11 slepenas Eiropas pilsētas, kuras noteikti jāapmeklē - 1.daļa

Londona, Parīze, Milāna, Barselona… Visas šīs vietas ir brīnišķīgas, taču, visdrīzāk – jau redzētas. Tam vēl pieskaitot klāt faktu, ka tajās tūristu ir tikpat daudz, kā Bilam Geitsam naudas, rodas vēlme aplūkot ko mazāk populāru – un dabīgu.

Tāpēc piedāvājam iepazīties ar 11 slepenām – vai vismaz mazāk zināmām Eiropas pilsētām, uz kurām noteikti būtu jāaizbrauc!

Kotora, Melnkalne

Šī vecā pilsēta atrodas Kotoras līča vistālākajā vietā, taču tāpat – teju valsts centrā. Pilsēta ir daļa no UNESCO pasaules mantojuma un tas vien jau izsaka daudz – šeit vērojams viens no vislabāk saglabātajiem reģiona skatiem, ko piepilda bagātas kultūras tradīcijas. Kotora ir brīnišķīga pilsēta, kuru ietver fjordu-stila apkārtne. Iesakām doties laivas izbraucienā, lai varētu pilnībā izbaudīt apkārtnes skaistumu. Apkārtnē ir cilvēka veidota sala – Akmeņu dāmas sala, kā ari ir labi saglabājusies Venēcijas stila pils. Tāpat iespējams pazust pilsētiņas šaurajās ieliņas.

Preveza, Grieķija

Epirusas novada pērle un galvaspilsēta Preveza teju vienmēr pazūd no radara, taču tas nenozīmē to, ka tai nav ko piedāvāt. Šajā mazajā, tomēr modernajā pilsētā ir pilns ar gleznainiem skatiem, bruģotām ieliņām, kā arī mazām kafejnīcām un bāriem. Ostā ir lieliska promenāde, pa kuru pastaigāties un izbaudīt dienu, savukāŗt pati pilsēta izstaro kultūras un mākslas ainu – pasākumi tur notiek teju nepārtraukti.

Osijeka, Horvātija

Atrodoties pie Dravas upes, Osijeka izstaro elegantumu. Tajā atrodama īpaša stila arhitektūra, atjaunots 18.gadsimtā veidotais pilsētas nocietinājumu centrs (Tvrda), kā arī Svētā Pētera pils, kas ir apbrīnojama. Tāpat pilsētā ir milzīgs daudzums pastaigu celiņu gar upi. Ieteicams izstaigāt paslēptās kafejnīcas un bārus, nomēģināt rakiju – horvātu brendiju. Šī pilsēta arī ir mājvieta vecākajai alus darītavai Horvātijā – Osječko.

Ferrara, Itālija

Droši vien ikviens piekritīs, ka pat necilākajā Itālijas pilsētā ir atrodams kaut kas maģisks. Lai arī Ferrara nav maza pilsēta, tā ir slavena ar saviem izsenajiem pilsētas mūriem. Šī ir vieta 14. un 15.gadsimta pilīm un apbrīnojamām katedrālēm. Ideāla vieta romantiskām pastaigām. Noteikti kafejnīcā vai restorānā ir jāpasūta tradicionālais aperitīvs – kas ir veids kā nogaršot visas vietējās delikateses.°

Klonakiltija, Īrija

Īrijā ir diezgan daudz mazu un apslēptu pilsētiņu, par kurām vairums nekad nebūs dzirdējis, taču viena no iecienītākajām ir Klonakiltija. Maza piekrastes pilsēta Korkas novadā. Tomēr gaiša, krāsaina un uzmundrinoša. Šī ir vieta, kur atrast dzīvelīgus bārus un viesu namus – kā no pastkartītēm. Ieteicams nebaidīties un vietējās ēstuvēs nomēģināt arī melno pudiņu. Savukārt, tā kā pilsēta ir piekrastē, tad apkārt atrodamas ļoti daudz skaistas pludmales un pussalas. Šeit ko darīt atradīs arī sērfošanas piekritēji.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11250114sec.