ASV apsver iespēju pārtraukt drošības pārbaudi mazākās lidostās

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) par lidojumiem atbildīgā iestāde Transporta Drošības Administrācija (TAD) apsver iespēju atcelt pasažieru drošības pārbaudi desmitiem mazās un vidēji lielās lidostās visā ASV, ziņo CNN atsaucoties uz TDA amatpersonām un iekšējiem dokumentiem.

Aptuveni 20 cilvēku lielā TDA komanda, ieskaitot aģentūras administrācijas biroja pārstāvi stāsta, ka priekšlikums pārtraukt drošības pārbaudi lidostās, kas uzņem lidmašīnas ar 60 un mazāk sēdvietām varētu radīt “nelielu (ne nulles) nevēlamu riska pieaugumu saistībā ar apdraudējumiem”, atsaucoties uz CNN rīcībā esošajiem iegūtajiem dokumentiem.

Tomēr dokumentos stāstīts, ka lēmums izbeigt drošības pārbaudi ļautu ietaupīt pat 115 miljonus dolāru gadā. Ietaupījumi varētu tikt ieguldīti drošības uzlabošanai lielākās lidostās.

Saskaņā ar šo priekšlikumu, pasažieri un viņu bagāža, kas ierodas no mazākām lidostām uz savienojošo lidojumu, izietu drošības pārbaudi lielākajās lidostās uzreiz pēc ierašanās, nevis pievienotos pārējiem, drošības pārbaudi izgājušajiem, pasažieriem, kā tas notiek šobrīd.

Vismaz viens no TDA līderiem lielā lidostā nosauca šo priekšlikumu par “ļoti bīstamu”, kamēr CNN terorisma analītiķis Pols Krikšanks, teica, ka tas ir “satriecoši”, ka šī ideja vismaz tiek apsvērta.

“Ja gaisā tiktu notriekta lidmašīna ar 50 cilvēkiem, protams būs milzīga panika un patiešām milzīgas ekonomiskas sekas, un, protams, cilvēku upuri,” viņš piebilda.

Kamēr TDA runasvīrs Maikls Bilello stāsta, ka šī nav pirmā reize, kad tiek apspriesta ideja pārtraukt drošības pārbaudes mazākās lidostās, vismaz divas vecākās TDA amatpersonas saka, ka riska un izmaksu analīze liek šo priekšlikumu apsvērt nopietnāk nekā jebkad.

CNN stāsta, ka TDA Uzņēmuma Riska Stratēģijas direktora Džerija Būkera vēstule TDA personāldaļas vadītājam Ha Ngujenam Maknīlam pagājušajā mēnesī ieskicēja grupas izdarītos spriedumus, tā nesaturēja formālas rekomendācijas.

Saskaņā ar TDA darba grupu, šīs izmaiņas ietekmētu aptuveni 10,000 pasažieru, kurus pārbauda gandrīz 1,300 TDA darbinieku, šis skaitlis veido aptuveni 0.5% no ASV lidostām izlidojošajiem pasažieriem.

Ar šo priekšlikumu nāca klajā mēnesi pēc tam, kad tika izziņots, ka aģentūra aicina darbā tūkstošiem apsargu un citu ar vēsturisko drošības kontrolpunktu līnijām saistītu darbinieku. Turklāt šis priekšlikums ir pretrunā ar nesenajiem TDA vadītāja Deivida Pekoske izteikumiem, kuros viņš ierosināja, ka aģentūrai neieciešams pievērst uzmanību drošībai arī aiz kontrolpunktiem.

Aģentūra nesen arī palielināja rokas bagāžā atļauto pūdera daudzumu starptautiskajos lidojumos.

COMMENTS

(name)

SUPPORTED BY

 
OFFERS OF THE DAY:
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36840796sec.