Viedokļi: Cik laicīgi pirms svētkiem restorānos tiek veiktas rezervācijas?

Tā vien varētu šķist, ka pēc siltās un bezrūpīgās vasaras, restorānos iestājies klusums un miers. Tomēr tā gan nav – nupat aizvadītas krāšņas simtgades svinības, kurās pieprasījums pēc kārotās vietas restorānos vai kafejnīcās krietni vien pārsniedza piedāvājumu. Jautājām Rīgas restorānu pārstāvjiem, kādas tendences vērojamas galdiņu rezervācijai pirms svētkiem.

Sandis Solims, restorāna "Gutenbergs" īpašnieks

Nupat pavadījām ļoti piepildītu svētku nedēļu, kurā darbojāmies visu dienu un bijām sarūpējuši īpašu Simtgades ēdienkarti. Rezervācijas tika veiktas ļoti laicīgi un, ja vēlētos svētku dienā apkalpot visus viesus, kas interesējās par iespējām pie mums ieturēt maltīti, mums būtu jāpapildina restorāns ar vairākiem simtiem galdiņu. Bet pastiprināta interese bija visos restorānos. Arī šobrīd vērojama laicīga rezervācija Ziemassvētku maltītei mūsu restorānā. Pamatā rezervācijas veic tūristi, kas svētkus izvēlējušies pavadīt mūsu galvaspilsētā. Viesiem jau laicīgi tiek gatavota īpaša ēdienkarte un jau šobrīd esam veikusi desertu degustāciju un solām, ka būs gardi ēdieni pašā Vecrīgas sirdī.

Jāņis Lipņickis, restorāna "Kolonāde. Mūsu stāsti..." vadītājs

Svētkiem gatavojamies laicīgi un jāatzīst, ka to pašu dara arī mūsu viesi – pirmā interese par Jaunā gada piedāvājumiem un rezervācijas iespējām parādījās jau augustā un septembrī. Tomēr ieturējām nedaudz nogaidošu pozīciju un atbildējām, ka piedāvājumu prezentēsim oktobrī. Jau šobrīd ļoti ātri pildās rezervācijas un lielākoties tās veic tūristi – krievu un skandināvu viesi. Ziemassvētkos – 24. un 25. decembrī restorāns būs slēgts, bet 26. decembrī viesi būs laipni aicināti ieturēt otro Ziemassvētku maltīti. Savukārt Jauno gadu sagaidīsim, izbaudot mūsu restorāna sagatavoto īpašo piedāvājumu. Decembris pavisam noteikti ir arī aktīvs un piepildīts ar korporatīvajiem pasākumiem. Tāpat vēlos pieminēt mūsu Latvijas simtgadei sagatavoto piedāvājumu "Svētku galds", kurā gribam uzsvērt Latvijas svētku paražas un kopā sanākšanas spēku. Šis svētku galds ir kā simbols tradīcijām, kopā būšanai, ģimenes spēkam, kas pieaug pastāvot citam par citu un daloties labajā – gan emocijās, gan ēdienā. Cik ilgi būs pieprasījums, tik ilgi saviem viesiem piedāvāsim šo iespēju baudīt svētku galdu.

Anna Kalvāne, restorāna "St.Petrus" mārketinga menedžere

Kā jau tas ierasts ar daudzām lietām, arī restorāna rezervācija tiek veikta divos izteiktos veidos – vai nu tās notiek ļoti laicīgi, vai arī tad, kad ir jau par vēlu. Protams, vienmēr žēl, ja vesiem ir jāatsaka vēlamā rezervācija, bet priekšroka vienmēr tiek dota tiem, kas plāno laicīgāk. Vispārīgā datu aizsardzības regulas dēļ nespējam personas identificēt, lai noteiktu, vai mūsu apmeklētāji svētku reizēs pārsvarā ir pastāvīgie klienti, tomēr vizuāli daudzus atpazīstam, tādēļ prieks, ka allaž radām vēlmi pie mums atgriezies gan ikdienā, gan svētku reizēs. Arī 2019. gada sagaidīšana noritēs īpašā gaisotnē ar septiņu kārtu vakariņām, tādēļ tiem, kas vēlas dzirkstoši svinēt svētkus netālu no pilsētas lielākā salūta pusnaktī, iesakām par svētkiem domāt laicīgi - vietu skaits strauji pildās!

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30555296sec.