Kašmiras krīzes dēļ ietekmēta lidmašīnu satiksme starp Eiropu un Āziju

Pakistāna 2019. gada 28. februārī slēgusi savu gaisa telpu, savukārt Indija slēgusi savu gaisa telpu uz ziemeļiem no Deli. Šie liegumi likuši aviokompānijām, kas veic reisus no Eiropas uz Dienvidaustrumāziju, mainīt lidojumu maršrutus vai arī tos atcelt vispār.

Pakistānas civilās aviācijas dienests arī šodien, 1. martā, ziņo, ka Pakistānas gaisa telpa joprojām ir slēgta visiem vietējiem un starptautiskajiem lidojumiem un valdības lēmums par gaisa telpas slēgšanu būs spēkā vismaz līdz 1. marta plkst.13:00.  Varas iestādes pusdienlaikā ziņos, vai gaisa telpa arī turpmāk paliks slēgta, vai arī tiek atvērta.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija aicina ceļotājus, kurus skārusi Pakistānas gaisa telpas slēgšanas izraisītā lidojumu atcelšana starp Eiropu un Taizemi, sazināties ar attiecīgo aviokompāniju vai ceļojumu aģentūru, lai rastu alternatīvas lidojumu iespējas. Tāpat Latvijas Republikas Ārlietu ministrija lūdz ceļotājus rūpīgi iepazīties ar līgumiem, kas noslēgti ar ceļojumu aģentūru un aģentūras pienākumiem ārkārtas gadījumos.

Taizemes galvaspilsētā saspringtā situācija radījusi sarežģījumus vairākiem tūkstošiem ceļotāju, līdz tiks atrasti jauni maršruti.

Pakistānas armija trešdien paziņoja, ka savā gaisa telpā virs tās kontrolētās Kašmiras daļas notriekusi divas Indijas gaisa spēku lidmašīnas. Savukārt Indija pavēstījusi, ka tā trešdien notriekusi Pakistānas iznīcinātāju, kas nogāzies Pakistānas robežas pusē, un zaudējusi vienu savu lidmašīnu. Pēc saspīlējuma pieauguma Pakistāna trešdien slēdza savu gaisa telpu.

Kopš Indija un Pakistāna 1947. gadā ieguva neatkarību no Lielbritānijas, Kašmira ir sadalīta starp abām valstīm, taču tās abas pretendē uz pilnīgu suverenitāti pār visu reģionu. Kopš 1989. gada pret Indijas spēkiem reģionā cīnās aptuveni desmit separātistu grupējumi, kas vēlas panākt teritorijas neatkarību vai apvienošanos ar Pakistānu.

COMMENTS

(name)

SUPPORTED BY

 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.57841086sec.