Viedoklis: Kādas izmaiņas restorāni gatavo rudens sezonai?

Tuvojas rudens - un to, neapšaubāmi, var manīt. Dienas paliek īsākas, laiks aukstāks, kājas - arvien biežāk slapjas. Mainās arī cilvēku paradumi - gribas siltumā un ko sātīgāku, lai mazāk salst un ilgāk esi paēdis. Tieši tāpēc painteresējāmies pie vairākiem Rīgas restorāniem par to, kas mainās viņu ikdienā - vai būs jauna ēdienkarte, kas tajā ietilps un vai arī cenas mainās. Taujājām arī par to, kas ir ejošākie produkti gada tumšajā laikā un vai cilvēki restorānos sēž ilgāk vai mazāk.

Artūrs Birmbaums, restorāna "Čarlstons" īpašnieks

Jā, mums būs jauna ēdienkarte! Tāpat šobrīd gatavojam arī jaunu rudens piedāvājumu, kas mums mainās ik pa divām nedēļām. Strādājam arī pie plāniem Rīgas restorānu nedēļai, kas būs oktobra vidū! Un jau šobrīd izstrādājam jauno piedāvājumu Ziemassvētkiem - jo cilvēki interesējas un jau iepriekš vēlas rezervēt restorānu. Un tā kā rudens-ziemas sezonā cenas atsevišķiem produktiem ceļas, tad arī mums jāpielāgojas, izstrādājot atbilstošu piedāvājumu. Mēs gan cenšamies neiet uz ziemīgiem, smagiem ēdieniem. Produkti, kas tiek izmantoti, protams, vairāk ir no rudens sezonas - kas Latvijā pieejami, bet mēs cenšamies to "smagumu" noņemt ar citiem produktiem, piedāvājumu turot vieglu. Ejošākās lietas rudens-ziemas sezonā ir sēnes un dārzeņi. Ķirbji, kukurūza, bietes, tādas lietas. Bet nu sēnes nepārspēt nekam!

Es pat domāju, ka cilvēki rudens laikā vairāk laika pavada restorānā - jo kad viņi ienāk jau paliek tumšs!

Andris Rūmītis ģimenes restorānu "Hercogs" līdzīpašnieks un šefpavārs

Protams, mums mainās ēdienkarte! Vairāk biezākas zupas liekam ēdienkartē, mazāk salātus. Medījumus pievienojam. Uz ziemu jau ēdiens paliek smagāks nedaudz - vairāk arī siltos ēdienus vēlas cilvēki! Jā, arī cenas nedaudz uz augšu ceļas, jo produkti paliek dārgāki - mēs tur neko nevaram izdarīt! Bet jebkurā gadījumā mēs esam ļoti pieejami klientam ar savām demokrātiskajām cenām, īpaši uz centra restorānu fona! Visvairāk cilvēki vēlas ēst, piemēram gulašzupu, tad ir tāda vonton zupiņa ar jūras veltēm. Patīk cilvēkiem siltas un asas lietas, lai rastos tāda kā imunitāte pret tām ziemas slimībām. Porciju izmēru gan nemainām - tās ir lielas gan rudenī, gan vasarā!

Restorāniem sezona gan vairāk ir vasara, jo ir terasīte. Cilvēki ziemā mazāk no mājas "kustas" ārā un to arī restorāni var just. Kad ir silts un omulīgs laiks, tad cilvēki vairāk grib iziet no mājas. Protams, mums ir dažādi triki, kā aicināt cilvēkus tomēr atnākt līdz restorānam, bet tos jau visiem nevar atklāt! (smejas) Bet pats galvenais triks ir viesim likt justies gaidītam un kā mājās!

Reinis Čerņājevs, mājas restorāna un beķerejas "Prospekts 55" šefpavārs

Ar 1.oktobri mēs palaidīsim jaunu ēdienkarti, kur būs daudz vairāk rudenīgas, sezonālas sastāvdaļas! Vairāk sēnes, smagākas piedevas - piemēram kuskuss, lēcas, kvinoja. Vasaras sezona ir dārzeņu sezona, tāpēc tādas lietas netiek izmantotas, jo pārāk smagas. Desertos āboli vairāk tiek likti, jo ir ābolu sezona. Nesnaužam arī par vasaras ēdienkarti - jau šobrīd analizējam noslēgušo sezonu un plānojam nākamo. Skatāmies kas gāja, kas negāja, ko izdarījām pareizi un ko nē, lai nākamgad izdarītu labāk. Arī banketiem veidojam jaunu piedāvājumu!

Cilvēki ziemā vēlas ēst kaut ko smagāku - gaļas sarkanvīnā, ēdienus ar bagātīgām garšām un interesantākām piedevām - saknes un dārzeņi ir topā. Krēmzupas, medījumu gaļas, kuru sezona tūlīt sāksies. Porciju izmēri gan nemainās ziemā vai vasarā - vismaz manā restorānā. Cilvēks nāk uz restorānu, lai gūtu gastronomisko baudījumu un ja porcija būs par lielu, tad viņš vairs nevarēs nedz otru ēdienu, nedz desertu apēst. Cenas rudenī ir ļoti atkarīgas no paša restorāna un kā tiek organizēts darbs. Neviens jau neliek jaunos brokoļus rudenī, jo tādu īsti nav. Protams, mūsdienās jau var jebko dabūt - viss slēpjas tikai cenā. Bet izmantojam vairāk sezonālus produktus un tad arī cenas īpaši nepieaug!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.117311sec.