Bangkoka - perfekta vieta, kur sākt Āzijas iepazīšanu

Tuvojoties rudenim, pamazām sākam domāt par ziemas sezonas ceļojumiem, un ne vienam vien šosezon prātā noteikti ir Āzijas virziens, kas sola tropisku karstumu, eksotisku vidi un neaizmirstamus piedzīvojumus par samērā pieejamām cenām. Un pirmā iepazīšanās ar Āziju jo daudziem ceļotājiem sākas tieši Bangkokā, Taizemes galvaspilsētā un vienā no centrālajiem Dienvidāzijas avio satiksmes mezgla punktiem. Bangkokas kā nozīmīga starptautiska darījumu un tūrisma centra reputācija ir strauji augusi tieši pēdējos gados. Šajā jomā nopietnākās Bangkokas konkurentes joprojām ir Singapūra un Hongkonga, kas tiek uzteiktas multikulturālās vides, tīrības un klientiem draudzīgā servisa dēļ. Taču Bangkoka salīdzinājumā ar šīm abām ir krietni lētāka, un tā patiešām ir ļoti piemērota vieta, no kuras sākt iepazīšanos ar noslēpumaino Āzijas pasauli.

Viesu acīs Bangkoka tradicionāli asociējas ar vietu, kur ir daudz tempļu, kanālu, iepirkšanās centru, tirdziņu, un neizbēgami arī – intensīvas satiksmes un cilvēku masu. Tomēr tas vēl nav viss. Papildus krāšņajiem tempļiem un tradicionālās tajiešu kultūras kolorītam Bangkokā var iepazīt arī gluži autentisku citu Āzijas valstu atmosfēru, jo šeit ir spēcīgas citu tautību iedzīvotāju – ķīniešu, indiešu, japāņu, korejiešu – vietējās kopienas, un neatstājot Bangkokas robežas, ceļotāji var nosacīti paviesoties arī Seulā, Singapūrā vai Tokijā. Ja Bangkokas apskatei šoreiz ir ļoti maz laika, un nesanāk apmeklēt kā no etniskajiem rajoniem, ieteicams vismaz iegriezties uz pusdienām Siāmas iepirkšanās centra plašajā ēdināšanas zonā, kur arī plašā sortimentā atrodami ķīniešu, japāņu un korejiešu ēdieni.

Nakts tirgus

Vietējo un viesu vidū ļoti iecienīts ir nakts tirdziņu, ēstuvju un izklaižu rajons Asiatique the Riverfront – vieta, kur spilgti izpaužas pašu tajiešu un dažādu citu Āzijas kultūru sajaukšanās. Taju Leļļu teātris, Muay Thai šovs un kabarē izrādes dod priekšstatu par valsti, kur patiesībā atrodaties, savukārt tuvējais atrakciju parks, daudzie veikaliņi un dažādu tautu nacionālo ēdienu kafejnīcas ļauj sajust pa gabaliņam no citu Āzijas tautu kultūrām un garšām. Uz nakts tirgus rajonu kursē bezmaksas prāmis no Saphan Taksin Skytrain vilcienu stacijas.

Japāņu pilsēta

Nihon Machi jeb “japāņu pilsēta” ir milzu iepirkšanās centrs (adrese Sukhumvit Soi 26), kur dominē japāņu stila iestādījumi, kā piemēram izplatītās izakaya stila “dzeršanas mājas”, kādas var atrast arī jebkurā Tokijas rajonā. Turpat netālu Sukhumvit Soi 33 gardēži var tikt pie ļoti labām tipiskās ramen zupas maltītēm. Abas vietas atrodas pastaigas attālumā no Phrom Phong Skytrainstacijas.

Koreja

Vairākas Bangkokas ielas varētu raksturot kā “mazo Seulas”. Arkāde Korea Town Plaza ar restorāniem, bāriem un karaoke diskotēkām atrodas Sukhumvit 12, netālu no Asok un Nana Skytrain stacijām. Šo vietu apmeklē daudz vietējo un atbraukušo korejiešu, tomēr vairumam ēstuvju ir ēdienkartes arī angļu valodā vai/un ar ēdienu attēliem, tā ka arī korejiešu valodas nepratēji var justies ērti.

“Čaiantauna” jeb Ķīniešu kvartāls

Ķīnieši un viņu apdzīvotais Yaowarat ir neatņemama Bangkokas sastāvdaļa jau vairāk nekā gadsimtu. Rajonu rotā krāšņi ceremoniāli ķīniešu stila vārti, bet ieliņās atrodamas neskaitāmas ķīniešu ēstuves, un šeit arī tiek plaši atzīmēti ķīniešu kalendāra svētki, piemēram, Mēness Jaunais gads. Apmeklējuma vērti ir arī vairāki budistu tempļi, kur tiek piekopts cits budisma novirziens – Mahayana, nekā tajiešu vidū izplatītākais Therevada.

Mazā Indija

Mazā Indija, zināma arī ar nosaukumu Phahurat Market, atrodas tieši pretim Čainataunai, un tā būs kā paradīze indiešu ēdienu cienītājiem. Ēstuves gan pārsvarā ir ļoti vienkāršas, bet arī cenas ir ļoti zemas. Tāpat varat paklaiņot par krāšņajiem apģērbu un aksesuāru tirdziņiem, un iegādāties kādu Bolivudas filmas disku, ja tādas ir jūsu gaumē. Tepat netālu atrodas arī Sri Guru Singh Sabah templis, otrais lielākais sikhu templis ārpus Indijas. Phahurata gan nav tik liela un iespaidīga kā Singapūras Mazā Indija, tomēr arī tā dod lielisku ieskatu Indijas kultūrā un atmosfērā.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09809995sec.