Brauciens uz jaukajām Baleāru salām 2016. gada aprīlī - Ceļotāja stāsts

Šim braucienam gatavojos vairākus gadus. Pašu braucienu organizēju un izplānoju pats sev personīgi - vienīgo palīdzību ņemot aviobiļešu iegādē no "Estravel".

Rīgas lidostā ierados laicīgi, lai reģistrētos un izņemtu iekāpšanas karti, kā arī izietu lidostas drošības pārbaudes. Ceļoju ar rokas bagāžu, lai netērētu lieku laiku bagāžas saņemšanai un izvairītos no tās pazaudēšanas vai sabojāšanas riskiem. Visas drošības pārbaudes izgāju bez problēmām, lidmašīnā arī nokļuvu sekmīgi, un lidojums varēja sākties!

Lidojums turp un atpakaļ uz Spāniju noritēja caur Frankfurtes lidostu Vācijā. Pats ceļojuma periods bija no 19.04. līdz 22.04, jo tā kā atvaļinājuma man tajā laika periodā nebija, bet spāniski runāt un Baleāru salas redzēt ļoti vēlējos, tad ceļojumam sanāca atvēlēt tikai nepilnas 3 dienas. Lai sasniegtu ceļojuma mērķus, šo dažu dienu laikā apceļot Baleāru salas, kas ietver 3 galvenās salas - Palma de Maljorka, Ibica un Menorka, kā arī vairākas mazas saliņas, vajadzēja darboties un veikli orientēties vietējā vidē!

Visus lidojumus turp un atpakaļ uz Spāniju, veica lieliskā Vācijas aviokompānija "Lufthansa" izmantojot jaukās un komfortablās avio ražotāja "Airbus" A320 un A321 modeļu lidmašīnas. Apkalpošana no lidmašīnas personāla puses bija burvīga un lidojums pagāja brīnišķīgi, ēdināšana bija iekļauta biļešu cenā. Biļetes lidojumiem turp un atpakaļ iegādājos jau ar minēto tūrisma kompānijas "Estravel" starpniecību, jo pats nevēlējos ķēpāties ar to rezervēšanu vairākas dienas pirms lidojuma.

Tā kā Maljorkas lidostā biju ieradies dienas vakarā, uzreiz devos uz vietējo tūrisma informācijas centru. Tur bija iespēja iegūt visu man nepieciešamo informāciju un pirmo reizi atrodoties salās, parunāt spāņu valodā. Vēlāk sameklēju autobusu uz Palmas pilsētas centru, kur nonācu jau laikā, kad sāka satumst. Tā kā visi pilsētas muzeji šajā laikā jau bija slēgti, nolēmu doties uz Palmas pilsētas ostu, lai iegūtu informāciju par prāmju satiksmi uz citām Baleāru salām.

Ierodoties Palmas pilsētas prāmju ostā noskaidroju prāmju kursēšanas laikus un pieņēmu lēmumu nākamajā dienā 08:00 no rīta doties uz Ibizas salu un vakarā 21:30 izbraukt atpakaļ uz Palmas ostu. Prāmju kompānijas "Balearia" brauciena biļetes no Palmas uz Ibizu un atpakaļ iegādājos vakarā ostas kasēs pirms to slēgšanas.

Pēc biļešu iegādes nolēmu doties pastaigāties pa naksnīgo Palmas pilsētu un izstaigāju pilsētas centrālo daļu, sajūsminoties par labi izgaismoto Palmas pilsētas katedrāli.

Viesnīcu meklēt nevēlējos, devos gulēt līdzi paņemtajā guļammaisā uz palikņa netālu no Palmas ostas, lai no rīta izbrauktu ar prāmi uz Ibizu. Tā kā laiks bija ļoti silts, pārnakšņot nebija nekādu problēmu.

No rīta ar prāmi izbraucu uz Ibizas salu un tās galvaspilsētā Eivissā ierados 11:30. Uzreiz devos apskatīt pilsētu - izstaigāju vecpilsētu, kur iepazinos ar salas vēsturi. Vēlāk devos uz vietējo pludmali, kur peldējos Vidusjūrā. Aplūkoju arī Eivissas cietoksni, kas ir fantastiska un majestātiska celtne uz klints netālu no ostas! No tā paveras satriecošs skats uz ostu, Vidusjūru un pašu pilsētu. Daudz runāju ar vietējiem un uzlaboju savas spāņu valodas zināšanas. Tā kā diskotēku un koncertu sezona aprīlī vēl nebija sākusies, cenas bija samērā demokrātiskas. Sākoties aktīvajai vasaras pasākumu sezonai maijā, cenas visās Ibizas vietās parasti strauji ceļas - to uzzināju no vietējiem. Vēlāk turpināju pilsētas apskati līdz 21:30, kad izbraucu no Eivissas ostas un atgriezos Palmas ostā apmēram 01:00 naktī. Tā kā laiks bija jauks un silts, devos gulēt līdzi paņemtajā guļammaisā uz palikņa Palmas pilsētā.

Nākamās dienas rītā ar autobusu un vilcienu devos uz Maljorkas salas ziemeļu daļas vietām, ko varēja apskatīt dienas laikā. Tā kā laiks bija ierobežots, vispirms devos uz Palmas ar dzelzceļa staciju, kur ar vēsturisku restaurētu vilcienu pa šaursliežu dzelzceļu devos uz apmēram 50 kilometru attālo Solleras pilsētu. Pa ceļam bija lieliska iespēja apskatīt salas kalnaino ainavu. Ārā laiks bija saulains un jauks, ap 30 grādiem C. Tā kā bija ražas sezona, visos lauku māju dārzos dzelzceļa tuvumā bija ienākušies dažādi vietējie augļi – citroni, mandarīni, apelsīni, āboli, utt. Šie augļi piesātināja gaisu ar jauku un patīkamu aromātu!

