Nosalušie eiropieši dodas sildīties uz Nāves ieleju ASV

Aptuveni ap to pašu laiku, kad mēs cēlām ārā no skapjiem pavasara/rudens sezonas drēbes, lai nenosaltu dzestrajos saulgriežu svinību vakaros un naktīs, kādu citu zemes malu – par vienu no karstākajām vietām uz planētas atzīto Nevadas tuksnesi jeb Nāves ieleju ASV dienvidrietumos piemeklējis pat šai vietai rekordliels karstuma vilnis. Termometra stabiņš Nāves ielejas nacionālajā parkā piefiksējis plus 51 grādu atzīmi pēc Celsija. Pēdējā reize, kad temperatūra pārsniegusi 50 grādu robežu, bija reģistrēta 1995.gadā. Lasvegasā pa dienu ir aptuveni 45 grādus karsts, un līdzīgas temperatūras pieturas plašā apgabalā.

Apkārtnes iedzīvotājiem šādi jaunumi nozīmē to, ka viņi jo drīzāk cenšas patverties iekštelpās un uz pilnu jaudu iedarbināt gaisa kondicionieri. Par savu aptuveni 130 tūkstošu viesu labsajūtu ir mazliet nobažījušies arī ikgadējā Lasvegasas mūzikas festivāla organizatori, kuru galvenā rūpe tagad ir it visur nodrošināt pietiekoši daudz ūdens un nenogurstoši brīdināt svinētājus būt prātīgiem.

Taču ir arī cita tipa cilvēki – piedzīvojumu meklētāji, kam tik ekstrēma sausa karstuma pieredzēšana vienā no planētas ekstrēmākajām vietām, kam ne par velti dots nāves vārds, ir vēl viens neaizmirstams piedzīvojums, vēl viens punkts vēlmju sarakstā. Un tieši paši ekstrēmākie apstākļi visvairāk pievelk šos nenogurdināmos ceļotājus. Karstākie un ekstrēmistu iecienītākie mēneši tradicionāli ir jūlijs un augusts, bet šogad karstuma vilnis sasniedza Arizonu, Kaliforniju un Nevadu jau jūnija vidū, un joprojām ij nedomā atkāpties.  

Uz pasaules nav daudz vietu, kur ko tamlīdzīgu var piedzīvot, un vēl mazāk – tādu, kas ir arī reāli sasniedzamas parastiem ceļotājiem. Nāves ieleja ir viena no tādām. Panamint Springs Resort kūrorts, kas atrodas netālu no Nāves ielejas nacionālā parka ieejas, specializējies, kā viņi paši smejas “karstuma tūrismā”. Kūrorts piedāvā nakšņošanu kempingā vai mājiņās, restorānu, veikalu un degvielas uzpildes staciju – nekas grandiozs, bet šāda vieta labi iederas tuksnesīgajā ainavā un vientulīgajā pasaules malas noskaņā. Gada karstākie mēneši jūlijs un augusts (kad prātīgam cilvēkam it kā vajadzētu šādām vietām mest līkumu) ir arī viņu karstākais biznesa laiks pārnestā nozīmē.    

 Vasaras vidu kūrorta īpašnieki dēvē par “Eiropas sezonu”, jo tieši tad uz Nāves ieleju plūst vācu, franču, zviedru un citu Eiropas valstu tūristu straume, lai līdz mielēm izbaudītu viņu zemēs neiespējamu karstumu. Un, izejot ārā kārtējā vēsajā šīs vasaras novakarā – jāsaka, ka viņus gluži labi var saprast.

“Daļai cilvēku šādas temperatūras sagādā tikai ciešanas, turpretī citi to uztver kā neaizmirstamu piedzīvojumu, izjūt pat tādu kā eiforiju, kad līdz pēdējam nokaitētais gaiss burtiski vibrē, aizsit elpu un gāž no kājām” saka Eds Kareons, profesionāls dabas fotogrāfs no Losandželosas, kurš Nāves ieleju apmeklē regulāri, un vislabprātāk to dara tieši karstākajos mēnešos. “Es gan savos gājienos dodos  ļoti agri no rīta, pirms viss vēl nav tik sakarsis, taču, ja būtu jaunāks, iespējams, arī izlemtu izaicināt sevi un dotos iekarot kādu no Panaminta kalnu grēdas virsotnēm 45 un vairāk grādu svelmē, kā to pēdējā laikā iecienījuši jaunieši” – piebilst 58 gadus vecais fotogrāfs.

Taču visi kā viens – gan kūrorta darbinieki, gan fotogrāfs, gan festivāla organizatori, gan sastaptie vietējie iedzīvotāji atgādina – svarīgākais, dodoties ārā šādos apstākļos, ir piemērots apģērbs, pietiekoši stiprs saules aizsargkrēms, un protams – ūdens, ūdens un vēlreiz ūdens!  

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.07795882sec.