Pasaules lielākais kruīza kuģis ir tik plašs, ka viesiem jāizmanto GPS, lai atrastu savu istabu (video)

Jaunais kruīza kuģis "Harmony of the Seas" ir lielākais, kas jelkad devies ceļā. Okeāna milzis sver 120.000 tonnas un ir par gandrīz 50 metriem garāks nekā Eifeļa tornis.

Kuģis ir patiešām iespaidīgs un tiek salīdzināts pat ar Ņujorkas centrālparku. Tā 18 klajos atrodas 10.587 augi un 52 koki līdz pat 6 metru augstumam.

Kuģis ticis būvēts Francijā. Šis inženierzinātņu brīnumdarbs izmaksājis vairāk nekā 103 miljonus eiro. Savās pirmajās izmēģinājuma gaitās kuģi jūrā pavadīja seši velkoņi, un testa brauciens ilga vairākas dienas. Plānots, ka ASV bāzētās kompānijas rīcībā tas nonāks jau tuvāko divu mēnešu laikā.

362 metrus garajā kuģī plānots uzņemt 6000 viesus, par kuru ērtībām un labsajūtu gādās apkalpojošais personāls 2000 cilvēku sastāvā. Katram kruīza kuģa pasažierim tiks izsniegta GPS ierīce, ar kuras palīdzību ikviens kuģa labirintā spēs bez problēmām atrast meklēto.

Piedzīvojumu meklētājiem sagādātas daudzas atrakcijas – peldēšanās un niršanas vietas 30 metru dziļumā, zip-line atrakcijas, kur varēs baudīt galvu reibinošus trošu braucienus, kā arī sērfošana, ko būs iespējams baudīt, pateicoties kuģa viļņu stimulatoram. Savukārt Bio-bārā dzērienus pasniegs roboti. Kopumā kuģī darbosies 16 restorāni un kafejnīcas, iepirkšanās promenāde un šobrīd populārās "Escape Rooms", kas sagādās virkni jautru uzdevumu.

Kuģis patiešām ir pilns ar pārsteigumiem un zinātāji apgalvo, ka tajā ir vērojams kaut kas no Žila Verna iztēles.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.760849sec.