Neaizmirstams ceļojums pāri visai Krievijai - Transsibīrijas ekspresis!

Daudzi sapņo par brīvdienām siltās zemēs pie zilas jūras un zeltainām pludmalēm, citi savukārt – par pastaigām un kāpšanu kalnos, vēl citi – par niršanu ar akvalangu, un tā tālāk. Taču netrūkst arī piedzīvojumu meklētāju, kas vēlas izmēģināt kaut ko pavisam neordināru – ceļojumu pāri visai plašajai Krievijai Transsibīrijas ekspresī, nu gluži kā vecajos labajos pirms revolūcijas laikos. Un mūsdienās arī netrūkst iespēju to izdarīt – gan patstāvīgi, “dēkaiņu stilā”, izmantojot Krievzemes sabiedriskā transporta sistēmu, gan arī – ar komfortu un pievienoto vērtību, dodoties ceļojumā ar īpaši iekārtotu vilcienu – viesnīcu uz riteņiem. Katrā variantā pieredzētais un emocijas droši vien būs ļoti atšķirīgas, bet jebkurā gadījumā – tās noteikti būs neaizmirstamas!

Transsibīrijas dzelzceļš ir garākais dzelzceļš pasaulē – vairāk nekā 9 tūkstoši kilometru, un tas savieno Krievijas Eiropas daļu ar Sibīriju un tālajiem austrumiem. Būvēts laika posmā no 1891.līdz 1916.gadiem, izcils tā laika inženiertehnisks sasniegums, kas neatgriezeniski mainīja gan valsts attīstību, gan  dzelzceļa tuvumā dzīvojošo tautu dzīves.  Mūsdienās dzelzceļam  ir divi atzari – uz Vladivostoku Krievijas galējos austrumos, un Ķīnas galvaspilsētu Beidžingu (zināma arī kā Pekina), un tas šķērso triju valstu – Krievijas, Mongolijas un Ķīnas teritorijas. Braucot parastā pasažieru vilciena režīmā, būtu nepieciešama gandrīz nedēļa, lai tiktu no viena gala līdz otram. Gan skaists, gan savā ziņā skarbs brauciens cauri Sibīrijas mūža mežiem, nebeidzamiem klajumiem, Mongolijas stepēm un Gobi tuksnesi, šķērsojot varenās Volgas, Obas, Jeņisejas un Amūras upes . Netrūkst  ļaužu, kam sirds velk tieši uz ko tādu, jo tieši šādā veidā var gūt vislabāko priekšstatu par Krievijas mežonīgo, neapdzīvoto plašumu īstajiem mērogiem.

Krievijas tūrisma kompānija Olta Travel piedāvā retu iespēju piedzīvot Transsibīrijas dzelzceļa braucienu kā komfortablu un kulturāli bagātu ceļojumu. Ceļojums ilgst 15 vai 16 dienas, un tā nozīmīgākajos punktos grupa uzkavējas vairākas dienas. Pieejami pamatā divi varianti – vienkāršākais, ar parasto satiksmes vilcienu divvietīgās kupejās un pa daļai – nakšņošanu viesnīcās, un ekskluzīvāks – ar speciāli šim mērķim grezni iekārtotu Cara Zelta Luksus vilcienu ar īpašu apkalpošanu. Tā varētu būt varen interesanta sajūta – vakaros doties nevis uz viesnīcu, bet gan .. vilcienu, un no rīta jau varbūt atmosties citā pilsētā, valstī, dabas ainavā, kultūrā.  Abos variantos ceļojuma programmā ietilpst apstāšanās un ekskursijas nozīmīgākajās pilsētās pa ceļam – Maskavā, Kazaņā, Jekaterinburgā, Novosibirskā, Irkustskā, Ulan Batorā un Beidžingā (vai Vladivostokā), kā arī citi interesanti piedzīvojumi – unikālā Baikāla ezera apmeklējums un viesošanās tradicionālā krievu ciematā tā krastos, bagātīga etnogrāfiskā muzeja apmeklējums, tikšanās ar mongoļu nomadu ciltīm, viņu tradicionālo sacensību vērošana un nakšņošana jurtās, pastaiga pa Lielo Ķīnas mūri un Aizliegtās pilsētas apmeklējums Ķīnā, un citi neaizmirstami piedzīvojumi.  Vienkāršākajā variantā 16 dienu ceļojuma cena (iekļauts viss, izņemot lidojumu uz/no galapunktiem) ir sākot no 2200 eiro, bet par braucienu privātā vilcienā “kā vecajos labajos laikos” ar maltītēm restorāna vagonā nāksies šķirties sākot no 3200 eiro.    

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.99030113sec.