Lidsabiedrība «Qantas» atteiksies no vienreiz lietojamiem plastmasas produktiem

Apjaušot plastmasas piesārņojuma radītās problēmas pasaulē, Australijas lidsabiedrība "Qantas" sabiedrībai devusi solījumu līdz 2020. gadam atteikties no vienreiz lietojamiem plastmasas produktiem, ko ierasts izmantot lidojuma laikā. Tāpat lidsabiedrība "Qantas" izvirzījusi arī mērķi līdz 2021. gadam lielākoties izmantot tikai tādus produktus, kurus iespējams vairākkārt pārstrādāt. Lidsabiedrība atteiksies arī no vienreiz lietojamajiem maisiņiem, kas līdz šim bijuši pieejami lidojumu laikā.

Lidsabiedrība aprēķinājusi, ka ik gadu "Qantas" un tās paspārnē esošā budžeta lidojumu kompānija "Jetstar" katru gadu Austrālijā saražo 30 000 tonnas atkritumu. "Qantas" grupa vēlas laboties un veikt savu darbību ilgtspējīgāk, par 75 % samazinot atkritumu apjomu, kas tiek nosūtīti uz poligoniem un negatīvi ietekmē vidi.

Ar šādu paziņojumu lidsabiedrība ir izvirzījusi līdz šim "zaļāko" mērķi aviācijas nozarē. Ceļotāji, kas pēdējā laika devušies lidojumos ar "Qantas" vai "Jetstar", jau ievērojuši pirmās izmaiņas – plediem, spilveniem un skaņas austiņām vairs netiek izmantoti plastmasas iepakojumi, bet plastmasas salmiņi aizstāti ar papīra alternatīvām. Lielākas pārmaiņas iecerētas jau tuvākajā laikā.

Pakāpeniski tiek atceltas iekāpšanas karšu drukāšanas, skrejlapu dalīšana un citi informatīvie materiāli. Arī ierastās plastmasas kafijas krūzes turpmāk būs no materiāla, ko varēs pārstrādāt. "Qantas" risina arī jautājumus, kas saistīti ar pārtikas pārpalikumiem, kā arī veco formastērpu pārstrādi.

Līdz 2020. gada beigām ar vairākkārt pārstrādājamiem materiāliem tiks aizstātas 45 miljoni plastmasas krūzītes, 30 miljoni galda piederumu komplekti, 21 miljons kafijas tasīšu un 4 miljoni kakla balsta spilvenu.

COMMENTS

(name)

SUPPORTED BY

 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83513713sec.