bagāžas (reģistrētās bagāžas) pārvadāšanu!

Reģistrējies lidojumam tiešsaistē un agri

Varbūt nezināji, bet arī par reģistrēšanos lidojumam varētu būt jāmaksā, ja to dari uz vietas lidostā. Tāpēc izmanto iespēju un reģistrējies tiešsaistē – par brīvu! Un dari to pēc iespējas ātrāk – jo ja reģistrēsies ātrāk, iespēja, ka iegūsi vietu pie loga, ir lielāka! Reģistrēties lidojumam tiešsaistē ir viegli, taču pēc tam nepieciešams pašam arī izdrukāt (ar parastu printeri) savas biļetes!

Ņem līdzi pats savas uzkodas, ūdeni un izklaidi

Lētajos lidojumos nav paredzēta īpaša izklaide – piemēram, nav planšetītes sēdekļos (kā tas ir dārgo lidsabiedrību lidmašīnās) – tāpēc parūpējies par tādām lietām pats! Telefonā ievieto kādu filmu, mūziku, varbūt novelc jaunākos "Angry birds"… Un, protams, neaizmirsti, ka lidmašīnā drīksti ņemt arī savu ēdienu līdzi – Tev nav jāpērk dārgā pārtika lidmašīnā! Tikai viens nosacījums – šī pārtika nedrīkst traucēt citiem lidojuma dalībniekiem! Tātad – neņem līdzi smakojošus sierus vai veselu ceptu cāli. Paņem kādu snikeru, ābolu, maizītes un tā!

Savukārt par ūdeni – lai arī šķidrumus nedrīksti nest cauri drošības kontrolei, tu drīksti cauri nest tukšu plastmasas pudeli. Un tad to uzpildīt, piemēram, tualetē! Ietaupīsi pāris eiro!

Atļaujies arī palutināt sevi

Un pats pēdējais ieteikums – ja lido ar lēto lidsabiedrību, nevajag taupīt arī uz pilnīgi visu. Paņem to dārgo lidostas kafiju, ja ļoti ļoti prasās! Galu galā – ietaupi taču jau daudz ar lēto lidojumu. Varbūt pāris eiro ir tā vērti, lai paēstu lidostā, nevis ciestos!

COMMENTS

(name)

SUPPORTED BY

 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44244194sec.