Itālijas «mazā Neopole» aicina ikvienu pārcelties pie viņiem - ģimenēm sola pat 2000 eiro

Pirms pāris mēnešiem jau rakstījām, ka kādā Spānijas ciematā varasvīri ir nākuši klajā ar piedāvājumu maksāt naudu par to, ka cilvēki pie viņiem pārvācas. Šobrīd ar līdzīgu paziņojumu klajā nākuši arī vairākas pilsētas un ciemati Itālijā, no kuriem konkrētākais piedāvājums ir Kandelas (Candela) pilsētai Apūlijas reģionā.

Pilsēta šobrīd, tāpat kā lauku reģioni Latvijā, cieš no cilvēku aizplūšanas - cilvēki aizbrauc no pilsētas, jo tajā trūkst darbu, bet tas rada tā saucamo "kāmja riteņa" efektu - jo cilvēkiem aizbraucot, arvien vairāk samazinās darba iespējas. Šobrīd pilsētā dzīvo zem 3000 iedzīvotāju, kamēr agrāk (1990.gados) tie bijuši pat gandrīz 8000.

Lai mēģinātu situāciju risināt, Kandelas pilsētas vadība ir nākusi klajā ar piedāvājumu maksāt pārcelšanās pabalstu cilvēkiem, kas izvēlētos pārvākties uz šo pilsētu, tāpat kā atrast viņiem mājvietas par ļoti mazām ikmēneša maksām.

Vienam cilvēkam, kas pārceltos uz Kandelu, pārcelšanās pabalsts būtu 800 eiro apmērā, 1200 eiro pārim, savukārt pārvācoties ģimenei, kurā ir vairāk nekā 4 cilvēki - pabalsts būtu jau 2000 eiro.

Pilsētas mērs Nikola Gatta sacījis: "Līdz pat 1960.gadam cilvēki mūsu pilsētiņu dēvēja par "mazo Neapoli", te bija pilns ar veikaliņiem, tūristiem, kā arī dzīvības. Es katru dienu strādāju ar mērķi aizvest pilsētu atpakaļ līdz tādiem apstākļiem kādi tie bija". Tomēr šobrīd gan pilsētu pārsvarā apdzīvo pensionāri un cilvēki, kam ir darbs - tādu gan ir retums. Darba trūkums arvien biežāk jauniešus dzen prom no mazajām pilsētām un ciematiem Itālijā, uz lielajām Itālijas pilsētām. Retumis baznīcas zvani zvana par kāzām vai kāda piedzimšanu - arvien biežāk par kāda bērēm...

Neraugoties uz šo visu, Kandela ir ārkārtīgi skaista un krāsaina pilsēta un viss, kas tai pietrūkst, ir cilvēki. Protams, kā jebkuram piedāvājumam - arī 2000 eiro par brīvu piedāvājumam ir savi nosacījumi - nauda tiks izmaksāta tikai tiem jaunajiem Kandelas iedzīvotājiem, kas pārvāksies uz pilsētu, atradīs darbu (ar vismaz 7500 eiro gadā lielu atalgojumu), kā arī izīrēs māju Kandelā - uz vismaz gadu.

Pateicoties pamudinājumam (arī finansiālajam), jau sešas Itālijas ziemeļdaļas ģimenes esot pārvākušās uz Kandelu, kā arī 5 vēl esot pieteikušās šim atbalstam un plāno pārvākšanos.

"Te ir mierīgs un vienkāršs dzīvesstils. Nav cilvēku baru, viegli pārvietoties apkārt, nav nedz satiksmes, nedz smoga," sacīja kāds fotogrāfs, kas pārvācies uz Kandelu. Pilsētas mērs to papildina ar atgādinājumu, ka pilsētā arī nav notikuši noziegumi jau 20 gadus. Viņš arī uzsver to, ka aicināti ir ikviens, kas gatavs mīlēt un kopt pilsētu, būt draugos ar citiem pilsētas iedzīvotājiem un nest tajā dzīvību.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 10.04.2024 - 17.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.938205sec.