Pekinā ceļ jaunu lidostu, kas varētu būt pasaulē lielākā

Ķīnas galvaspilsētas Pekinas tuvumā tiek celta jauna lidosta, kas pāris gadus pēc tās atklāšanas varētu kļūt par lielāko lidostu pasaulē, liecina publiski pieejamā informācija.

Lidostas celtniecība gan nav nekas jauns - darbus pie tās uzsāka jau 2014.gadā, tomēr šobrīd, kad darbi ir aptuveni pusē, pasaule sāk nojaust par Pekinas jaunās lidostas apjomu un nākotnes plāniem.

Lidostā iecerēti septiņi skrejceļi un lidostas kapacitāte līdz 2025.gadam paredzēta 75 miljoni pasažieru gadā (ar šādu statistiku jaunā lidosta ierindotos 8.vietā pasaulē, atpaliekot no tādām lidostām kā Atlantas lidosta (100 miljoni pasažieru gadā), Pekinas šā brīža lidosta (94 miljoni), Dubaijas starptautiskā lidosta (83 miljoni) un citām). Tomēr kā maksimālā lidostas kapacitāte tiekot minēta 120-200 miljoni pasažieru gadā.

Jauno lidostu plānots pabeigt 2018.gada beigās (septembrī) - 2019.gada sākumā. Visticamāk, ka pirmie lidojumi tiks aizvadīti tieši 2019.gada sākumā. Uz jauno lidostu pārvāksies tādas Ķīnas lidsabiedrības kā China Southern Airlines, China Eastern Airlines un Xiamen Airlines, kamēr Air China, un citi Star Alliance zīmolā ietilpstošie pārvadātāji paliks esošajā Pekinas lidostā.

Lidostu ar Pekinas centru, kas atrodas 46 kilometru attālumā, savienos ātrvilcienu līnija. Lidostas celtniecība izmaksās aptuveni 10 miljardus eiro.

Lidostai arī ir interesants izskats - no augšas tā atgādinās fēniksu.

COMMENTS

(name)

SUPPORTED BY

 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36489487sec.