Trīs pievilcīgi galamērķi Eiropā - Itālijas ezeri, Malta un Normandija

Vasaras sezonas tuvošanās allaž vedina uz domām par kaut ko skaistu – kur aizbraukt, ko izbaudīt, kā sasmelties sauli un iespaidus tā, lai pietiktu garajai ziemai. Šoreiz piedāvājam idejas trim skaistiem un interesantiem ceļojumu galamērķiem, kas atrodas tepat Eiropā, ir samērā viegli sasniedzami, un pats galvenais – ir īpaši skaisti tieši tagad – pavasara un vasaras mijā.

Izbaudiet Dolce Vita Itālijā

Lidojot ar tiešo reisu no Rīgas uz Milānu vai Bergamo, teju rokas stiepiena attālumā ir brīnišķīgais Itālijas ziemeļu daļas ezeru apgabals, kur Alpu kalnu nogāzes satiekas satiekas ar Komo, Gardas un Madžiores ezeru dzidrajiem ūdeņiem. Gardas ezers ir lielākais Itālijā, un, pēc daudzu domām, arī romantiskākais, ne velti to savos darbos iemūžinājuši mākslinieki, rakstnieki un dzejnieki. Ezera ziemeļu daļā virs ūdens majestātiski slejas klintis, bet pavasaros idilliskās piekrastes pilsētiņas slīgst citronu un olīvu koku ziedos. Madžiores ezers ir otrs lielākais, un tāpat apveltīts ar brīnišķīgu apkārtējo ainavu, zaļām kalnu nogāzēm un šarmantajām Boromīnu saliņam, kas sasniedzamas ar kuģīti. Savukārt satriecoši skaistais Y formas Komo ezers jau izsenis pasaulē zināms kā nevainojamas dailes, luksusa, elegances un bagātības simbols, kura krastā villas un pilis savulaik cēluši karaļi un aristokrāti, un iegādājušies ar daudzi mūsdienu pasaules bagātie un slavenie. Neatkarīgi no tā, kuru ezeru (vai vairākus) ceļotāji nolēmuši apmeklēt, sev tīkamas nodarbes šeit atradīs gan aktīvas, gan mierīgākas atpūtas piekritēji. Aktīvajiem tiek piedāvāti neskaitāmi dažādas grūtības pakāpes trekinga un kalnu velo maršruti, Gardas ziemeļu daļa ir īsta paradīze klinšu kāpējiem, via Ferratu un kanjoninga cienītājiem, kā arī viens no pasaulē labākajiem vindsērfinga centriem. Mierīgākie savukārt var doties izbraukumos ar kuģīšiem, nesteidzīgi izpētīt burvīgās pilsētiņas un ciematus, uzbraukt ar vagoniņu un kalnu skatu laukumiem, peldēties ezerā. Un pilnīgi visiem šajā atvaļinājumā noteikti  jāizbauda izslavētais itāļu Dolce Vita – ar tērzēšanu piekrastes krodziņos, itāļu vīnu degustēšanu, gardajām picām un jūras veltēm, un, protams, slaveno, nepārspējamo gellato – itāļu saldējumu, kam līdzinieku nav.

