Lietas, kas jāizdara esot jebkurā ASV pilsētā

Ir lietas, kas ir izteikti amerikāniskas. Nu, tādas, bez kurām vienkārši nevar iztikt, ja esi Amerikā! Līdz ar to, ja dodies uz kādu Amerikas lielpilsētu, noteikti neaizmirsti:

1. Apmeklēt Starbucks

Lai gan Starbucks kafija un tās filiāles šobrīd ir izpletusies pa visu pasauli, tomēr tās tēvzeme ir tieši Amerikas Savienotās Valstis. Neapšaubāmi Starbucks kafija visur garšo līdzīgi, jo tiek izmantotas tās pašas kafijas pupiņas un pagatavošanas receptes, taču ir vērts to arī nobaudīt Amerikā, jo piedāvājums dažādu valstu kafejnīcās atšķiras, un arī cenas ASV Starbucks ir draudzīgākas nekā Eiropā. Kafijas pasūtīšana Starbucks - viena no visvairāk amerikāniskajām lietām, ko vien vari izdarīt!

2. Apmeklēt Walmart vai Target veikalus

Iešana uz lielveikaliem Amerikā ir kas vairāk par nepieciešamību. Tā šeit ir kultūra - patērētāju kultūra. Un to vislabāk var novērtēt tieši atrodoties lielākajos veikalos! Walmart ir lielākais universālveikalu tīkls ASV, savukārt Target - otrs leilākais, kas meklējams arī Kanādā. Šo veikalu piedāvājumā ir viss, sākot no apģērba un mājsaimniecības un elektronikas precēm, līdz rotaļlietām un pārtikas precēm. Gan Walmartā, gan Targetā cenas ir salīdzinoši zemākas un būtībā tur var atrast visu, kas nepieciešamas ikdienas dzīvei. Jāņem vērā, ka tā kā šie veikali ir mežonīgi lieli, tie parasti atrodas nedaudz ārpus pilsētas centra, taču ir vērts uz kādu no tiem aizbraukt un atvest uz mājām kādas līdz šim neredzētas ikdienas preces. Salīdzinājumam varētu minēt Latvijas lielākos DEPO veikalus.

3. Doties NBA/NHL/Beisbola spēli

Amerikā sporta spēļu vērošana ir lielā cieņā, un nav jau brīnums kādēļ – viņiem ir patiešām labas komandas ne vienā vien sporta veidā. Amerikas Nacionālās hokeja līgas jeb NHL hokejisti ir vadošie pasaulē, tāpat arī Nacionālās basketbola asociācijas jeb NBA sportisti ir patiesi profesionāļi. Vienā vai otrā sporta veidā spēles norisinās bieži, katra štata lielākajās pilsētās ir arēnas, kur norit komandas mājas spēles, uz kurām arī varēs iegādāties biļetes.

4. Nogaršot amerikāņu iecienītākos našķus

Nekas nevar būt amerikāniskāks par "peanut butter - jelly sandwitch" jeb zemessriekstu sviesta un ievārījuma sviestmaizi. Tomēr ja to nekur nevari dabūt, veikalā nopērc zemesriekstu sviesta konfektes Reese's, mazās biskvītkūkas ar krēmīgo pildījumu Twinkies, Ritz krekeri vai Hershey’s šokolāde – to visu varēs atrast jebkurā ASV pārtikas preču veikalā. Lai gan amerikāņu našķi nav diez ko veselīgi, tie nudien ir garšīgi, un ja reiz esi atceļojis uz šo valsti, tad neliedz sev tos nobaudīt, kā arī atvest notestēt mājiniekiem.

5. Apmeklēt Hard Rock kafejnīcu

Tāpat, kā Starbucks, arī Hard Rock Cafe tīkls ir izpleties pa visu pasauli, taču pirmā Hard Rock kafejnīca nemaz nebija atvērta ASV, bet gan Londonā. Hard Rock kafejnīcu ķēde pazīstama ar rokmūzikas piemiņu lietu kolekcionēšanu, katrā kafejnīcā atrodamas dažādas simboliskas mūziķu lietas, piemēram, ģitāras, tērpi vai apbalvojumi. Būs interesanti apmeklēt šīs kafejnīcas, jo katrā varēs ieraudzīt ko citu. Bez tam Amerika slavena ar saviem garšīgajiem burgeriem, kurus piedāvā arī Hard Rock kafejnīcās.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41062403sec.