Viedoklis: Kā mazās viesnīcas un viesu nami Latvijā organizē savas rezervācijas?

Mēs dzīvojam laikā, kad pieejamas neskaitāmas mājaslapas, kur rezervēt sev naktsmītnes. Tāpat, teju katra viesnīca piedāvā savu pakalpojumu rezervēt arī viņu pašu mājaslapā - tieši caur viņiem. Ja lielākām viesnīcām ir izveidota sistēma, kurā tās saņem un ievieto visas rezervācijas, tad par mazajām viesnīcām - katra, laikam, dara savādāk. Lai nedaudz skaidrāks kļūtu par to, kā mazās viesnīcas "menedžē" savas rezervācijas - vai arī izmanto kādu programmatūru un kā neapjūk veiktajās rezervācijā, vērsāmies pie pārīša no šādām viesnīcām.

"Skrundas muižas" viesnīcas ģenerālmenedžeris Edgars Vizulis

Kodolīgi sakot -  mēs organizējam rezervācijas divos veidos, caur mūsu mājaslapu, kā arī izmantojot tiešsaistes rezervācijas platformas kā booking.com, HRS, Expedia. Kanālus organizējam manuāli, tādēļ ar īpašu rūpību pieejam šiem jautājumam. Atšķirībā no pilsētas viesnīcām, mums nav daudz alternatīvu kur viesi izmitināt gadījumā ja ir veikts "overbooking", tāpēc ļoti izvairāmies no šādām situācijām . Programmu "Channel manager" pagaidām neizmantojam. Tas ir vairāku objektīvu iemeslu dēļ. Ņemot vērā to ka mums nav liels iestabu skaits, tikai 12, rezervācijas sistēmu menedžēšana nesagādā lielas grūtības.

Viesnīcas "Daugavkrasti" izpilddirektore

Visas rezervācijas fiksētas tiek manuāli speciālā žurnālā (papīra formā). Savukārt Booking.com pieejama ir tikai daļa mūsu viesnīcas numuru. Mūsu mājaslapā veiktie rezervācijas pieteikumi nāk uz e-pastiņu, kurus tad arī paši apstrādājam. Rezervāciju pieteikumi tiek veikti telefoniski un rakstot uz e-pastu pa tiešo, kā arī ierodoties viesnīcā, lai pieteiktu numurus iepriekš.Ir arī viesi kas ierodas bez pieteikšanās!
Rezervācijas kontrolēju pati, būdama viesnīcas izpilddirektore, e-pastus pārbaudu arī brīvdienās un man telefonā ir aplikācija "Puls", kur redzu visus Booking.com rezervējumus.
Tā kā viss tiek pierakstīts, nav iespējams tehnoloģiju kļūmes dēļ izveidoties pārpratumiem! Pagaidām nav bijis ka kāds paliek bez naktsmājām.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44407797sec.