«Atmet telefonu un dzīvo!» – Aicina nelietot mobilās tehnoloģijas dzelzceļa tuvumā

Starptautiskajā Drošas dzelzceļa šķērsošanas dienā, 2. jūnijā, Biznesa augstskolas Turība stacijā notika VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) sociālās kampaņas atklāšana par drošu dzelzceļa šķērsošanu "Atmet telefonu un dzīvo!",  aicinot dzelzceļa tuvumā nelietot mobilās ierīces un būt uzmanīgiem. Tieši mobilo tehnoloģiju lietošana ir šī gada vadmotīvs visā pasaulē, akcentējot drošību dzelzceļa tuvumā.

Uz sociālās kampaņas "Atmet telefonu un dzīvo!" atklāšanu, dzelzceļa stacijā "Turība" ieradās "Latvijas dzelzceļa" prezidents Edvīns Bērziņš, Biznesa augstskolas Turība valdes priekšsēdētājs Aldis Baumanis, Dace Caica, biedrības "Esi Brīvs" valdes priekšsēdētāja, psihoterapeite, procesu atkarību speciāliste, Ivars Austers, LU profesors sociālajā  psiholoģijā un Niklāvs Kurpnieks, jaunietis no LDz kampaņas klipa.

Šī gada pirmajos piecos mēnešos Latvijā uz dzelzceļa notikuši 10 negadījumi, kuros traumēti 11 cilvēki, astoņi no tiem gājuši bojā. Savukārt 2016. gadā Latvijā reģistrēti 28 negadījumi dzelzceļa satiksmē, kuros cieta 28 cilvēki, no tiem 24 gāja bojā.

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka lietot mobilās tehnoloģijas dzelzceļa tuvumā ir riskanti, noskaidrots "Latvijas dzelzceļa" sadarbībā ar profesoru Ivaru Austeru un SKDS veiktajā pētījumā par Latvijas iedzīvotāju uzvedību dzelzceļa tuvumā. Pēc aptaujāto domām riskanti ir šķērsot dzelzceļu un vienlaikus izmantot telefonu saziņai vai izklaidei (93% aptaujāto), klausīties austiņās mūziku (92%), runāt pa telefonu (86%). Tāpat iedzīvotāju vērtējumā bīstami ir uz dzelzceļa sliedēm vai to tuvumā fotografēt vai filmēt sevi un citus, apkārtni (76%). Cilvēki bieži novērojuši, ka citi šādi rīkojas, kamēr paši riskanti rīkojušies teju divreiz retāk.

"Neuzmanība ir galvenais negadījumu iemesls uz dzelzceļa, ko nereti radījusi riskanta, iespējams, pašu cilvēku neapzināta mobilo tehnoloģiju lietošana dzelzceļa tuvumā. Tāpēc mūsu, kā dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāja uzdevums, ir informēt un izglītot sabiedrību par dzelzceļa drošības jautājumiem ar mērķi samazināt cietušo un bojāgājušo cilvēku skaitu," stāsta "Latvijas dzelzceļa" prezidents Edvīns Bērziņš.

Pasākumu vadīja žurnālists un grāmatas "Dzelzceļš un vilcieni" autors Pauls Timrots.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22824883sec.