Cilvēka un dabas faktoru apdraudētas unikālas pasaules vietas - 2. daļa

Pasaulē ir ļoti daudz unikālu vietu, kas glabā daudzas vēstures notikumu liecības, tās bagātības. Tomēr tās ir apdraudētas gan dažādu dabas norišu dēļ, gan cilvēka rīcības – bruņoti konflikti, laupīšanas, tūrismu plūsmas, ūdens un vēja erozijas – tas viss ietekmē šo vienreizējo vietu pastāvēšanu!

Raksta pirmo daļu lasi šeit!

Byblos, Libāna

Byblos – šajā senajā Libānas pilsētā rodamas saknes feniķiešu alfabētam, kas ir viena no pirmajām fonētiskajām rakstībām un ir priekšgājējs ebreju un arābu alfabētiem! Šī pilsēta mūsdienās ir apdraudēta saistībā ar bruņoto konfliktu laikā radītajiem bojājumiem vietējā elektrostacijā. Tāpat kā drauds Libānas pilsētai ir pieaugošā tūristu interese par to!

Foto: Flickr.com

El Jem, Tunisija

El Jem, pilsēta Tunisijā, ir slavena ar tās amfiteātri, kas joprojām lepni slejas pāri citām ēkām! Amfiteātris celts no akmens blokiem un savulaik spējis vienkopus uzņemt pat līdz 35 tūkstošiem skatītāju! Tas tiek uzskatīts, ka viens no iespaidīgākajiem romiešu arhitektūras objektiem Ziemeļāfrikā!

Šobrīd El Jem kā apdraudētu objektu uzskata, jo tiek saskatīti draudi saistībā ar lauksaimniecības attīstību un citiem vides faktoriem.

Foto: Flickr.com

Sir Bani Yas, Apvienotie Arābu Emirāti

Šī sala Apvienotajos Arābu Emirātos atrodas Persijas līča piekrastē, 170 kilometrus uz dienvidiem no Abū Dabī. Sala cilvēkiem pazīstama ar tās savvaļas dzīvi, tostarp dažādiem dzīvniekiem. Tur mīt strausi, gazeles, brieži. Piekrastes ūdeņos mīt arī delfīni, jūras bruņurupuči!

Uz salas atrodas arī kristiešu klosteris, kas ir ar ļoti garu vēsturi un šobrīd tiek uzskatīts par nepieciešamību to saglabāt tikpat labā stāvoklī, kāds tas ir šobrīd. Lai gan par draudiem tiek uzskatīta augošā tūristu interese par to un citi faktori.

Foto: Flickr.com

Qasr Bshir, Jordānija

Romiešu fortā, Jordānijā, celtās ēkas ir labi saglabājušās līdz pat mūsdienām. Vēstures bagātības, kas šeit atrodas, ir apdraudētas, jo notiek laupīšanas, seno sienu mūri tiek aprakstīti ar grafiti.

Foto: Flickr.com

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51174188sec.