Vai zini kurās pasaules pilsētās ir visvieglāk apmaldīties?

Apmaldīties nav patīkami nekur. Bet īpaši biedējoši tas varētu būt ārvalstīs. Mūsdienu tehnoloģiju laikmetā gan skaidrs, ka kabatā, visdrīzāk, būs arī viedtālrunis, bet atceries, ka ne visur pieejams internets - un mobilie dati ārzemēs maksā ļoti dārgi. Tāpēc labāk noteikti paņem līdzi arī papīra karti, ja dodies uz šīm pilsētām, kuras uzskatāmas par vienām no mulsinošākajām - priekš tūristiem.

Jau pierādījies, ka šīs pilsētas patiesi var sagādāt grūtības arī vispieredzējušākajiem ceļotājiem.

Venēcija, Itālija

Kanāli, tilti, šauras ejas un strupceļi – Venēcija, domājams, ir viena no pilsētām, kas var samulsināt visvairāk... Tiesa gan, ja ekskursijas laikā nomaldīsieties no savas grupas vai draugiem, dažās klejojumos pavadītās stundās pa labirintam līdzīgajām ieliņām jūs, atšķirībā no ceļabiedriem, atklāsiet tās pilsētas "kabatas", par kurām iepriekš nemaz nenojautāt. Tāpat jāmin, ka Venēcija ir saliņu labirints - līdz ar to - nekur tālu jau netiksiet...

Amsterdama, Nīderlande

Lai gan Amsterdama daudziem ir gluži iecienīts ceļojumu galamērķis un tūristiem draudzīga pilsēta, svešiniekam tās plānojums, kas centrēts ap daudzajiem kanāliem, pirmajā mirklī var šķist itin neizprotams. Taču tā nebūt nav problēma – dodieties uz tuvāko nomas punktu pēc velosipēda, lai nesteidzīgā izbraucienā mestos pretī nezināmajam.

Tokija, Japāna

Tūristi bieži atzīst, ka svešiniekam mulsinošas ir teju visas Japānas pilsētas, taču īpaši tas attiecas uz galvaspilsētu Tokiju. Metropoles spilgtās gaismas, straujais dzīves ritms un uzmanību piesaistošās ainavas tās viesiem liek ātri vien nomaldīties no iecerētā maršruta. Arī unikālās Japānas adrešu sistēmas izprašanai nepieciešams zināms laiks, tādēļ pastāv itin liela iespēja šeit apmaldīties pat tad, ja skaidri zināt, kurp dodaties.

Vašingtona, ASV

Lai gan Vašingtonas plānojums pielīdzināms režģim, pārvietošanās pa ASV galvaspilsētas ielām svešiniekam var būt liels izaicinājums. Vašingtonā ir gan numurētas, gan ar alfabēta burtiem apzīmētas, gan ASV štatu vārdos nodēvētas ielas, un tās krustojas visneierastākajos veidos. Autovadītājiem un riteņbraucējiem Vašingtonā jātiek galā ar neskaitāmiem apļveida krustojumiem un vienvirziena ielām, kamēr gājēji var apjukt ielu nosaukumu vārdu spēlē – piemēram, Vašingtonā nav "J" ielas, savukārt par "I" un "Eye" patiesībā tiek dēvēta viena un tā pati iela.

Marakeša, Maroka

Marakeša ir blīvi apdzīvots senu ieliņu, vilinošu tirdziņu un laukumu labirints. Tomēr domājams, ka tieši bezmērķīga klaiņošana pa vecpilsētu, baudot tās unikālo arhitektūru un ceļā sastopot pa kādam čūsku dīdītājam, būs neaizmirstams piedzīvojums visām maņām.

Hošimina, Vjetnama

Vjetnamas lielākā pilsēta, kas līdz 1975. gadam bija pazīstama kā Saigona, nodēvējama ne citādi kā par āķīgu mīklu. Pirmoreiz apmeklējot Hošiminu, nākas pierast pie daudzajām šaurajām ieliņām, taču tajās ik uz stūra jūs gaidīs kāds pārsteigums, tādēļ ceļotājiem ar neremdināmu piedzīvojumu kāri bezmērķīga manevrēšana var izvērsties daudz aizraujošāka nekā Neatkarības pils un daudzo tempļu apmeklējumi.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48393703sec.