«800 km atpakaļ pie sevis» - 28. diena: «Kamēr tev ir divas kājas, nav pamata izstāties!» - Ceļotāja stāsts

Nesen mums parādījās lielisks piedāvājums publicēt kādas latviešu ceļotājas vienu no mūža ievērojamākajiem ceļojumiem - kājām noieto 800 kilometru garo "Camino de Santiago" ceļu Spānijā. Ceļā kopumā pavadītas 34 dienas, pa Spānijas ziemeļiem, no Francijas robežas līdz pat Spānijas pilsētai Santiago de Compostella noieti 800+ kilometri. Viss milzīgais piedzīvojums arī uzlikts uz papīra - interesantā, detaļām un emocijām pilnā manuskriptā, kuru papildina arī bildes. Protams, mēs neatteicāmies no iespējas publicēt šo stāstu, tāpēc no šodienas katru dienu publicēsim pa vienai (vai pirms brīvdienām - divām) dienai no Dinas Preisas ceļojuma, cerot nodot kaut daļiņu to emociju, kuras Dina ieguva sava ceļojuma laikā, arī lasītājiem. Sekojiet līdzi!

Iepriekšējās dienas aprakstu lasi ŠEIT.

Ja vēlies lasīt no pirmās dienas, tad sāc to darīt ŠEIT.

28. diena: “Kamēr tev ir divas kājas, nav pamata izstāties!” (Hospital de Condesa-Sarria, 35 km)

14. jūnijs

Lejā no lielā kalna ejas līdzeni un ātri. Kritums nav straujš, tas man patīk. Plecu pie pleca ar Aņu un Hilki dodamies pretī jaunas dienas izaicinājumiem. Galisija krasi atšķiras ar laikapstākļiem – kopš vakar spērām kāju pāri novada robežai, kļuva vēss un lietains. Laikam jau okeāna tuvums dara savu. Arī šodien aukstums lien aiz drēbēm, un pēcpusdienā sola lietu.

Vienubrīd aizraujos savā skrējienā un atraujos no meitenēm. Satieku viņas tikai pēc stundas, kad jau labu brīdi esmu sēdējusi bārā, lokot iekšā kartupeļus ar ķiploku mērci. Viņas grib tālāk doties pa alternatīvo maršrutu, kas esot skaistāks, vientulīgāks, taču met 11 km līkumu. Manās interesēs ir taupīt kājas un sasniegt Santjago laikā, tāpēc šādu greznību nevaru atļauties. Samīļoju abas, pasaku Hilkei lielu paldies par manis pieskatīšanu slimības laikā un dodos ārā – nu jau lietutiņā.

Turpmākie 18 km paiet bez apstāšanās pauzēm. Eju un eju, austiņās mūzika. Brīžam vējš gāž no kātiem, pa laikam samērcē lietus, tad atkal pažāvē saulīte. Vienubrīd tālumā ieraugu pilsētas apveidus – kad gultas tuvums ir acīm aizsniedzams un prātam aptverams, aizmirstas visas sāpes.

Alberģes Sarria pilsētā ir uz katra stūra – spēj tik izvēlēties. Es izraugos vienu vecpilsētā. Patukša, tāpēc ar ātru internetu. Kad pieslēdzos, “WhatsApp” iekrīt vēstule no Jura. To nu gan negaidīju! Raksta, ka esot netālu no Santjago, kājas galīgi beigtas, bet vienalga ejot ar ātrumu 40 km dienā. Latviete Melita izstājusies Sarria (vīruss pieveicis) un uz Santjago devusies ar vilcienu. Saticis arī riteņbraucējus Kristīni un Kasparu. Juris joprojām klibo kopā ar poļu čali, kurš pēdējās dienas dzīvo uz pretsāpju tabletēm, smērēm un želejām.

Vēlāk pienāk vēl viena vēstule no Jura. Ļoti zīmīgā vietā pa ceļam viņš man ir noslēpis dāvanu – atvainojas gan, ka ar divu nedēļu nokavēšanos. Lai tā kalpo kā motivācija līdz turienei nokļūt, jo pēdējie 100 km galīgi neesot viegli (tālu ceļu gājušie svētceļnieki lēnām un sāpīgi klibo, bet daudzie “pāris dienu pilgrimi” ar savām mazajām mugursomiņām burtiski lido garām). Ziņai ir pievienotas trīs bildes ar norādēm, kur dāvanu meklēt. Man jau azartā mirdz acis! Beigās stiprais Juris (http://instagram.com/jb_camino) piebilst: “Kamēr tev ir divas kājas, nav pamata izstāties!”

Autore: Dina Preisa.

Avots: https://dinapreisa.wordpress.com/

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13633394sec.