Lielbritānijā kāda pilsēta atceļ iepriekš pieņemtu lamāšanās aizliegumu tās centrā

Lielbritānijas pilsēta Ročdeila ir atcēlusi iepriekš pieņemto aizliegumu tās centrā lamāties.

Šādu lēmumu pilsētas dome pieņēmusi pēc tam, kad vietējā policija paziņojusi - šāda aizlieguma īstenošanu nav iespējams dzīvē fiziski realizēt. Ročdeilas pilsētas domes iepriekš pieņemtais lēmums par aizliegumu pilsētas centrā lietot necenzētus vārdus bija attiecināms uz pašu pilsētas centru, kā arī dzelzceļa staciju. Pieņemtais lēmums bija daļa no lielāka uzvedības kodeksa, kas, cita starpā, nosaka, ka pilsētas centrā aizliegts ubagot, lietot alkoholu, kā arī jau minēto - arī lietot necenzētus vārdus.

Jau brīdī, kad uzvedības kodekss tika pieņemts, par tajā esošā necenzēto vārdu lietojuma aizliegumu norisinājās lielas diskusijas - cilvēka brīvību aizstāvošās grupas pauda, ka šāds aizliegums ir "nepareizi izmantots likumiskais spēks". Tāpat arī tika norādīts, ka visbiežāk sanāktu sodīt cilvēkus, kas nevar atļauties samaksāt sodus par šādu rīcību.

Arī Mančestras apriņķa policija nekavējoties arī informēja pilsētiņas domes pārstāvjus par to, ka īstenot šādus ierobežojumus dzīvē varētu būt sarežģīti - un jau šobrīd pastāvot valstiska mēroga likumi, kas paredz aizliegumus neatbilstoši uzvesties publiskās vietās.

Ročdeilas dome jauno uzvedības kodeksu ieviesa, jo pēdējā laikā palielinājies uzmācīgu ubagotāju skaits pilsētas ielās. Arī vietējie uzņēmēji esot sūdzējušies par to, ka cilvēki lamājas, dzer, ubago un uzvedas nepiedienīgi pilsētas centrā, tādējādi traucējot arī viņu biznesiem. Par lamāšanos pilsētas centrā bija paredzēts sods līdz pat 1200 eiro.

Atjaunoto uzvedības kodeksu Ročdeilas dome skatīs vēl līdz Jaunajam gadam - un ja to apstiprinās, tas spēkā stāsies no 2018.gada.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50615788sec.