No 15. jūnija atceļ viesabonēšanas maksu Eiropas Savienības valstīs

15. jūnijā Eiropas Savienībā beigs piemērot viesabonēšanas maksu.

Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Antonio Tajāni, Eiropas Savienības Padomes prezidentvalsts Maltas premjerministrs Džozefs Muskats un Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers, kopīgi paziņoja:

"Eiropas Savienība tiecas saliedēt iedzīvotājus un padarīt viņu dzīvi vieglāku. Viesabonēšanas maksas atcelšana ir īsts Eiropas veiksmes stāsts.

No šodienas iedzīvotāji, kas ceļo pa Eiropas Savienību, varēs zvanīt, sūtīt īsziņas un lietot datus mobilajās ierīcēs par tādām pašām cenām, kādas tie maksā, esot mājās. Viesabonēšanas maksu atcelšana ir viens no redzamākajiem un taustāmākajiem labumiem, ko sniegusi ES.

Pēdējos 10  gadus mūsu iestādes smagi strādāja, lai ar kopīgiem spēkiem risinātu šo tirgus nepilnību. Ikreiz, kad ES iedzīvotāji devās ārpus savas valsts — brīvdienās, strādāt, studēt vai vienkārši uz pāris dienām paceļot — viņi baidījās pilnvērtīgi izmantot mobilos telefonus, jo zināja, ka viesabonēšanas maksu dēļ pēc atgriešanās mājās būs jāmaksā liels mobilo pakalpojumu rēķins. Tagad viesabonēšanas maksas kļūs par vēsturi. No rītdienas, ceļojot pa ES, mobilos pakalpojumus varēsiet izmantot par to pašu cenu, kādu maksājat mājās.

Šis panākums nebija ne ātrs, ne viegls, taču kopīgiem spēkiem Eiropas Savienībai ir izdevies nodrošināt konkrētu, pozitīvu labumu Eiropas iedzīvotājiem. Mēs esam lepni, ka ES ir izbeigusi nesamērīgi augstos viesabonēšanas tarifus, un esam pateicīgi tiem, kam pietika apņēmības stāties pretī grūtībām, lai sasniegtu šo mērķi.

Līdztekus minētajam ES ir izdevies panākt līdzsvaru starp viesabonēšanas maksu atcelšanu un to, ka vietējo mobilo pakalpojumu plāni saglabā konkurētspējīgas un pievilcīgas cenas. Operatoriem bija doti divi gadi, lai sagatavotos viesabonēšanas maksu atcelšanai, un mēs esam pārliecināti, ka viņi jauno noteikumu sniegtās iespējas izmantos savu klientu labā.

Viesabonēšanas maksu atcelšana ir ES digitālā vienotā tirgus stūrakmens un nākamais solis pretī vienotai un ilgtspējīgai Eiropas digitālajai sabiedrībai, kas atvērta visiem iedzīvotājiem."

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11135793sec.