Interesanti galamērķi dažādiem ceļotāju tipiem - 1.daļa.

Mēs visi esam tik dažādi, un tikpat dažādi ir mūsu priekšstati par ideālu atvaļinājumu. Kādam nepieciešams ķert adrenalīnu, laižoties ar virvēm pa ūdenskritumu, kāds cits atkal dod priekšroku mierīgai pastaigai gar jūras krastu un atpūtai uz terases ar pasakainu skatu. Kāds jūsmo par operas un klasiskās mūzikas brīvdabas izrādēm, citam vajag trakas pludmales ballītes ar mežonīgiem deju mūzikas decibeliem. Kādam garšo vīns, cits dod priekšroku alum. Un tā tālāk, un tā tālāk … Vēlmju var būt bezgalīgi daudz, bet labā ziņa ir tā, ka mūsdienās ir vēl vairāk iespēju tās piepildīt; tik daudz, ka reizēm pat grūti izvēlēties. Lai kaut nedaudz atvieglotu grūto izvēles procesu, vai arī sniegtu jums kādas jaunas idejas nākamajam ceļojumam, esam apkopojuši ieteikumus, kāds galamērķis būtu piemērots katram cilvēku tipam atkarībā no viņa interesēm un vēlmēm. Visi ieteiktie galamērķi  nav pašas populārākās tūristu vietas, tās drīzāk ir nelielas pilsētiņas ar savu īpašu šarmu.

Romantiķiem – Kolmāra, Francija

Šī mazā franču pilsētiņa Elzasas provincē,  tikai rokas stiepiena  attālumā no Vācijas robežas šķiet kā tikko izkāpusi kādas no Hansa Kristiana Andersena pasakas. Šaurās, bruģētās ieliņas tā vien aicina kopā ar savu sirdsāķīti  pazust to līkumos un labirintos, vai arī – izbraukt ar laivu vai mazu kuģīti pa upi un kanāliem – pilsētiņu dēvē arī par “Mazo Venēciju”. Ja ar to nepietiek, lai jūs pārliecinātu, pieminēsim vēl to, ka Kolmāru dēvē arī par neoficiālo Elzasas vīna galvaspilsētu, tā ka ceļojuma maršrutā noteikti iekļaujiet vismaz vienu no apkārtnes vīna darītavām un saskandiniet glāzes ar, iespējams, pašu labāko vīnu kādu jebkad esat baudījuši. 

Adrenalīna medniekiem – Interlakena, Šveice

Ja doma par atrašanos par mata tiesu no viņpasaules liek jūsu sirdij pukstēt un asinīm riņķot straujāk, dodieties uz Interlakenu Šveicē. Šī gleznainā pilsētiņa Šveices Alpu vidū, ezera krastā piedāvā patiesi plašu ekstrēmo aktivitāšu klāstu – izpletņlēkšana, lidojumi ar planieri, gumijlēkšana, kalnu velobraukšana un straujūdens  raftings ir tikai daži piemēri. Un neaizmirsīsim arī par kalnu pārgājieniem, alpīnismu, ledus un klinšu kāpšanu! Turpat netālu atrodas arī alpīnistu vidū  apbrīnu un bijību izraisošā Eigera siena, visu gadu nekūstoši ledāji un pāri visam – fantastiskas, elpu aizraujošas dabas ainavas.

Gardēžiem – Sansebastiana, Spānija

Šī nelielā pludmales pilsētiņa Spānijas ziemeļu piekrastē ir iekārots galamērķis visas pasaules gardēžiem – lietpratējiem. Šeit atrodas divi no pasaules labāko restorānu pirmā trīsdesmitnieka – Mugaritz un Arzak, un tuvākajā apkārtnē atrodami veseli septiņi restorāni, kas izpelnījušie Michelin zvaigznes. Taču, ja augstā stila restorāni neietilpst jūsu prioritātēs un iespējās, pilsētiņa piedāvā arī neskaitāmus demokrātiskus pintxos (tā šajā reģionā dēvē ko līdzīgu pārējā Spānijā Izplatītajām tapām) bārus un krodziņus. Īpaši ieteicams aiziet uz Borda Berri, un nogaršot viņu ceptos astoņkājus un sautētos teļa vaigus.

Ballīšu zvēriem – Novalja, Horvātija

Vēl pavisam ne tik sen kluso, klinšaino un nedaudz vientulīgo Pagas salu, kuras slavenākās iemītnieces bija tradicionālās rokdarbnieces ar saviem izsmalcinātajiem mežģīņu šedevriem, tagad horvāti izveidojuši par vētrainas nakts dzīves centru. Ja jums tuvs dzīves skatījums “kas noticis atvaļinājumā, paliek atvaļinājumā”, tad tik meklējiet ceļu uz Novalju, slaveno Zrce pludmali (Zrce Beauch), kur viens pie otra rindojas bāri un naktsklubi. Turklāt Novalja strauji gūst slavu arī kā vērā ņemama mūzikas un šovbiznesa vieta. Dažādi mūzikas festivāli vasaras sezona šeit notiek gandrīz nepārtraukti. Un, kad esat daudz maz atguvušie no straujā ballīšu ritma, nepalaidiet garām arī fantastiskos skatus, kas no pilsētiņas paveras uz Adrijas jūru.

Eksotikas mīļotājiem ar ierobežotu budžetu – Čangraja, Taizeme

Ceļotāji ir vienisprātis, ka šajā interesantajā un dzīvīgajā Taizemes pilsētā dārga ir tikai viena lieta – nokļūšana līdz turienei, starptautiskais lidojums. Taču pati Čangraja ir ceļotāju makiem ārkārtīgi draudzīga – par aptuveni 5 eiro šeit var pārnakšņot viesu mājā, bet ēšanai dienā tērēt aptuveni 3 eiro. Esot šeit, noteikti izpētiet pilsētas daudzos slavenos un krāšņos tempļus, ieskaitot Wat Rong Khun (Balto templi) un Wat Phra Kaeo (Smaragda Budas templi), paviesojieties īstā Āzijas tirgū un vienkārši vērojiet kolorītās ikdienas ainiņas jums visapkārt.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.74034381sec.