Bali draud izvirt vulkāns - tā apkārtne tiek evakuēta

Ja domājat apmeklēt Indonēzijas salu Bali - tad uzmanaties! Agungas vulkāns šobrīd draud izvirt un salā isludināts augstākā līmeņa brīdinājums.

Tiesa, jāsaka - augstākais brīdinājums izsludināts jau trešo reizi nedēļas laikā. Tas darīts saistībā ar seismisko aktivitāti, kas novērojama salā. "Vulkāniskā aktivitāte saglabājas augsta un ir indikācijas, ka vulkāna iekšienē magma virzas uz augšu, kas arī rada zemestrīces, kuras jūtamas," sacīja vietējā Meteroloģijas, Klimata un Ģeofizikas dienesta pārstāvis. "Mums jānodrošina, lai vulkāna iespējamā izvirduma rādiusā nebūtu nekādas sabiedriskās aktivitātes".

Šobrīd gan grūti pateikt vai varētu sekot vulkāna izvirdums, jo salā novērojamas tikai zemestrīces - kas gan bieži ir izvirduma vēstneses. Vietējie iedzīvotāji jau ir pametuši savas mājas - vairāk nekā 11 300 apkārtējo ciematu iedzīvotāji ir tikuši oficiāli evakuēti, taču kopumā varētu būt evakuēti vairāk nekā 50 000 cilvēku.

Salā ir izveidotas pagaidu naktsmītnes un cilvēki naktis pārlaiž arī sporta centros un citās publiskajās mītnēs.

Vulkāns pēdējo reizi izvirda 1963 gadā, kad dzīvību zaudēja vairāk nekā 1000 vietējo iedzīvotāju. Aptuveni 3000 metru augstais kalns - vulkāns toreiz pelnus izmeta teju 10 kilometru augstumā.

Šobrīd cilvēki ir aicināti neuzturēties vulkānam 10 kilometru radiusā. Ceļotājiem būtu jāsazinās ar savām lidsabiedrībām un tūroperatoriem. Bali lidosta, kas katru gadu apkalpo miljoniem tūristu, pagaidām strādājot ierastajā režīmā, tomēr jebkurā brīdī var notikt reisu apturēšana vai vismaz aizkavēšana, skatoties uz apstākļiem.

Agungas vulkāns ir stratovulkāns un šā veida vulkāniem ir raksturīgi sprādzienveida izvirdumi. Tas ir viens no aktīvajiem Indonēzijas vulkāniem, ietilpstot vulkānisko joslu sistēma Klusajā okeānā.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.86976814sec.