Izjūtiet vēstures elpu un kārtīgi sasildieties Maltā

Maltas sala Vidusjūrā, lai arī pēdējā laikā tūristu diezgan iecienīta, joprojām ir kā tāds nedaudz apslēpts dārgakmens. Vairāk kā 300 saulainu dienu gadā, iespaidīgi klinšu veidojumi mijas ar dzirdi ziliem jūra līcīšiem, brīnišķīgas pludmales, maltiešu dzīvesprieks un viesmīlība, intensīva nakts dzīve un daudzi lielāka un mazāka mēroga svētki, festivāli, brīvdabas izrādes – tie visi ir pietiekami iemesli, lai apciemotu šo viesmīlīgo salu. Bet tas vēl nav viss. Pēc daudzu vēstures pētnieku un ceļotāju domām, nekur citur pasaulē tik mazā teritorijā nav koncentrēts tik bagātīgs vēstures, arhitektūras, mākslas vērtību klāsts. Viduslaikos sala bija bagātā un ietekmīgā Maltas bruņinieku ordeņa mājvieta, un to atstātais mantojums ir iespaidīgs – pilis, cietokšņi, baznīcas, skulptūras, mākslas darbi. Galvaspilsēta Valleta visa ir kā muzejs zem atklātām debesīm – klīstot pa tās vecpilsētas šaurajām ieliņām, rodas sajūta ka nupat, nupat aiz nākamā stūra parādīsies viduslaiku bruņinieks pilnā ekipējumā ar visu zirgu. Maijs un jūnija pirmā puse ir ļoti piemērots laiks Maltas apmeklējumam, jo ir jau pietiekami silts gan gaisā, gan ūdenī, bet vēl nav sākusies pati aktīvākā tūrisma sezona, līdz ar to pludmales un apskates vietas ir tukšākas un mierīgākas. Ļoti interesanti notikumi Maltā gaidāmi nākamajā vasarā, jo tā izvēlēta par vienu no 2018.gada Eiropas kultūras galvaspilsētām.   

Novērtējiet Francijas ziemeļu piekrastes šarmu

Francija allaž ir bijusi viens no populārajiem tūristu galamērķiem pasaulē, bet šoreiz piedāvājam izpētīt tās mazāk zināmo, un tūristu ne tik pārpludināto ziemeļu daļu Atlantijas okeāna piekrastē, kas vēl saglabājusi oriģinālo franču stilu un šarmu – Normandiju un Bretaņu. Šā reģiona slavenākā apskates vieta ir Senmišela klosteris uz tāda paša nosaukuma salas. Lai arī šī vieta ir ļoti populāra un tur allaž sastapsiet daudz citu tūristu, tomēr vienlaikus tā ir arī tik unikāla, ka noteikti vērts to reizi dzīvē apmeklēt. Par rietumu pasaules brīnumu uzskatītais Senmišela klosteris slienas un granīta klints jūras līcī.  Savulaik šī vieta bijusi kalns jūras krastā, bet laika gaitā, ceļoties ūdens līmenim, erozija krasta ainavu pārveidojusi.  Nelielo, bet apbrīnojami skaisto salu no sauszemes šķir vien 600 metru ūdens. Salas ēkas izkārtotas atbilstoši feodālisma laika apbūves principiem: Dievs pāri visam, tādēļ augstākajā punktā atrodas benediktīniešu abatija un klostera ēkas, nedaudz zemāk - aizsargmūri, tad - noliktavas un dzīvojamās ēkas, bet viszemāk, ārpus mūriem, - zemnieku un zvejnieku būdiņas. Tālāk no Senmišelas ar nomātu auto, vietējiem transporta līdzekļiem vai aktīvākie – ar velosipēdu dodieties apceļot okeāna piekrasti un tās šarmantās mazās pilsētiņas. Izmantojiet mazākus celiņus, un jau pats brauciens būs tīrā bauda – ceļš vīsies cauri ziedos slīgstošiem ciematiņiem, jūras līčos gozēsies neskaitāmas jahtas un jahtiņas, uz gardu maltīti aicinās mazi, pievilcīgi krodzoņi. Šeit tikpat kā neredzēsit lielos tūristu autobusus ar standarta ekskursantu grupām, to vietā visdrīzāk būs saulē iedeguši un vēju appūsti burātāji, un ar veselīgu pašapziņu apveltītie vietējie iedzīvotāji. Šajā  Atlantijas okeāna daļā novērojama ļoti izteikta plūdmaiņa, tāpēc nebrīnieties, ja redzat veselas laivu rindas novietotas it kā uz sauszemes. Tāpat, ja, piemēram no rīta jums rodas jautājums, kas gan tas par jocīgu tornīti smilšu klajuma vidū, tad jau pāris stundas vēlāk atbilde ir skaidra – klajums patiesībā ir peldvieta, bet tornītis – platforma peldētājiem. Un kur gan vēl citur var izbaudīt tādu ekstru, kā bēguma laikā vienkārši doties uz pludmali un salasīt sev vakariņām lieliskas kvalitātes austeres!



COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44173098sec.