Viedoklis: Apceļo Latviju - Ko apskatīt vienas dienas braucienā Vidzemē?

Latvija ir skaista un daudzveidīga zeme! Un to saka teju ikviens ārvalstu tūrists, kas atbraucis šurp un par to pārliecinājies pats. Mēs paši, latvieši, ikdienas steigā, bieži vien aizmirstam par to, kā mums ir paveicies ar iespēju dzīvot tik skaistā zemē! Tieši tāpēc nolēmām par to atgādināt - un uzzināt kas būtu jāapskata Latvijā, dodoties ekskursijās. Šoreiz vērsāmies pie Valmieras un Madonas pašvaldību tūrisma atbildīgajiem, jautājot - kas būtu jāapskata Vidzemē, ja mēs dotos vienas dienas ekskursijā?

Ko apskatīt Vidzemē vienas dienas braucienā?

Anita Tīlena, Valmieras Tūrisma informācijas centra Galvenā tūrisma projektu vadītāja

Mūsu zeme Latvija, kā arī viens no tās gleznainākajiem novadiem – Vidzeme, ir dabas bagātībām, iedvesmojošiem stāstiem un aizraujošiem piedzīvojumiem pilni. Te gluži vai ik uz soļa atradīsiet, ko atklāt, kur paviesoties un ko iepazīt, tādēļ iespējas, ko apskatīt Vidzemē vienas dienas brauciena laikā, ir neizmērojami daudz!

Noteikti aicinām paviesoties Gaujas Nacionālajā parkā, iepazīstot tā piedāvājuma dažādību ne tikai vasarā, bet arī rudens sezonai iestājoties. Valmieru dēvējam par Gaujas Nacionālā parka Ziemeļu vārtiem, kur ļaužu rosība, attīstīta uzņēmējdarbība mijās ar dabas klusumu, gleznainām ainavām un izaicinošiem piedzīvojumiem. Viesojieties Valmierā, aicinām doties ekskursijā gida pavadībā un iepazīt Valmieras vecpilsētas stāstus gadsimtu griežos.

Piedāvājumā arī dažādas tematiskās Valmieras muzeja programmas. Piemēram, "Bruņinieku skolā" uzzināsiet, kāda bijusi dzīve viduslaiku pilīs, ciemos un pilsētās. Noteikti aicinām uzkāpt arī Sv. Sīmaņa baznīcas skatu tornī, no kura acis priecēs Valmieras "galvenā iela" Gauja ar tās dabas ainavām. Skaidros laika apstākļos no torņa saskatāma pat svētvieta - Zilaiskalns, kas no Valmieras atrodas aptuveni 15km attālumā. Gauju un Valmieru iepazīt aicinām arī no upes puses, dodoties izbraucienā ar Gaujas tramvaju un ļaujot tam sevi izvizināt pa straujajiem ūdeņiem 45 minūšu garā piedzīvojumā. Savukārt Gaujas Stāvie krasti ir vieta, kur ierīkots Sajūtu parka atpūtas komplekss ar baskāju taku un taku kokos, kur adrenalīna devu uzņemt iespējams ar četriem nobraucieniem pār Gauju.

Pēc aktīvas un iespaidiem bagātas dienas aicinām atpūsties arī iecienītos Valmieras restorānos un kafejnīcās. Ja ir vēlme nobaudīt putojošu miestiņu kopā ar tam labi saderošu maltīti, izzināt alus tapšanas procesu vai arī ģimenes atvases iepriecināt ar ekskursiju zirgu staļļos, aicinām paviesoties arī Valmiermuižas alus darītavā. Atklājiet Valmieru un Gaujas Nacionālo parku! Plašāka informācija www.visit.valmiera.lv un www.entergauja.lv.

Sanita Soma, Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļas tūrisma darba organizatore.

Vienas dienas brauciens – nogaršo Madonas novadu!

Dodoties vienas dienas braucienā uz Vidzemi, noteikti aicinu iepazīt Madonas novadu, izgaršojot pie mums ražotos produktus. Līdz pat šī gada 18. novembrim varat piedalīties tūrisma akcijā "Madonas novada garša 2017". Akcijas ietvaros aicinu apmeklēt 3 objektus, aizpildīt dalībnieka karti un laimēt kādu no garšīgām balvām. Pavisam akcijā piedalās 13 pārtikas ražotāji, kuri aicina ciemos uz ekskursiju un degustāciju. Pirms ciemošanās noteikti jāpazvana un jāsaskaņo ekskursijas laiks! Pāris idejas Madonas novada izgaršošanai:

•    Kamambērs. Saimniecības "Burkānciems" govs piena baltā pelējuma siers, kas pagatavots pēc klasiskas franču mīkstā siera receptes. Ceļotājiem: ekskursija kazu saimniecībā (ap 150 dzīvnieki), sierotava, cietie un mīkstie sieri, degustācija, produkcijas iegāde. Lejas Ķunci 2, Ļaudonas pag., tel. 22188433 (Ruta Grauduža), www.burkanciems.lv

•    Svaigi ziedputekšņi. Biškopības saimniecībā "Kalnu medus" ievāktie veselīgie un uz mēles kūstošie ziedputekšņi ir izcili pilnvērtīgs dabas produkts. Ceļotājiem: ekskursija, stāsts par bitēm un biškopības produktu ražošanu, degustācija, produkcijas iegāde, Lubejas muiža. Rogas, Liezēres pag., tel. 29174560 (Sandris Akmans), www.facebook.com/kalnumedus 

•    Vītināta pīles krūtiņa. Saimniecības "TD Sveķi" delikatese, pagatavota pēc senas gruzīnu receptes, kas pielāgota latviešu gardēžu gaumei. Ceļotājiem: ekskursija pa dzīvnieku sētu (trušu, aitu un putnu kolekcijas), gaļas konservu un vītinājumu degustācija, iegāde, piknika vieta.  Sveķi, Bērzaunes pag., tel. 28353321 (Vita Kangare).

•    ŽelejZauriņi. Uzņēmumā "Madonas Karameles" ražotas želejkonfektes ar zemeņu, ābolu un plūmju garšu. Roku darbs, dabīgs produkts, garšos bērniem un saldummīļiem. Ceļotājiem: ekskursija pa karameļu darbnīcu, degustācija, veikaliņš.  Rīgas iela 1, Madona, tel. 26380073 (Linda Blažēvica), www.karameles.lv

•    Mājas vīnogu vīns. Garšām bagāts vīns, gatavots no piemājas dārzā augošām vīnogu šķirnēm. Un, ja ticam, ka glāze dienā laba vīnogu vīna uzlabo sirds veselību – vai nav vērts to nobaudīt? Ceļotājiem: ekskursija, sarunas par vīnogu vīna gatavošanu, tā degustēšana un vīnu iegāde. "Domu pietura", Raiņa iela 19, Madona, tel. 29296045, 26395710 (Ilze un Astra Riekstiņas).

Vairāk par "Madonas novada garšu 2017": http://www.madona.lv/turisms/lv/jaunumi?fu=read&id=572 

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14210606sec.