Vietas pasaulē, kur par dzīvošanu maksā - vai tā var būt patiesība? 2.daļa

Šā raksta pirmajā daļā uzsākām pētīt intriģējošu tēmu – vai tiešām pasaulē ir vietas, kur cilvēkiem maksā par to vien, ka tajā dzīvo?  Izrādījās, ka ir gan, un pirmajā daļā rakstījām par vairākām šādām vietām ASV. Jāpiebilst gan uzreiz, ka runa nav par bezmaksas “brīvdienām” mūža garumā, bet drīzāk – par labi pārdomātu pasākumu programmu, ieskaitot materiālus stimulus, kā ieinteresēt cilvēkus apmesties uz dzīvi nomaļākos vai kāda cita iemesla dēļ nepopulāros reģionos. Šoreiz apskatīsimies, vai līdzīgu politiku īsteno arī citas valstis.

ASV kaimiņvalstī Kanādā, Saskatčevanas provincē, ir lielisks piedāvājums nesen augstskolu beigušajiem speciālistiem – viņi saņems 20 tūkstošus Kanādas dolāru, ja tur  dzīvos un strādās turpmākos 7 gadus. Savukārt Paipstounas pilsētā, arī Kanādā, zemi bez maksas gan nedala, taču, ja gada laikā uz iegādātā zemes gabala uzsākat mājas būvniecību, saņemat ievērojamas cenas atlaides. Vēl vairāk, ja vēlaties tur uzsākt savu biznesu, pilsēta piedāvā savu līdzfinansējumu līdz 32 tūkstošu dolāru apmērā.  

Ponga, Astūrijas provincē, Spānijas ziemeļrietumos, ir apburoša maza pilsētiņa kanos, dabas rezervāta teritorijā, un viena no vecākajām apdzīvotajām vietām valstī. Lai piesaistītu šai vietai jaunus cilvēkus un padarītu optimistiskāku nākotnes perspektīvu, katram jaunam pārim, kas šurp pārceļas, tiek finansējums 3 tūkstošu eiro apmērā. Ar tādu pašu summu tiek atbalstīts arī katrs šeit dzimušais mazulis. Vai nav lieliska iespēja jaunajām ģimenēm veidot savu dzīvi neticami skaistā un ekoloģiski tīrā vietā ?    

Matsaikeras salā pie Tasmānijas krastiem (Austrālijā) tiek piedāvāta dzīves vieta un atalgojums ģimenei apmaiņā pret to, ka viņi dzīvos uz salas, pieskatīs bāku un citas ēkas, un sniegs regulārus meteoroloģiskos ziņojumus. Ja vien viņiem, protams, nav iebildumu dzīvot tik savdabīgā un nomaļā vietā. Nu gluži kā romantiskajā filmā “Gaisma okeānā” , kas nesen bija skatāma kinoteātros.

Vēl kāda no planētas nomaļajām un ļoti savdabīgajām vietām ir Mišimas ciemats Japānā (nejaukt ar tāda paša nosaukuma pilsētu). Ciemats ir izvietots uz trim mazām saliņām, un tur palikuši vien aptuveni 400 iedzīvotāju. Līdzīgi kā ar citām nomaļām vietām pasaulē, arī šī nav šķitusi pievilcīga jauniešiem – vairums salu iedzīvotāju ir pensijas vecumā. Ja jūtaties vientuļš, un labprāt pievienotos šai savdabīgajai kopienai, Mišimas pašvaldība interesentiem piedāvā pārcelšanās pabalstu 100 tūkstošu Japānas jenu (aptuveni 800 eiro) apmērā, un pirmos trīs gadus – arī ikmēneša pabalstu. Triju guļamistabu mājas īre šeit izmaksā aptuveni 200 eiro mēnesī, kas priekš Japānas ir fantastiski zema cena. Un vēl, pēdējais, tikai nesmejieties, bet – katram jaunpienācējam pilsēta piešķir arī vienu govi!  



COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29777598sec.