Ceļotāja stāsts: miera osta Adrijas jūras krastā

Savu stāstu konkursam pieteikusi Natālija Kalninga, kas apceļojusi Montenegro.

Kas var būt labāks par aizbēgšanu no straujāka lielpilsēta ritma, stresa, mašīnu sastrēgumiem pilsētās, nomainot tos pret siltiem saules stariem brīnišķīgās Adrijas jūras krastā, kur atrodas mazā Eiropas Valsts Montenegro jeb Melnkalne. Tā atrodas Dienvideiropā, Balkānu pussalā, Adrijas jūras reģiona pašos dienvidos.

Pēc seniem nostāstiem Melnkalne jeb Montenegro savu nosaukumu ieguvusi no Melnā Kalna un Melnajiem Mežiem, kas ir apkārt šai valstij. Melnkalnes republikas iedzīvotāju skaits ir 650.000, valsts valoda - serbu. Valsts galvaspilsēta Podgorica. Vidējā temperatūra vasarā ir +27 līdz +28 grādi, bet ūdens temperatūra + 24 līdz +26 grādi.

Melnkalnē ir 117 skaistas pludmales 70 km garumā. Lielākā daļa no tām ir smilšaina, bet dažās pludmalēs var sastapt melnās smilts, kas ir īpaši ieteicamas ar reimatismu slimojošiem cilvēkiem.

Viena no saulainākajām vietām visos gadalaikos Adrijas Jūras krastā ir kūrorta pilsēta Budva. Tā ir omulīga pilsēta, kur jūras krasta izvietota lielākā daļa viesnīcu un apartamentu. Budvas Rivjera ar savu akmeņaino pludmali ir populāra un slavena visā Eiropā un pasaulē. Te atrodas daudzi nakts klubi skaits, kazino, diskobāri un atpūtas centri. Jūras krastā var vērot antīku celtniecības objektus un vecpilsētu, kas vilina uz garām pastaigām.

Apmeklēšanas vērta ir arī Svēta Stefana Sala - kura ir unikāla pēc sava rakstura. Tā atrodas netālu no Jūras krasta un tiek savstarpēji savienota ar ceļu. 1960. gadā visus iedzīvotāju no šīs salas pārcēla uz Budvas pilsētas centru, bet salu pārvērta par Pilsētu - Hoteli. Tagad tā ir ne vien unikāls arhitektūras piemineklis, bet te atrodas arī daudzfunkcionāla, bagāta viesnīca kur ir 80 vienstāvīgas mājas ar īpašiem piedāvājumiem. Slaveno Pilsētu-Hoteli ļoti iecienījušas arī slavenības - Karaliene-Elizabete-II, Elizabete Teilore, Silvestrs Stallone, Madonna, Klaudija Šīfere, Eltons Džons un citi.

Visdārgākais numurs šajā viesnīcā maksā aptuveni 1400 Eiro. Tagad Svēta Stefana sāla ir slēgta. Protams, šī mazā zeme ir slavena ne tikai ar brīnišķīgām kūrorta vietām, bet arī ar vīna darītavām, piemēram, "Vino Župa". Visgaršīgākā viņu šķirne ir "Vranak" kuru var nopirkt jebkurā diennakts veikalā, jo alkohola lietošana šeit ir bez ierobežojumiem. Paši Melnkalnes iedzīvotāji ir ļoti sirsnīgi.

Kūrorta sezonas sakums ir no maija līdz pat oktobra mēneša beigām. Viskarstākie mēneši ir no jūnija līdz augustam. Oktobra mēnesī gaisa temperatūra saglabājas līdz pat +27 / 30 grādiem un jūras ūdens temperatūra ir + 22 / 25 grādi. Tas bija visskaistākais brauciens, kuru nevar aizmirst pat šodien. Ieteicu visiem aizbraukt uz šo zemi un izbaudīt tās skaistumu savām acīm.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45965409sec.