Amsterdamā aizliegti slavenie «alus riteņi»

Nīderlandes galvaspilsetā Amsterdamā turpmāk vairs nevarēs redzēt bariņus cilvēku, aktīvi minam tā saucamo "alus riteni" jeb "ballīšu riteni", kas ir interesants veidojums - kombinācija starp galdu un riteni.

Ritenis parasti ir paredzēts grupai cilvēku (pārsvarā jauni vīrieši), kuri aktīvi minas, lai ritenis kustētos uz priekšu. Un, lai akcija būtu jautrāka, ierasts paralēli riteņa mīšanai, dzert arī alkoholu - parasti alu. Riteni stūrē tā vadītājs - cilvēks, kas nedzer (parasti riteņa izīrētājs) un tā kā vadītājs tehniski ir viņš, uz riteni neattiecas nosacījums, ka nedrīkst dzert un pārvietoties ar transportlīdzekli.

Tomēr Amsterdama, kura arī ir viena no populārākajām šāda veida izklaides vietām, nolēmusi pielikt punktu šāda veida atrakcijai, pamatojoties uz daudzajām sūdzībām par piedzērušos tūristu skaļumu un regulāro vēlmi radīt nekārtības pilsētā.

Otrdien Amsterdamas tiesa nolēmusi atļaut izveidot šāda veida liegumu, pavēstot, ka šāda veida riteņi rada "sabiedriskās kārtības problēmas".

Riteņi bija populāra atrakcija ballīšu, īpaši vecpuišu ballīšu vidū, kā arī vienkārši veids kā apskatīt Amsterdamu.

Riteņu kritiķi arī norāda, ka tas ir ļoti uzskatāms piemērs kādas problēmas rada pieaugošs un masveidīgs tūrisms.

Pērn aptuveni 6000 pilsētas centra iedzīvotāju parakstīja petīciju aicinot pilsētas centrā un vecpilsētā aizliegt šos riteņus. Kāds iedzīvotājs situāciju raksturojis, ka "pilsēta kļuvusi par lielu atrakciju parku iedzērušiem tūristiem". Lai arī pilsēta mēģināja tos aizliegt, četras lielākās riteņu izmantotāju kompānijas šo lēmumu pārsūdzēja tiesā.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.08063197sec.