Ierodoties Solleras pilsētā ar tramvaju devos tālāk uz ostas pilsētu ar līdzīgu nosaukumu - "Port de Soller", lai varētu izpeldēties pludmalē, apskatīt ostu un pilsētu, kā arī baudīt vietējo virtuvi. Laiks bija jauks un saulains, pludmale dzidri smilšaina un ūdens patīkami silts. Pēc peldes vairākos vietējos restorānos baudīju dažādus vietējās virtuves ēdienus.

Lai ceļš atpakaļ uz Palmas pilsētu nebūtu jāveic pa vienu un to pašu maršrutu, ar autobusu devos uz Valldemossas pilsētu. Šajā pilsētā apmeklēju komponistam Frederikam Šopenam veltītu muzeju - Šopēns ar savu pavadoni franču rakstnieci Žoržu Sandu uzturējās šajā salā un pilsētā 1838. gadā, meklējot atpūtu no Parīzes burzmas. Šeit tika pabeigti arī vairāki viņa darbi un simfonijas. Uzturoties Valldemossā, pāris īrēja dzīvokļa tipa telpas Kartujas klosterī, kur tagad iekārtots šim notikumam un Frederikam Šopēnam veltīts muzejs. Pēc muzeja apmeklējuma un pilsētas apskates ar autobusu atgriezos Palmas pilsētā. Mallorcas ziemeļu piekraste ir ļoti gleznaina ar daudzām pazemes un zemūdens alām, un šo ainava man bija iespēja apskatīt klātienē un caur autobusu un vilcienu logiem šī brauciena laikā. Pavasara sezonas laikā šeit trenējas arī daudz velosipēdistu, jo kalnu ceļi ir gleznaini un līkumoti.

Atgriežoties Palmas pilsētā atlikušo vakara daļu veltīju pilsētas apskatei. Apmeklēju Bellveras pili, kur iekārtots Palmas pilsētas un Maljorkas salas novadpētniecības muzejs. Bellveras pils veidota kā apļveida celtne kalna galā, no pils jumta paveras lielisks skats uz salas apkārtni un Palmas pilsētu. Pēc muzeja slēgšanas atlikušo vakara daļu turpināju Palmas pilsētas apskati. Vēlu naktī devos pārnakšņot uz Palmas lidostu, jo nākamajā rītā vēlējos apskatīt Palmas pilsētas akvāriju tās tuvumā. Nakti pavadīju savā guļammaisā un uz palikņa Palmas lidostā.

Trešās dienas rītā ar autobusu no lidostas devos apmeklēt Palmas akvāriju, kas atrodas lidostas tuvumā. Akvārijs veidots kā dabas parks ar vairākiem āra baseiniem un iekšējiem baseiniem. Tajos atrodas ap 1000 dažādu zivju un ap 11 haizivju! Un paša akvārija platība ir 45,000 kvadrātmetri! Akvārija teritorijā tiek rīkotas arī dažādas svinības un tematiskie pasākumi. Pēc akvārija apmeklējuma atlikušajā dienas laikā izpeldējos Palmas pilsētas pludmalē. Pēcāk veiksmīgi izlidoju no Palmas lidostas un sekmīgi atgriezos Rīgā.




Ceļojumā kopā pavadīju 3 nepilnas dienas, apbraukājot ar autobusu, prāmi un vilcienu dažādas Maljorkas un Ibicas salu pilsētas. Katrā pilsētā apskatīju tās nozīmīgākās vietas, runāju spāņu valodā, kā arī peldējos Vidusjūrā. Vēroju arī salas ainavas un objektus pa transporta logu. Klimats bija burvīgs – dienā līdz +36 grādi C, bet naktī ap 20 grādi Celsija. Ceļojuma izmaksas bija 282 EUR par avio biļetēm turp un atpakaļ, kā arī vietējās uzturēšanās izmaksas 146 EUR apmērā.

Pēc manas pieredzes, Baleāru salām ir vērts apmeklēt šādu iemeslu dēļ:

1. Vēsture un seno laiku liecības;

2. Kolosāla daba, alpīnisma treniņiem, velo braukšanai, pārgājieniem piemēroti kalni un ar oļiem klātas un smilšaini gleznainas pludmales. Galvenie kalni – Tramuntana kalniene, atrodas Maljorkas salas Ziemeļu – Rietumu daļā;

3. Vietējie ēdieni, dzērieni un kulinārija, specifiska vietējā kultūra ar aitu ganīšanu kalnos, vietējā arhitektūra;

4. Augļu koki brīvā dabā kalnos, nelielo kalnu ciematiņos dārzos, to smarža, vietējo viesmīlība. 

Esmu priecīgs un pateicīgs Dievam par brīnišķīgo ceļojumu un labprāt došos līdzīgos ceļojumos arī nākotnē!

Šis stāsts ir iesūtīts 2017.gada jūnija ceļotāju stāsta konkursa laikā un ir pretendents uz kādu patīkamu balviņu no Travelnews.lv sadarbības partneriem. Vairāk par konkursu lasi šeit - un piedalies arī pats!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12321305sec.