Viedoklis: Kāds ir ieteicamais laiks, ko pavadīt konkrētā Latvijas pilsētā vai novadā?

Vasara ir jau sākusies, cilvēki arvien vairāk sāk ceļot kā uz ārvalstīm, tā tepat pa Latviju. Lai ceļotāji varētu precīzāk rēķināties ar braucienam nepieciešamo laiku, Travelnews.lv painteresējās Tūrisma informācijas centros par to, cik laika varētu aizņemt viņu pilsētas vai novada apskate. Tāpat taujājām kas interesants šajā laikā tur ir apskatāms un baudāms!

Ieva Leimane, Limbažu Tūrisma informācija centra konsultante, gide

Limbažu pilsētas apskate varētu ilgt apmēram divas, trīs stundas. Ja teiksim apmeklē arī Sudraba muzeju un iet arī ugunsdzēsēju depo, tad kopā ar pilsētas apskati tas viss varētu aizņemt apmēram četras stundas! Divas stundas var veltīt, teiksim, ārpuses apskatei, divas stundas iekšobjektiem.

Viesojoties Limbažos iesaku apmeklēt Sudraba muzeju, ugunsdzēsēju depo, Lielezera dabas taka, pludmal, arī maiznīca "Lielezers" pieņem ekskursijas! Jāpaviesojas arī Limbažu Tīnē, kur var iegādāties vilnas, linu izstrādājumus! Arī Limbažu muzejs, Limbažu baznīcas – pareizticīgo, luterāņu baznīca.

Pie Lielezera ir iespējams arī iznomāt velosipēdu un doties izbraucienā gar ezeru. Pilsētā apskates objekti lielākoties ir vienkopus un tos var apskatīt, izstaigājot ar kājām! Bet, piemēram, uz maiznīcu gan jādodas ar automašīnu.

Mums vēl ir tāds jaunums pilsētā – kafejnīca "Kļava", kuru ir iecienījuši kā vietējie iedzīvotāj, tā pilsētas viesi. Turklāt vasarā gardu kafiju var baudīt āra terasē!

Aigars Ribušs, Alūksnes Tūrisma informācijas centra speciālists

Spriežot par laiku, kas būt nepieciešams teiksim populārāko tūrisma objektu apskatei tieši Alūksnes pilsētā, tad tā būtu aptuveni viena diena. Bet vēlamais laiks nesteidzīgai pilsētas apskatei būtu divas dienas, ar nakšņošanu pilsētā, lai varētu arī izbaudīt skatu, kā pilsēta izskatās naktī – daudzi objekti, piemēram, jaunais gājēju tilts naktī izskatās ļoti skaisti!

Bet ja runājam par visu Alūksnes novadu, tad tās būtu ne mazāk kā divas, trīs dienas. Mums ir ne mazāk skaisti un ievērojami apskates objekti arī ārpus pašas pilsētas – dažādi muzeji, bijusī raķešu bāze Zeltiņos, kā arī dažādi dabas objekti un tūristu atrakcijas, kas ir ārpus pilsētas un vēl daudz kas cits!

Pašā Alūksnes pilsētā apskatīt varu ieteikt dabas objektus – Livonijas ordeņa pilsdrupas, no kurienes tālāk, pārejot pāri jaunajam gājēju tiltam, kur tev pavadīs skaista mūzika, aiziet līdz Tempļa kalnam. Noteikti ir jāuzkāpj arī Alūksnes skatu tornī un jāizbauda burvīgais skaistums no augšas!

Parasti viesi arī apmeklē Bībeles muzeju un baznīcu, kas ir tam blakus. Alūksne ir slavena tieši ar Bībeles muzeju, kas ir tāds vienīgais visā Eiropā! Jo pirmā Bībele tika iztulkota tieši Alūksnē, tāpēc daudziem Alūksne asociējas tieši ar Ernstu Gliku un Bībeles muzeju. Arī Glika ozoli, kas saknes dzinuši Alūksnē, ir vecākie ozoli Latvijā, kuriem ir skaidri zināms to iestādīšanas gads, proti, tie tika iestādīti par godu pirmajai iztulkotajai Bībelei! Noteikti apskatei neizpaliek arī Alūksnes jaunā pils, kur ir divi muzeji – Alūksnes muzejs un tautā dēvētais akmeņu muzejs!

Ja vienas dienas apskatē ļoti saspiež pilsētas apskati, tad var izbraukt arī ar bānīti, lai gan tad gan labāk apskati izbaudīt vismaz divu dienu garumā.

Astērija Vucēna, Līvānu Tūrisma informācijas centra speciāliste

Ja tā godīgi, tad apskatē iekļaujot ne tikai Līvānu pilsētu, bet arī novadu, tad pat noteikti vesela diena sanāk! Jo Līvānu pilsētā vien ir Latgales mākslas un amatniecības centrs, Stikla muzejs un tagad arī Stikla pūšanas darbnīca, un arī darbnīca, kur ir iespējams arī pašiem apmeklētājiem veidot stiklu! Ir arī keramikas darbnīca, kur arī sava stunda vajadzīga, lai varētu nesteidzīgi darboties.

Mums ir arī izveidota interesanta pastaigu taka pa netradicionāliem soliņiem, kas nozīmē, ka būs arī kāds soliņš, uz kura nevarēs pat apsēsties – deputātu soliņš! Pa šo pašu taku var doties gan ar kājām, gan velosipēdu – kā pašiem ērtāk!

Vēl mums ir kāds jauns objekts – Mūsdienu mākslas galerija! Kur šobrīd ir izstādīti Mākslas akadēmijas studentu keramiķu darbi – darba dienās šī galerija ir pieejama bez maksas!

Un vēl Līvānos ir kaut kas unikāls – pārceltuves, jo tādas Latvijā ir tikai trīs, bet pie mums, Līvānos ir veselas divas!

Tāpat novadā ir arī ciems Sutri un Turku pirts ciems, kas atrodas novada pretējos stūros, tāpēc, ja vēlas pabūt abās vietās, jārēķinās ar laiku, ko tas aizņems! Sutros ir Nākotnes ozolu ciems, kur var zem ozola baudīt uz ugunskura vārītu zupu, pavizināties ar zirgu vai vienkārši baudīt dabu! Savukārt Turku ciemā var izbaudīt īstu turku pirti! Jārēķinās, ka process vien var aizņemt četras stundas. Turklāt kopā ar pirtnieci, kura pārzina dabā atrodamās zālītes, varēs ielasīt sev nepieciešamo!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2145679sec.