Kā izvairīties no apkrāpšanas, braucot ar taksometru?

Kad dodies ceļojumā, viens no pieprasītākajiem un izmantotākajiem veidiem, kā pārvietoties jaunā pilsētā ir taksometrs. Tas nodrošina ātru un ērtu nokļūšanu - un neprasa daudz laika vides pētīšanai. Taksi izvēlamies, ja ne visā atvaļinājuma laikā, tad vismaz pirmajā stundās, kad ir jānokļūst no lidostas uz viesnīcu.

Tomēr, ar takstometriem saistās arī daudz negatīvu stāstu. Par dažādām krāpšanām nākas dzirdēt bieži, jo taksometru vadītāji zina - tūristi bieži vien nezina situāciju, neorientējas vidē un maksās tik, cik no viņiem paprasīs. Kā saka - "ir aitas, ir slaucēji"!

Lai nenāktos palikt aitas lomā, lūk pāris ieteikumi, kā rīkoties, kad izvēlies pārvietoties ar taksometru.

Vispirms rūpīgi izvērtē vai taksometrs ir nepieciešams. Lielpilsētām tuvākām lidostām vienmēr ir izveidota laba infrastruktūra - metro, autobusi vai "shuttle busi", kas tevi galapunktā nogādās tikpat veikli cik taksometri. Par piemēru ņem Rīgu - 22 autobuss maksā tikai 1,15 eiro - kāpēc maksāt 10 eiro par to, lai ar taksi atbrauktu līdz "Origo"?

Bet ja izvēlies taksometru, tad noteikti raugies pēc oficiāla izskata taksometriem. Nekāp mazāk zināmos vai tādos, kas izskatās "lētāki" - īpaši vietās, kas nav Eiropa. Šajos taksometros vari saskarties tikai ar liekām problēmām! Tāpat pirms brauc, aptuveni aprēķini, cik tas maksās. Ar aptuvenu kalkulāciju ceļojuma laikā būs jāsaskaras bieži, tāpēc iepazīsties arī ar svešzemju valūtu un aptuvenajām cenām, lai izrēķinātu un iegaumētu takša pakalpojumu cenas. Neklusē un apspried to ar taksometra vadītāju - cik maksās brauciens līdz tavai norādītajai vietai. Ja nesarunājies svešvalodā, tad zvani uz viesnīcas administrāciju vai restorānu un jautā pēc kāda vietēja, kurš tev izpalīdzētu. Ja taksometra šoferis pateiks, ka brauciens izmaksā 10 eiro, būs daudz reizes mazāka iespēja, ka viņš galu galā paprasīs 30 eiro.

Pirms dodies braucienā, pārliecinies, ka tavā makā ir sīknauda,  lai nebūtu jāmaksā ar lielu naudas banknoti, jo var gadīties, ka savu atlikumu nedabūsi.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.82511902sec.