Viedoklis: Kāds ir aģentūru piedāvājums ceļojumam līdz 400 eiro? [1]

Domājot par ceļošanu, viena no būtiskām lietām ir ceļojuma budžets. Travelnews.lv redakcija veica nelielu aptauju savā starpā un noskaidroja, ka 400 eiro par ceļojumu būtu tā summa, kura nebūtu tāda, kas "sistu pa kabatu", bet arī neliktos, ka ceļojums būs neizdevies - jo pārlieku lēts. Tāpēc vērsāmies pie vairākām ceļojumu aģentūrām un vaicājām kāds ir viņu piedāvājums šajā cenu diapozonā. Un kā ir ar citiem klientiem - vai ceļojumu tīkotāji ierodas aģentūrā ar konkrētu galamērķi vai noteiktu budžetu ceļojumam? Vai stingra budžeta robežu noteikšana neliedz baudīt lielāko ceļojumu piedāvājuma klāstu?

Liene Grīnberga, ceļojumu aģentūras "Kel Travel" vadītāja

Tā kā mēs sadarbojamies arī ar lētākiem tūroperatoriem, tad mēs piedāvājam izdevīgus braucienus uz Portugāli, Spāniju. Tagad ļoti labas cenas ir ceļojumiem uz Turciju! Principā izdevīgas cenas mēs piedāvājam gandrīz vai visiem galamērķiem, kas ir visaktuālākie gan pa Eiropu, gan uz kūrortiem. Piedāvājums ir diezgan plašs! Turklāt mums tagad ir izveidota jauna mājaslapa, kur jau pirmajā lapā ir arī iespējams apskatīties šos ceļojumus, arī jaunākos piedāvājumus.

Var novērot, ka cena ceļojumiem spēlē lielu lomu. Ir arī tādas cilvēku grupas, kuriem uzreiz ir noteikts ceļojuma budžets un viņi arī vēlas tajā iekļauties, un lielākajā daļā gadījumu tas arī izdodas! Bet, kā jau teicu, piedāvājums mums ir ļoti plašs, tā kā ir iespējas gan doties dārgākos ceļojumos, gan vidēja mēroga, gan izvēlēties šos "budžeta variantus" – ceļot var jebkur!

Dace Pumpure, ceļojumu aģentūras "Ap Sauli" vadītāja

Par 400 eiro piedāvājam diezgan plašas iespējas ceļojumiem! Skatoties uz mūsu galveno produktu, kas ir ekskursijas, tad par 400 eiro jau sanāk brauciena tūres gan pa Latviju, gan uz Čehiju, Poliju. Kādreiz, kad ir karstās cenas, tad pat aizlidot kur var, iekļaujoties šajā summā! Tas atkarīgs no tā, vai laicīgi iegādājas aviokompāniju biļetes, laicīgi plāno maršrutu.

Lielākais vairums vēršas pie mums jau ar noteiktām cenu robežām. Mēs arī piedāvājam labāko par viņu plānoto budžetu. Ir arī tādi klienti, kuri ceļo gadu gadiem, tik ļoti neskatoties uz cenām, bet tas ir tāds turīgākais slānis – aptuveni 10% no visiem klientiem. Ir arī klienti, kuri jau zina, ko viņi grib, tad pat cenai nav tik liela nozīme. Piemēram, ir vēlme maršrutā pa Angliju nakšņot pilīs, apskatīt "Stonhedžu", tad mēģinām arī piemeklēt ko attiecīgi viņu vēlmēm. Tie ir divi pilnīgi dažādi ceļotāju tipi.

Patiesībā man pat ir žēl, ka klienti sāk skatīties tikai uz ciparu un mazāk skatās uz to, kas piedāvājumā ir iekļauts. Tā ir tāda mūsdienās vērojama tendence – agrāk tā nebija! Tūrisma kompānijas ļoti skalda cenu, sākuma cenu nosakot zemu, bet ar papildus izmaksām, kas patiesībā ir pat dārgākā, nekā komplektā tirgojot.

Kā piemērs ir par ceļojumu uz Rimini, Itālijā, pagājušajā gadā, kad cilvēkam jāstāsta, ka ielidos 450 kilometrus no Rimini, ir jāpērk vēl papildus transfērs, jo patiesībā ielidos ļoti tālu no pilsētas, kur grib nokļūt. Vienkāršais klients to grūti pamana – domā, ka lidos lēti, bet nav plānojis papildus izmaksas vēl par transfēru. Un tad reizēm pat tas sanāk dārgāk. Tāpēc klientam ir jādod skaidra informācija, ka neielidos, teiksim, Rimini, bet citur un lai nokļūtu uz šo pilsētu vajag papildus transportu.

Ilona Renckulberga, ceļojumu aģentūras "Ēdelveiss" valdes locekle

400 eiro robežās varam visu ko piedāvāt, tostarp braucienu uz kalniem – Austriju, Slovēniju. Patiesībā arī daudzi čarteri var iekļauties 400 eiro robežās, piemēram, uz Turciju! Par šo summu arī var uz Horvātiju aizbraukt un atpūsties pie Adrijas jūras, bet tas, ja grib braukt ar autobusu – ar lidmašīnu būtu dārgāk.

Plānojot ceļojumu, biežāk pie mums nāk ar jautājumu, kur aizbraukt, nevis ar konkrētu budžetu, kurā jāiekļaujas. Tā kā mēs pārsvarā piedāvājam braucienus ar autobusiem, tad nu vairāk klienti pasaka, uz kuru valsti vēlas doties un tad attiecīgi skatāmies, ko varam piedāvāt.

Lai gan tomē pēdējos gados var novērot arī, ka cena kā faktors ceļojuma plānošanā paliek arvien svarīgāks. Ir vērojama arī tendence, ka cilvēki vēlas aizbraukt lētāk un saņemt maksimāli iespējamo servisu, bet tas ne vienmēr ir iespējams, jo viss maksā tik, cik tas maksā! Bet nu par 400 eiro pa Eiropu jau var paceļot un atpūsties!

COMMENTS

(name)

1 Gundars 07/14/2017 15:30 Labdien! Pilnīgi piekrītu visām damām :) par 400 eiro VAR un VAJAG labi un izcili atpūsties, garšīgi ēst un dzert, kā arī sauļoties tīrā un skaistā pludmalē. Ja rezervēt savu ceļojumu agrajās rezervācijās vai karstajos piedāvājumos, tad uz šo summu var izvēlēties nevis 3*, bet visas 4-5*!! Pati tagad plānoju septembra sākumā pagarināt vasaru ( kura var teikt arī nav šogad :D ) Turcijā: https://www.novatours.lv/atputas-celojumi/turcija - piedāvājumu klāsts ir milzīgs, kas derēs jebkuram maciņam. Kādi ir jūsu ceļojuma lifehacki? Dalieties pieredzē!


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12074518sec.