Valdis Vanadziņš: Viesnīca ir kultūras platforma, kurā viesi gūst iedvesmu

Viesnīca Pullman Riga Old Town izvietota 18. gadsimta barona Minhauzena bijušajā zirgu stallī un visās telpās ir jaušama zirgaudzētavas tēma. Tomēr šī nav vienīgā īpašība, kas saistās ar Rīgas vēsturiskajā centrā esošo grezno viesnīcu - Pullman Riga Old Town ir apbrīnojami cieši saistīta ar mākslu visdažādākajos tās izpausmes veidos.

Jau visai drīz - no 2019. gada 24. februāra līdz 3. martam - Rīgā norisināsies tradicionālās "Mihaila Kaziņika dienas" un starptautiskā jauno vokālistu un instrumentālistu konkurss "Uzlecošās zvaigznes", kas šogad svinēs jau desmito pastāvēšanas gadadienu. Jau vairākus gadus šis pasākums pulcē neskaitāmus cienītājus gan no Latvijas, gan arī no citām valstīm. Arī Viesnīca Pullman Riga Old Town novērtē šī pasākuma unikalitāti un izceļ tā vērtību.

Jautājām viesnīcas Pullman Riga Old Town ģenerāldirektoram Valdim Vanadziņam, cik nozīmīgu lomu viesnīcas ikdienā spēlē sadarbība ar vietējā un pasaules mēroga māksliniekiem.

Valdis Vanadziņš, "Pullman Riga Old Town" ģenerāldirektors:

Es labprāt uzsvērtu mūsu pievēršanos mūzikas un mākslas atbalstīšanai, kas ne vienmēr ir materiāla, tamēr tā sniedz iespēju atsperties un veidot savstarpēji saistošu platformu, kurā iegūst mūsu viesnīcas viesi un arī pašmāju iedzīvotāji.  Pastāvīgi sadarbojamies gan ar privātām organizācijām, gan ar "Latvijas Koncertiem" un citiem klasiskās mūzikas koncertu organizatoriem.

Vēlos uzsvērt, ka cenšamies izcelt un piesaistīt uzmanību ne tikai mūzikas jomai, bet arī mākslai. Katru mēnesi, piemēram, rīkojam jaunu keramikas ekspozīciju sadarbībā ar Rotko Centra Latvijas Laikmetīgās keramikas centru, kas lieliski sader un izceļas Pullman Riga Old Town publiskajā interjerā. Globāli Pullman viesnīcu tīklā ir kustība Artist Playground, kas sniedz viesiem iespēju iepazīt lokālas izcelsmes mākslinieku modernās mākslas darbus. Pie mums ir norisinājusies gan 2. Latvijas Starptautiskā Keramikas Biennāle, gan E. Titānes, U. Guras, L. Zeiļas, u.c. mākslinieku personālizstādes.

Jau rakstījām, ka "Mihaila Kaziņika dienu" ietvaros Rīgā notiks unikāla koncertlekcija "Vijoles triumfs". Jau desmit gadus mūziķis un azartisks skolotājs Mihails Kaziņiks pasniedz Latvijas publikai dāvanu – piesātinātu koncertprogrammu un jauno vokālistu un instrumentālistu konkursu "Uzlecošās zvaigznes", kas katru gadu atklāj aizvien jaunus vārdus klasiskās mūzikas pasaulē. Vairāk par pasākumu var lasīt šeit.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14674115sec.