5 vietas, kur bērnu grāmatas «atdzīvojas»

Pareizajās rokās labs stāsts ir kas vairāk, nekā vienkārši stāsts. Daudzi stāsti nereti var iedvesmot ceļojumam vai pat kam vairāk – dzīves stilam. Vienalga – vai šos stāstus brauc izbaudīt ar bērniem vai bez – lūk vietas, kur bērnu stāsti radušies un kur teju var sajust, ka šo stāstu varoņi var būt dzīvē!

Piedzīvojumi ar Karali Artūru

Nav zināms vai tāds Karalis Artūrs patiešām pastāvējis, bet Velsa uzstāj, ka ir šī stāsta un arī leģendas dzimtene. Velsā ir daudz skatu, kas atgādina par Karaļa Artūra laikiem, tostarp pilsēta Karleona (Caerleon), kas sevi raksturo kā Kamelotu.

Trollīšu Muminu pasaule

Kurš gan nav dzirdējis par Muminiem. Arī latviski tulkotie stāsti oriģināli veidojušies no zviedru valodas – lai arī to radītājs bija soms. Tomēr abās šajās valstīs var sajust Muminu klātbūtni. Īpaši to var sajust, izīrējot mājiņu pie ūdens, piemēram kādā no Pellinki salām – netālu no Porvo pilsētas.

Meklēt dārgumus Karību salās

Doties uz Karību salām noteikti bērni nebūs jāpārliecina. Taču ja pastāstīsiet, ka šīs vietas ir tās vietas, kur, iespējams, aprakti pirātu dārgumi – pakošanās ceļojumam notiks vēl ātrāk! Tieši britu Virdžīnu salas un Kostarikai apkārtējās salas ir tās, kas līdzinās Roberta Lūisa Stīvensona stāstam.

Satikt Maugli

Domājot par šo stāstu, drīz vien sāksiet dungot Disneja multfilmas melodiju, tomēr vēl labāk būtu patiesi dzīvē redzēt vietu, kur dzimis šis stāsts. Un tad jādodas uz Indijas džungļiem – uz Ranthambhore Nacionālo parku Radžistānā. Tomēr jāuzmanās no dzīvniekiem – jo tur varēs satikt arī leopardus, tīģerus un citus plēsējus.

Izbaudīt Karaļa Lauvas stāstu

Protams, lai satiktu Karali Lauvu, kā arī pārējos stāsta varoņus, jādodas uz Āfriku. Uz kādu no Āfrikas safari. Ģimenēm vislabākie safari ir Dienvidāfrikā, kā arī Namībijā.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12108922sec.