Viedoklis: Kādus atspirdzinājumus un karstajam laikam atbilstošus ēdienus piedāvās Rīgas restorāni un kafejnīcas?

Arī mūs, Latvijā, laiks sācis lutināt un pilsētas ielas jau sāk pildīt kafejnīcu terases. Īpaši pilsētas sirdī – vecpilsētā – tās ir teju blakus viena otrai "plecu pie pleca". Tas, protams, pilsētas iedzīvotājiem un viesiem apgrūtina izvēli, kur tad vislabāk tveicīgajā dienā meklēt atspirdzinājumus. Lai palīdzētu veikt šo izvēli, Travelnews.lv redakcija aptaujāja restorānus un kafejnīcas par to, kas tiks galdā celts pie viņiem.

Jeļena Kasina, restorāna "Aqua Luna" līdzīpašniece

No atspirdzinājumiem mums ir visa veida kokteiļi – jebkas, ko tikai var iedomāties! Protams, piedāvājam vienmēr aktuālo dzērienu – šampanieti. Arī baltvīns vienmēr ir ļoti pieprasīts no mūsu klientu puses. Piedāvājam arī, piemēram, jūras velšu plates, ko var baudīt kopā ar kādu no šiem dzērieniem.  Pie mums ir arī plaša garneļu izvēle, mēs tās pasniedzam karstas vai aukstas, kopā ar dažādām mērcēm. Tāpat ēdienkartē ir saglabāts piedāvājums no ziemas sezonas, ko var savienot arī ar kādu no atspirdzinājumiem! Bet var novērot, ka apmeklētājiem ļoti patīk kādi jauninājumi ēdienkartē un tie labprāt tos arī nogaršo.

Tāpat klienti pie mums var baudīt svaigus salātus ar apsvilinātu kazas sieru. Kad būs pavisam karsts, tad apmeklētājiem piedāvāsim arī kādu interesantu auksto zupu, taču šobrīd karstās dienas jau vēl tikai sākas.

Jāpiemin, ka mūsu terase "Aqua Luna" ir ar skatu uz brīnišķīgu ainavu – uz upi, maziem kuģīšiem, jahtklubu. Tad pat liekas, ka neatrodies Latvijā. Tāds kā neliels atvaļinājums pusdienu laikā. Skats un atmosfēra ir kā pievienotā vērtība mūsu restorānam!

Sandra Savicka, restorāna "Kasdārzā" vadītāja

Karstākam laikam klientiem piedāvāsim daudz atspirdzinošos dzērienus – ir jau iznākusi jaunā dzērienu karte. Piedāvājam klientiem arī daudz klasikas, tostarp kūpinājumus, aukstās zupas. Piedāvājam arī grila karti, kas ir ļoti pieprasīta.

Skatoties uz pagājušās vasaras sezonas pieprasījumu no klientu puses, tad viens no populārākajiem bija lāča steiks un tāpēc arī šajā sezonā iekļāvām to ēdienkartē!

"Kasdārzā" apmeklētājus sagaida arī ar ļoti mierīgo atmosfēru. Lai arī atrodamies tuvu Vecrīgai, sajūta ir, ka esam tomēr ārpus centra, ārpus Rīgas. Cilvēki arī ļoti novērtē šo mieru, kas valda pie mums!

Viktorija Brovuna, restorāna "Felicita" direktore

Saviem apmeklētājiem vasaras sezonā piedāvāsim sangriju (smejas – red.piez.)! Dzēriens ir ļoti pieprasīts no klientu puses – piedāvājam uzreiz pasūtīt vienu litru uz četrām personām, kas ir izdevīgāk.

Uzkodās mums kā jaunums ir brusketa (grilētas maizītes ar dažādām piedevām – red.piez.) ar maskarpones sieru un tīģergarnelēm. Tāpat piedāvājam mango salātus ar tiģergarnelēm, arī ceptu asari. Mums šogad ēdienkarte tā uz jūras pusi! Šo vasaras piedāvājumu ieviesām pagājušajā piektdienā, tad mūsu restorānam "Felicita" bija arī jubileja – apritēja seši gadi!

"Felicita" viesi, kuriem netīk sēdēt saulē, pie mums, restorāna dārzā, varēs paslēpties no tveices. Daudzi nāk pie mums ne tikai ēdiena dēļ, bet arī atmosfēras, jo atnākušie šeit sajūtas gluži kā Itālijā.

Inese Vīcupa, kafejnīcas "Cup&Cino" direktore

Viesiem pasniegsim visu to, ko mums piedāvā vasara. Cenšamies klientiem piedāvāt vairāk ēdienus, kas gatavoti no sezonālajiem produktiem. Jau var baudīt rabarberus dažādā to interpretācijā, zemenes, aukstās zupas un citu vieglu un garšīgu ēdienu. Svarīgākais, lai nekas nav pārāk trekns. Tāpēc pieprasīts reizēm ir arī tas, kas varbūt nav sezonāls, bet ir viegls, garšīgs un interesants.

Arī dzērienus mēs gatavojam no vietējām ogām. Galvenokārt piedāvājam garšīgus bezalkoholiskos dzērienus, piemēram, smūtijus. Kā izejvielas galvenokārt izvēlamies to, ko sniedz mūsu lokālais sortiments. Līdzko paliek siltāks, tā protams, palielinās arī pieprasījums pēc šādiem ēdieniem no apmeklētāju puses.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29874992sec.