Viedokļi: Vai Rīgas restorānos ir pieejams bezmaksas ūdens?

Ūdens ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa ikvienam! Ūdens attīra ādu, uzlabo pašsajūtu un vienkārši remdē slāpes. Citviet pasaulē plaši izplatīta ir prakse viesiem dzeramo ūdeni pasniegt bez maksas, bet kā ir Latvijā? Lai noskaidrotu, vai ūdens bez maksas ir pieejams restorānos tepat Rīgā, sazinājāmies ar dažādu restorānu pārstāvjiem!

Valters Zirdziņš, Valtera restorāna šefpavārs

Uzskatu, ka bezmaksas ūdenim ir jābūt pieejamam visur. Tā ir cilvēka pamatvajadzība. Protams, vienmēr ir opcijas, ka cilvēks vēlas sulu, morsu, gāzētu ūdeni vai kaut ko citu, to arī ir iespējams pasūtīt papildus, bet parasts ūdens ir pieejams uzreiz un bezmaksas. Tā, manuprāt, tam vajadzētu būt.

Restorānā ūdens galvenokārt tiek pasniegts uzreiz vai arī pēc piedāvājuma. Katrā gadījumā mūsu restorānā nekad netiks atteikts, ja kāds vēlēsies ūdeni.

Arī cilvēkam no malas, kas nav restorāna apmeklētājs, bet kuram slāpst vai ir slikta pašsajūta, nekad netiks atteikts bezmaksas ūdens. Protams, jāņem vērā apstākļi, lai arī restorānā esošie viesi jūtas ērti un tiem netiktu traucēts, bet ja kāds zolīdi ienāk un palūdz ūdeni, tas nekad netiks atteikts.

Arī mūsu personāls ir informēts par to, ka ūdens ir pieejams bezmaksas un jabkuram cilvēkam, kam ir vajadzība remdēt slāpes. Tas šķiet tikai cilvēcīgi.

Žanete Eglīte, Rocket Bean Roastery mārketinga vadītāja

Pašlaik mēs cenšamies popularizēt akciju “Ū vitamīns”, kas cenšas panākt to, lai bezmaksas ūdens būtu pieejams visur, jo cilvēkiem ūdens ir ļoti, ļoti nepieciešams. Ir izveidota mājaslapa www.udensparbrivu.lv un Facebook lapa, kur ir apkopotas visas vietas Latvijā, kurās ūdens ir pieejams bez maksas. Sākotnēji šajā akcijā tika uzrunātas kafejnīcas un restorānus Rīgā, bet pašlaik mums ir piebiedrojušies uzņēmumi gan Liepājā, gan Ventspilī, gan Cēsīs un citur Latvijā, kuros var saņemt tik ļoti nepieciešamo ūdeni bez maksas. Pašlaik noris sarunas arī par to, lai ūdens par brīvu būtu pieejams ne tikai kafejnīcās un restorānos, bet arī citās sabiedriskās vietās, piemēram, universitātēs.

Innocent Cafe pieejamas filtra krūzes, kas stāv uz galda, un cilvēki paši var ieliet sev ūdeni. Dzirnavu ielas Rocket Bean arī pieejama ūdens krūze, bet Miera ielas Rocket Bean ir izveidots krāns, pie kura stāv arī tīras glāzes, tādejādi jebkurš cilvēks var sev ieliet ūdeni bez nekāda lūguma. Cilvēki paši var ienākt un sevi apkalpot.

Arī cilvēki no malas, kas nav Rocket Bean Roastery apmeklētāji, ir laipni gaidīti, lai vienkārši paņemtu sev ūdeni, ja, piemēram, kāds ir izslāpis.

Anna Kalvāne, St.PETRUS mārketinga menedžere

Bezmaksas ūdens mūsu restorānā tiek pasniegts tad, ja notiek banketi vai arī ir grupa ir pasūtījusi grupu ēdienkarti.

Parasti klientiem kā kompliments netiek pasniegts bezmaksas ūdens, bet, protams, to katrs var iegādāties pēc savām velmēm. Mūsu praksē, ja cilvēki atnāk paēst uz restorānu, viņi pat nejautā pēc bezmaksas ūdens, bet katrs dzērienu pie ēdiena izvēlas pēc savām velmēm.

Protams, ja būtu tāds gadījums, ka cilvēks ienāk restorānā un vēlas padzerties ūdeni vai arī ja kāds no klientiem uzsvērtu, ka vēlas parastu krāna ūdeni, viņiem tas netiktu atteikts. Bet vienkārši mūsu restorānā netiek likts uzsvars uz bezmaksas ūdeni!


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14762712sec.