Karstākajā ceļojumu laikā Ryanair darbinieki uzsākuši streiku

Aizgājušā nedēļā “Ryanair” piloti Īrijā pieteica 24h streiku streiku, lai cīnītos par savām darbinieku tiesībām, bet Spānijā, Itālijā, Portugālē un Beļģijā strādājošais kompānijas apkalpes personāls jau paziņojis par streiku uzsākšanu 25. un 26. jūlijā. “Ryanair” atsakās izpildīt arodbiedrību prasības, kā rezultātā jūlija beigās plānotie streiki potenciāli varētu ietekmēt vairākus simtus tūkstošus pasažieru.

Jau kopš aprīļa aviokompānija “Ryanair” ir bijusi informēta apkalpes personāla un pilotu arodbiedrību prasībām, taču līdz šim kompānija nav veikusi darbības, kas varētu situāciju mainīt. Pēc Īrijas pilotu arodbiedrības (Irish Air Line Pilots’ Association (IALPA)) paziņojuma par 12. jūlijā plānoto streiku, “Ryanair” iesniedza prasību tā rīkošanu atcelt, minot, ka pilotu rīkotie protesti neesot nepieciešami.

Īrijas pilotu arodbiedrība, kas nav apmierināta ar notiekošo pilotu transfēra procesu starp Eiropas un Āfrikas “Ryanair” lidostām, jo tas negatīvi ietekmē pilotu ģimenes un personīgo dzīvi. Savukārt darbinieki Spānijā, Itālijā, Portugālē un Beļģijā gatavi cīnīties par savām tiesībām uz augstāku samaksu un labākiem darba apstākļiem. “Ryanair” aviokompānijas darbiniekiem līdz šim bijusi noteikta stingras disciplīnas ievērošana darba laikā un kā viens no galvenajiem uzdevumiem ir arī augsto pārdošanas mērķu sasniegšana. Arodbiedrības ir iesniegušas pieprasījumu sarakstu ar nepieciešamajām izmaiņām un darba apstākļu uzlabojumiem, taču “Ryanair” tos noraidījusi.

Pēc Īrijas raidorganizācijas “RTE” sniegtās informācijas, 12. jūlijā diennakti notikušais streiks ietekmēja aptuveni 42 000 aviopasažieru.

 “Šajā vasarā kopumā tikuši rīkoti vairāk streiku, nekā iepriekšējos piecos gados kopā. 2017. gada decembrī “Ryanair” atzina arodbiedrību darbību, taču šobrīd tā vietā, lai reaģētu un meklētu kompromisu starp kompānijas vadību un tās darbiniekiem, lidsabiedrība izvēlas ignorēt un neiesaistīties notiekošajā. Protams, tieši tādēļ arodbiedrības rīkojas un ir izvēlējušās rīkot streikus, lai aizsargātu darbinieku tiesības,” stāsta lidojumu kompensāciju pieprasījumu uzņēmuma “Skycop” izpilddirektors Marjus Stonkus.

Tiem, kuru plānus ietekmēs notiekošais streiks, ir jāatceras par savām tiesībām – ja lidojums kavējas ilgāk par divām stundām, aviokompānijai ir jānodrošina pārtika, ūdens un interneta pieeja, kā arī iespēja veikt telefonzvanu. Gadījumos, ja reiss ir pārcelts uz nākamo dienu, aviokompānijai pasažieriem ir jānodrošina naktsmītne. Ņemot vērā, ka streiks ir iepriekš pieteikts un saskaņots, pamatojoties uz ES regulu 261/2004, pasažieriem nav iespējams pieteikt kompensāciju līdz 600 EUR apmērā.

“Skycop” ir uzsākuši petīciju, kuras mērķis ir mainīt esošo likumdošanu un neļaut vairs iepriekš plānotiem streikiem būt par kompensācijas atteikuma iemeslu. Aviopasažieri ir aicināti izteikt viedokli un parakstīties interneta platformā “Avaaz”, paužot savu nostāju pret pastāvošo likumdošanu. Petīcija pieejama: https://ej.uz/qis9.

COMMENTS

(name)

SUPPORTED BY

 
OFFERS OF THE DAY:
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 22.04.2024 - 29.04.2024 Castle opening hours from 1st of May Trakai TIC
Opening hours of Trakai Island Castle from 1st of May up to 30th of September | More
Holiday and travel offers 23.04.2024 - 30.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.39541411sec.