Eiropas parlaments septembra beigās rīkos augsta līmeņa konferenci par tūrismu

Eiropas parlaments 27.septembrī organizēs augsta līmeņa konferenci, lai tajā diskutētu par Eiropas tūrisma nozares panākumiem, kā arī nākotnes izaicinājumiem un iespējām, vēstī Eiropas parlamenta mājaslapa.

Kā zināms, Eiropa ir viens no populārākajiem tūrisma galamērķiem pasaulē, ik gadu tūrisma apjomam pieaugot. Pēdējos gados Eiropas Savienības dalībvalstis kopumā apmeklēja vairāk nekā 600 miljoni tūristu (atsevišķos datos - pat miljards), kas tieši ģenerē aptuveni 5% no visas savienības iekšzemes kopprodukta (netieši - aptuveni 10%). Tomēr, lai arī nozare turpina pilnveidoties un augt, tai ir dažādi izaicinājumi, kā piemēram - ietekme uz vietējo iedzīvotāju ikdienu, dabu, darba iespējām un arī pieaugošā konkurence no citām pasaules valstīm tūrisma nozarē.

Par šīm lietām plānots runāt 27.septembrī Briselē, kur vairāk nekā 700 dalībnieki diskutēs par to, kā piesaistīt investīcijas, uzlabot biznesa vidi un paaugstināt tūrisma nozarē strādājošo prasmes, uzlabojot tūristu gūto pieredzi Eiropā. Tāpat tiks runāts par inovācijām tūrismā un digitālo ekonomiju, kā arī veidiem, kā popularizēt Eiropu kā galamērķi pasaulē.

Eksperti norāda, ka tuvāko 10 gadu laikā tūrisma nozare Eiropā varētu radīt vairāk nekā 5 miljonus jaunu darbavietu (ES kopā iedzīvotāju skaits ir aptuveni 500 miljoni). Turklāt 20% no šiem darbiem tiktu aizpildīti tieši ar jauniešu - jeb vecumā līdz 25 gadiem, darba rokām. Tieši tūrisma nozares attīstība ir viens no veidiem, kā cīnīties ar jauniešu bezdarbu, īpaši Eiropas dienvidu daļā, kur nereti pat puse vai divas trešdaļas jauniešu ir bez darba.

Konferencē dalību ņems tādas prominentas personas kā Eiropas parlamenta prezidents Antonio Tadžani, parlmamenta komisiju vadītāji, Eiropas komisāri, kā arī Eiropas lielāko tūrisma galamērķu mēri (piemēram, Budapeštas un Venēcijas).

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93015122sec.