«Tallink» plānos ir jauna kuģa būvniecība

AS Tallink Grupp un Rauma Marine Constructions (RMC) 2018. gada 17. oktobrī parakstīja nodomu vēstuli par jauna Shuttle servisa kuģa būvniecību. Plānots, ka jaunais kuģis kursēs maršrutā Tallina–Helsinki. Tā būvēšanas izmaksas ir aptuveni 250 miljoni eiro, un jaunais kuģis tiks būvēts Rauma kuģu būvētavā Somijā. Jaunā kuģa būvniecību plānots pabeigt 2021. gada beigās. Projekts nodrošinās kuģu būvētavai apmēram 1500 cilvēkgadu lielu nodarbinātību.

Duālās degvielas kuģis, kas pamatā izmantos LNG, būs ar 2800 pasažieru vietām. Tas kursēs maršrutā starp Tallinu un Helsinkiem, attīstot tālāk šo nozīmīgo maršrutu starp šīm divām galvaspilsētām. Kuģa būvniecībā tiks izmantota jaunākā tehnoloģija un inovatīvākie risinājumi, un kompānijas mērķis ir uzbūvēt ekonomiskāko un videi draudzīgāko kuģi, kas kursē Baltijas jūrā.

Komentējot kompānijas jaunumus, Paavo Nõgene, AS Tallink Grupp Valdes priekšsēdētājs, sacīja: "Jau vairākas desmitgades Tallink Grupp ir ieguldījis nozīmīgus resursus un pūles maršruta Tallina–Helsinki attīstībā. Ieviešot Shuttle servisu vairāk nekā pirms desmit gadiem, mēs uzbūvējām tiltu starp divām galvaspilsētām, piedāvājot regulārus pārvadājumus, un līdz ar to vēl vairāk pietuvinot valstis vienu otrai. Nākamais solis mūsu ceļojumā ir šī servisa pastāvīga attīstība un uzlabojumi. Megastar bija pirmais milzīgais solis šajā attīstībā, un jaunais kuģis līdzīgi būs svarīgs sasniegums. Šajā projektā mēs esam ļoti priecīgi sadarboties ar Somijas kuģu būvētavu, nodrošinot vērtīgu cilvēkdarbu un iespējas arī vairākiem Igaunijas un Somijas uzņēmumiem un piegādātajiem iegūt no šī sadarbības projekta. Tallink ir kompānija, kas pastāvīgi attīstās un lēmumi, kurus pieņemam, tam ir pierādījums. Mēs turpinām augt un attīstīt piedāvājumus mūsu klientiem, un mums noteikti būs vēl vairāk jaunumu nākotnē."  

Jyrki Heinimaa, Rauma Marine Constructions (RMC) valdes priekšsēdētājs, sacīja: "Esam priecīgi paziņot, ka līdz ar jauno Shuttle kuģi uzņēmums Rauma, kopā ar Tallink, turpinās RMC kuģu būvēšanas tradīcijas. Ir gods parakstīt nodomu vēstuli ar mūsu ilggadīgiem Tallink kolēģiem, kuri vienmēr augsti novērtējuši Rauma kuģu būvniecības kompetenci. Šī mums ir iespēja izmantot mūsu ilgstošās zināšanas un palīdzēt vadīt kuģu transportu starp Somiju un Igauniju dabai draudzīgā virzienā."

Vēsturiski 4 AS Tallink Grupp kuģi ir būvēti Rauma kuģu būvētavā un papildu Rauma kuģu būvētavā izstrādāti arī 2 kuģu dizaina projekti. Pēdējais kompānijas kuģis, kas tika būvēts šajā kuģu būvētavā, ir Baltic Queen. Baltic Queen tika nodots 2009. gadā un šobrīd kursē maršrutā starp Tallinu un Helsinkiem.

Nākamajos mēnešos AS Tallink Grupp un RMC strādās pie kuģa būvniecības līguma un finansējuma nosacījumiem/jautājumiem.

AS Tallink Grupp ir vadošā kuģniecības kompānija pasažieru, transportlīdzekļu un kravas pārvadājumu jomā Baltijas jūras Ziemeļu reģionā. Kompānijas īpašumā ir 14 kuģi, kas kursē ar Tallink un Silja Line zīmolu 7 dažādos maršrutos. AS Tallink Grupp nodrošina darba vietas vairāk nekā 7 400 darbiniekiem. 2017. gadā kompānija apkalpoja vairāk nekā 9.8 miljonus pasažieru. AS Tallink Grupp ir kotēta Tallinas biržā.

Rauma Marine Constructions (RMC) ir Somijas kuģu būvētava, dibināta 2014. gada vasarā, Raumā. RMC specializējas pasažieru un autotransporta, dažādu ledlaužu un jūras flotes kuģu būvniecībā.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69161916sec.