Viedokļi: Kā futbola čempionātam jūt līdzi mūsmāju fani?

Šogad Krievijā vairākās pilsētās norisinās 21. FIFA Pasaules Kauss. Uz šo pasākumu, kas notiek tikai reizi četros gados - turklāt katru reizi notiek citā pasaules vietā, dodas neskaitāmi daudz futbola fanu no visas pasaules. Kā futbola kausam jūt līdzi mūsmāju fani - vai latvieši dodas uz Krieviju un vai ir interese vietējos bāros?

Inese Krūmiņa, tūrisma operatora “Travel Art” valdes priekšsēdētāja

Pie mums daudz cilvēku iegādājas biļetes uz spēlēm un pārsvarā tie ir individuālie ceļotāji – daudziem ir radi un draugi Krievijā, pie kuriem brauc. Tāpat arī biļetes nav lētas un tādēļ neveidojas grupas. Uz populārākajām, pieprasītākajām vietām, kas ir Latvijai tuvākās pilsētas - Sankpēterburga, Kaļiņingrada un Maskava, gandrīz viss ir izpirkts, bet vēl ir nedaudz biļešu uz Sanktpēterburgas spēlēm, kā arī iespējams vēl iegādāties biļetes uz 28. jūniju Kaļiņingradā. Taču pieejamība mainās no dienas uz dienu! Tiem cilvēkiem, kuri ir iegādājušies biļetes ir iespēja doties uz Krievijas Federāciju visa čempionāta laikā bez vīzas un citām papildu maksām. Taču, lai šo iespēju varētu izmantot, no sākuma obligāti ir jāveic autorizācija “fan id” un jāiegūst “fan id” karte. Būtībā katram līdzjutējam ir Krievijas Federācijas izdota identifikācijas karte, kas apliecina viņa personību un ļauj viņam ieiet stadionā – bez kartes, tikai ar biļeti nevar ieiet stadionā. Stadionos drošības kontrole vispārīgi ir ļoti stingra – faniem pat tiek ieteikts stadionā ierasties divas stundas ātrāk. Uzskatu, ka dārgās spēļu biļetes un paaugstinātās drošības pasākumu izturēšana ir tā vērta, un katram kaut reizi dzīvē vajadzētu apmeklēt šāda mēroga sporta spēles. Piedevām šaubos vai tuvākajā laikā futbola čempionāts būs mums tik tuvu –, piemēram, lai aizbrauktu uz Kaļiņingradu ar mašīnu ir nepieciešamas vien 6-8 stundas. Kopumā interese par pasaules kausu bija un ir ļoti liela, bet interese dažkārt pazūd uzzinot, cik dārgas ir pašas biļetes - to cena ir sākot no 200 eiro līdz pat 1000 eiro un vairāk.

Alīna Zeļa, restorāna “Gastrobārs T73” mārketinga daļas vadītāja

Mūsu āra terasē ir izvietoti astoņi monitori un visi var nākt kompānijā, sēdēt pie viena kopējā galda un futbola spēles vērot pie tāda kā privātā televizora. Restorāna ēdienkarte vispārīgi ir labi piemērota futbola vērošanai – piedāvājam, piemēram, dažādas uzkodas, burgerus un alu. Pārsvarā jāsaka, pie mums skatīties sporta spēles nāk vīrieši vecumā no aptuveni 30 gadiem un vecāki, bet protams ir arī sievietes. Futbols ir labs iemesls, lai iznāktu no mājas – piedevām vasaras laikā – un pavadītu laiku ar draugiem, sēžot mūsu āra terasē baudot gardu ēdienu.

Renārs Circenis, Pārdaugavas viesnīcas «Islande Hotel» valdes priekšsēdētājs

Mūsu visiem ir iespēja skatīties futbola spēles viesnīcas bārā – ir pat izlikti spēļu grafiki. Protams, spēles iespējams vērot ne tikai bārā – arī numuriņos ir pieejama televīzija, kurā kanāli ir iedalīti segmentos, piemēram, ziņas, mūzika un sports. Sporta kanāli ir pieejami vairākās valodās, tāpēc sporta spēļu skatīšanās ir ērta gandrīz jebkuram viesim. Vispārīgi cilvēku interese par spēļu kolektīvo skatīšanos ir liela.  Pirms pāris gadiem futbola spēles laikā bija pat tā, ka bārā bija aizņemti visi krēsli un vēl salikti papildus – gandrīz viesnīcā nevarēja tikt iekšā! Visvairāk pēc maniem novērojumiem šo visu izbauda vācieši un poļi un šo valstu viesu mums ir daudz – mums ir jānodrošina sporta spēļu skatīšanās iespēja, it īpaši Futbola čempionāta laikā, jo tas tašu ir vispasaules notikums!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2393229sec.