Ķīna sākusi vest tūristus uz Dienvidpolu

Šajā nedēļas nogalē 22 laimīgiem (un bagātiem) Ķīnas tūristiem bijusi iespēja ar pirmo komerciālo lidojumu tiešajā reisā nokļūt Antarktīdā, vēstī Ķīnas mediji.

Notikušais tiek dēvēts par jaunu pakāpienu tūrisma industrijā - bet vienlaikus arī raisa jautājumus par to, cik tālu tūrisms drīkst iet. Lidojums no Hongkongas tūristus aizvedis tieši līdz pašam Dienvidpolam. Tas nozīmēja 15 stundu garu lidojumu līdz Dienvidāfrikai, lidmašīnas uzpildīšanu Keiptaunā un vēl 5,5 stundu lidojumu līdz Antarktīdai. Lidmašīna nosēdusies uz ledū izgrebta, aptuveni 2,5 gara skrejceļa, no kurienes tālāk arī tūristi tikuši nogādāti līdz pat Dienvidpolam.

Šādi ceļojumi jau iepriekš tika veidoti, tomēr visai reti - un caur ārzemju tūrisma aģentūrām. Taču, atklājot tiešos šāda veida reisus, Dienvidpols varētu kļūt par ļoti pieprasītu Āzijas tūristu galamērķi - teju kā Eiropa. Tomēr tas, savukārt, rada jautājumus - vai to vispār vajadzētu un šāda veida tūrismam vajadzētu būt atļautam.

Līdz šim vairums šāda veida ceļojumu tika veikti ar kuģi - no Argentīnas tālākā dienvidu punkta Ušuai vai Jaunzēlandes. Tomēr tad šāda veida ceļojums ilgs no nedēļas līdz pat mēnesim. Ar lidmašīnu ko tādu var paveikt 2 - 3 dienu laikā, kas padara visu pasākumu tikpat pieejamu kā kāpšanu Everestā - tikai naudas jautājums. Tomēr tūristu pieplūdums arī Everestā tiek vērtēts ļoti negatīvi, jo vienaldzīgie tūristi regulāri aiz sevis atstāj atkritumus, bojā vidi un rada dažādus apdraudējumus dabai.

Tūrisma aģentūrā, kura organizēja ķīniešu ceļojumu uz septīto kontinentu, stāsta, ka vairumam ceļotāju šis ir bijis tāds kā "čeklistes" pēdējais punkts - pabūt pasaules pēdējā kontinentā. Brauciena izmaksas gan nav tikušas atklātas, bet jāpieņem, ka tās ir daudz augstākas nekā aptuveni 4500 eiro, cik izmaksā ceļojums uz Dienvidpolu no Argentīnas ar kuģi.

Šāda veida ceļojums arī esot piedzīvojums, kas padara visu Antarktikas - un Dienvidpola apmeklējumu par dzīvē paliekošu pieredzi. Cilvēki, kas lidojot uz Antarktiku, esot tikai "biezie", kas vēlas "atķeksēt" kaut ko savā galvā - šāda veida lidojumus kritizēja cita tūrisma aģentūra, kas piedāvā tradicionālos Dienvidpola apmeklējumus - ar kuģi. Uz kontinentu lidojot tikai aptuveni 1% no tā apmeklētājiem.

2007 - 2008 gadā Antarktīdu apmeklēja 46 265 tūristi, kas bija rekords - kopš tā laika apjoms ir krities, taču atkal pamazām aug.

COMMENTS

(name)

SUPPORTED BY

 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06346583sec.