Vai zināji, ka vairākās valstīs eksistē metro vagoni tikai sievietēm?

Braukšana pārpildītā sabiedriskajā transportā nebūt nav tas patīkamākais... Īpaši valstīs, kurās iedzīvotāju skaits ir patiešām ievērojams, kas nozīmē, ka "pīķa stundās" sabiedriskais transports tik tiešām būs pārpildīts... Šajās valstīs arī ir izplatīta "grābstīšanās" publiskajā transportā, kas braucienu padara īpaši nepatīkamu tieši sievietēm...

Lai cīnītos ar "grābstīšanās" problēmu, vairākās pasaules valstīs ir izveidoti īpaši metro vagoni - tikai sievietēm. Šādi vagoni meklējami Japānā, Indijā, Ēģiptē, Irānā, Brazīlijā, Meksikā, Indonēzijā, Filipīnās, Malaizijā un Apvienoto Arābu Emirātos.

Vagoni ierasts ir īpaši apzīmēti un tajos iekāpt var tikai sievietes - ja iekāpt centīsies vīrietis, viņu var aizturēt metro darbinieki.

Lai arī šādu vagonu izmantošana ir izraisījusi diskusijas par šo tematu, sievietes, kas izmanto iespēju braukt droši, uzsver, ka tas ir liels atvieglojums. Atsevišķās pasaules valstīs pētījumi norādījuši, ka vairāk nekā 2/3 no sievietēm sabiedriskajā transportā ir tikušas apgrābstītas un vairāk nekā 60% uzsver, ka šādi incidenti notiekot regulāri.

Lai arī varas iestādes vienmēr uzsvērušas, ka gatavas palīdzēt, teju vienmēr šādi gadījumi paliek bez jebkādas virzības un soda, jo ir ārkārtīgi grūti identificēt vainīgo, kā arī vēlāk pierādīt to. Savukārt, ja lietas nonāk līdz tiesai, tas, īpaši Āzijas valstīs, izraisa arī negatīvu attieksmi pret sievieti, kas uztur sūdzību, kā arī tiesas pārsvarā lemj mīkstus sodus vainīgajiem.

Tāpēc - lai izvairītos no nepatīkamas pieredzes sabiedriskajā transportā, iesakām pārvietoties sieviešu vagonos vai vismaz sabiedrisko transportu neizmantot "pīķa stundās".

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.81281114sec.