Britu transporta policija turpmāk būs aprīkota ar ķermeņa kamerām

Britu transporta policijas darbinieki turpmāk būs aprīkoti arī ar ķermeņa kamerām, lai "nestu ātrāku taisnību" cietušajiem, vēstī ārzemju mediji.

Ar kamerām šobrīd tiek aprīkoti kopumā 2840 transporta policisti, kuri ikdienā darbojas "pirmajās rindās" jeb kuru pienākumos ietilpst ikdienā atrasties transporta tuvumā. Šis lēmums gan ticis pieņemts ar 12 mēnešu izmēģinājuma periodu.

Policisti ar kamerām turpmāk atradīsies visā Lielbritānijā - Anglijā, Skotijā un Velsā. Līdz 2018.gada martam iecerēts ar kamerām aprīkot visus policistus līdz pat inspektora pakāpei, taču šiem policistiem tāpat būs jāiziet nepieciešamā apmācība.

Britu transporta policijas vadītājs Pauls Brogdens paudis: "Pagājušajā gadā, kad mēs mazā apjomā izmēģinājām šīs kameras, tas pierādīja, ka ar to palīdzību iespējams ātrāk nodrošināt tiesiskumu. Ne tikai tās nodrošina svarīgus pierādījumus tiesu prāvās, bet tās arī var pasargāt mūsu darbiniekus [policistus] pret apmelošanu. Tāpat tās ļauj ikvienam justies droši, kad cilvēki ceļo britu vilcienos vai atrodas stacijās.

Kameras gan neieraksta nepārtraukti - policistam tā ir jāieslēdz, par to brīdinot arī apkārtējos cilvēkus. Videofaili, kas tikuši ierakstīti, automātiski tiek augšuplādēti uz servera, kur tie glabājas 30 dienas un tiek dzēsti, ja netiek atzīmēti kā pierādījumi.

Britu tansporta policija ir speciāli izveidota policijas vienība, kas patrulē un uzmana kārtību britu salās esošajos vilcienos un vilcienu stacijās. 2015/2016 gadā policija fiksēja 50 000 pārkāpumus. Šajā policijas vienībā strādā vairāk nekā 5000 darbinieku.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49008822sec.