Kuras valsts iedzīvotāji visvairāk tērē naudu ceļošanai?

Tūrisms, neapšaubāmi, saistās ar izmaksām. Vienalga, vai ceļo luksusa klasē, par viesnīcas numuriņu maksājot tūkstošus, ēdot brokastis par simtiem eiro un apmeklējot klubus, kuros ieeja vien maksā tik, cik citi nopelna pāris mēnešu laikā vai arī taupot naudu, cik tik var. Ceļot var tie, kas to var atļauties - un Pasaules Tūrisma organizācija (World Tourism Organization) ir apkopojusi statistiku par to, cik naudu ceļošanai iztērē dažādu valstu iedzīvotāji. Vai vari iedomāties, kuras valstis ir šajā topa augšgalā?

5. Francija

Francijas iedzīvotāji gadā iztērē aptuveni 40 miljardus ASV dolāru ceļošanai. Izdalot ar iedzīvotāju skaitu (67 miljoni), sanāk, ka vidēji katrs francūzis - arī bērns un pensionārs, gadā iztērē aptuveni 600 ASV dolārus ceļošanai. Salīdzinot ar 2015.gadu, Francijas iedzīvotāju tēriņi tūrismam ir pieauguši par 3%

4. Lielbritānija

Ceļošanai briti vidēji tērē gandrīz divas reizes vairāk nekā francūži - 1050 ASV dolāru gadā. Kopējais britu iztērētais apjoms ir 64 miljardi ASV dolāru, ko izdalot ar 61 miljonu britu, sanāk "plus mīnus" tūkstotis gadā. Lielbritānijas iedzīvotāju tēriņi pērn pieauguši par 14%.

3. Vācija

Vācieši ceļošanai gadā tērē 81 miljardu ASV dolāru, kas ir par pieciem procentiem vairāk nekā 2015.gadā. Izdalot šo summu ar 82 miljardiem vāciešu, secināms, ka vidēji viens vācietis ceļošanai gadā atvēl aptuveni 990 ASV dolārus.

2. ASV

Kā tad bez amerikāņiem šādā topā. Amerikāņu devums tūrisma industrijai 2016.gadā mērāms kā 124 miljardi ASV dolāri (8% pieaugums, salīdzinot ar 2015.gadu). Tomēr, ja šo summu izdala uz visiem amerikāņiem, ASV topā noslīd pavisam zemu - vidēji amerikānis gadā iztērē 381 dolāru saviem ceļošanas mērķiem.

1. Ķīna

Ķīnas iedzīvotāji ceļošanai patērē tikpat daudz naudas cik nākamās trīs vietas kopā - 261 miljardu ASV dolāru. Arī te ir novērojams ievērojams pieaugums - par 12%, skatoties pret 2015.gadu. Tomēr, protams, jāņem vērā arī šīs valsts daudzskaitlīgums - un izdalot 261 miljardus ar 1,4 miljardiem Ķīnas iedzīvotāju, sanāk, ka vidēji viens ķīnietis ceļojumam tēre tikai 186 ASV dolāru gadā. Tātad - piecas reizes mazāk nekā briti vai vācieši. Tas gan nemaina faktu, ka Ķīna "iziet uz masu" un kopumā tāpat pasaulē ir lielākie ceļotāji!

Organizācijas dati arī norāda, ka 2015.gadā vairāk nekā puse ceļotāju pasaulē devās uz Eiropu, ieskaitot arī Krieviju (51% no pasaulē ceļojošajiem jeb 608 miljoni cilvēku). Tomēr Eiropa spēja no šiem cilvēkiem iekasēt tikai 36% no tūrismā atstātās naudas. Eiropiešiem priekšā ir Āzija un Okeānija, kas ar 279 miljoniem tūristu (vairāk nekā 2 reizes mazāk nekā uz Eiropu ceļojošo), spēja nopelnīt 418 miljardus, kas ir teju tikpat cik Eiropa ar divas reizes vairāk ceļotājiem.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53264594sec.